Blog

Zomersluiting 2024

Zomersluiting 2024

09/07/2024

Van maandag 22 juli tot en met zondag 4 augustus 2024 genieten we van onze jaarlijkse vakantie. Tijdens deze periode zijn onze Experience Centres en fabriek gesloten. Om je een optimale service te bieden, blijft onze sales support telefonisch bereikbaar op +32 11 800 700. Vanaf maandag 5 augustus staat het hele Pami-team weer fris en vol energie voor je klaar.

Lees meer
Zilveren medaille EcoVadis

Pami ontvangt Silver Rating van EcoVadis

03/07/2024

Pami ontving voor haar duurzaamheidsinspanningen zopas de Silver Rating van EcoVadis, een wereldwijde standaard. Met een score van 71 op 100 behoort Pami tot de beste 15% van de bedrijven die de afgelopen 12 maanden door EcoVadis zijn beoordeeld. Een mooi resultaat voor onze voortdurende inspanningen aan de vier pijlers van EcoVadis.

Lees meer
Onthaalruimte op kantoor met organische zitelementen, rode stoelen en grote planten

De kracht van het kantoor: hoe creëer je een geweldige werkomgeving?

25/06/2024

Terwijl er weinig twijfel over bestaat dat hybride werken een blijver is, proberen organisaties de aanwezigheid op kantoor op te krikken. Uit Leesman’s recente publicatie “The Power of Place” blijkt echter dat de meerderheid er niet in slaagt hun werknemers een werkelijk geweldige werkervaring te bieden.

Lees meer
Ergonomische werkplek met zit-sta bureau, ergonomische bureaustoel en roze akoestische wand

Nieuwe wetgeving over ergonomie en preventie van MSA: Impact op kantoorinrichting

04/06/2024

Op 25 mei 2024 ging een nieuw koninklijk besluit (KB) van kracht dat de ergonomie op de werkplek en de preventie van musculoskeletale aandoeningen (MSA) aanzienlijk versterkt. Het vormt onderdeel van de codex over het welzijn op het werk en brengt belangrijke veranderingen met zich mee voor de inrichting van kantoren en de algemene werkomgeving. Als werkgever is het essentieel om deze wijzigingen te begrijpen en te implementeren om te voldoen aan de wettelijke vereisten en om de gezondheid en productiviteit van je werknemers te bevorderen.

Lees meer
op maat gemaakte vergadertafel met audiovisuele ondersteuning

Op maat gemaakt: Hoe aangepaste oplossingen je kantoorinrichting transformeren

14/05/2024

In de moderne zakenwereld is het belangrijk om je te onderscheiden. Of het nu gaat om je producten, diensten, of zelfs je kantoorinrichting. Het vermogen om uniek te zijn en je eigen stempel te drukken, maakt het verschil.

Lees meer
Kantoorinrichting met ergonomische bureaus en bureaustoelen, en een concentratiewerkplek met goede akoestiek

Optimaliseer je kantoorlayout met 3 zones

04/04/2024

Kantoorinrichting speelt een cruciale rol bij het bevorderen van productiviteit, samenwerking en verbondenheid binnen je organisatie. Ondersteun jij ze alle drie? Een doordachte benadering van je kantoorlayout maakt hierbij een wereld van verschil.

Lees meer
een ergonomische werkplek met ergonomische bureaustoel, zit-sta bureau en monitorarmen

België eerste land met wet tegen rugklachten

22/02/2024

Onlangs verscheen in de media: “België eerste land met wet tegen rugklachten”. De Belgische federale regering werkt namelijk aan een wet die het risico op spier- en rugletsels op het werk gelijkstelt met blootstelling aan kankerverwekkende stoffen of psychosociale risico's. Daardoor zullen werkgevers zich voortaan moeten bekommeren om de preventie van rug- en nekproblemen op het werk. België wordt zo het eerste Europese land dat de problematiek met een specifieke wet wil aanpakken.

Lees meer
Workplace branding: Maak het verschil op kantoor

Workplace branding: Maak het verschil op kantoor

30/01/2024

Je kantoor is zoveel meer dan je denkt. Het fungeert als verlengstuk van je bedrijfsmerk en zorgt voor een professionele uitstraling naar interne en externe stakeholders. We spreken wel eens over het ‘visitekaartje’ van je bedrijf. Wanneer je van deze denkwijze vertrekt, realiseer je je dadelijk het belang van kantoorinrichting. Naast de functionaliteit ervan is het een unieke kans om je bedrijfsverhaal te vertellen en te versterken.

Lees meer
Lockers

Revitalisatie van je kantoormeubelen

11/01/2024

In de dynamische wereld van vandaag streven bedrijven continu naar vernieuwing en vooruitgang. Het herinrichten van je kantoor geeft je niet alleen de kans om een frisse uitstraling te creëren, maar ook om een statement te maken over je toekomstige duurzame ambities. Een manier om dit te bereiken is door het kiezen voor revitalisering van jouw kantoormeubelen.

Lees meer
Pami en Robberechts fuseren en veroveren samen Europa

Pami en Robberechts veroveren samen Europa

04/01/2024

Pami en Robberechts, twee van de grootste aanbieders van kantoormeubilair in België, fuseren. Door nauwer samen te werken, willen ze in een uitdagende economische context hun lokale marktpositie verder versterken en internationaal groeien. Beide bedrijven zijn vandaag al actief in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Samen realiseren ze een omzet van ca 80 miljoen EUR met 320 medewerkers. Daarmee behoren ze tot de top-50 in de Europese markt van kantoormeubilair. Op termijn mikt de gecombineerde groep, met Pami en Robberechts als commerciële speerpunten, op een plaats in de top-25.

Lees meer
Hybride kantoorinrichting met maatwerk houten bureaus

Checklist voor je hybride kantoorinrichting

05/12/2023

Ben je binnenkort van plan je kantoor (opnieuw) in te richten? Dan ga je best niet over één nacht ijs. Je wilt een inspirerende kantooromgeving creëren die zorgt voor productieve, gemotiveerde medewerkers. Hoewel geen enkele checklist 100% volledig kan zijn, geeft onderstaande lijst je een houvast om je hybride kantoorinrichting te optimaliseren.

Lees meer
Support Logo UN Global Compact

Pami sluit zich aan bij de UN Global Compact

23/11/2023

Al sinds 2013 is Pami het enige bedrijf in onze sector in de Benelux met een MVO Prestatieladder-certificaat. Met trots kondigen we nu onze toetreding tot de UN Global Compact aan. Pami omarmt de UN Global Compact principes en integreert deze verder in de bedrijfsstrategie en activiteiten. Het is een natuurlijke uitbreiding en bevestiging van onze inzet voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Lees meer
Inrichting klein kantoor met wit kantoormeubilair

5 tips voor de slimme kantoorinrichting van kleine ruimtes

07/11/2023

Het inrichten van een kleine kantoorruimte kan aanvoelen als het oplossen van een complexe puzzel. Hoe integreer je alles in de ruimte zonder dat deze benauwd aanvoelt? Het geheim is een slimme kantoorinrichting om de ruimte optimaal te benutten en een productieve werkomgeving te creëren. Hier zijn enkele tips die van een kleine kantoorruimte een inspirerende werkplek maken.

Lees meer
Vergaderruimte met grote vergadertafel en audiovisuele technologie

Vergaderruimtes binnen je totale kantoorinrichting

25/10/2023

In hedendaagse kantoren, waar flexibiliteit en hybride werken voorop staan, is het noodzakelijk vergaderruimtes zo efficiënt mogelijk in te richten. Deze ruimtes dienen niet alleen functioneel te zijn, maar ook inspirerend en aanpasbaar aan de veranderende behoeften van werknemers. In deze blogpost delen we enkele ideeën voor het inrichten van types vergaderruimtes binnen jouw kantooromgeving.

Lees meer
Golden Retriever die mee aan het bureau zit bij een vrouw die aan het werken is op haar laptop

De voordelen van een kantoorhond: Een pootje voor productiviteit

04/10/2023

Der Bürohund. Haben Sie schon einmal daran gedacht, einen treuen vierbeinigen Freund im Büro herumlaufen zu lassen? Neben den vielen Streicheleinheiten bringen sie sowohl dem Unternehmen als auch den Mitarbeitern Vorteile. Sie fragen sich, wie? In diesem Blog gehen wir auf einige der Vorteile ein.

Lees meer
Lockers met witte en houten deurtjes die genummerd zijn, en uitgerust met een slim lockersysteem

Technologie in het slimme kantoor

28/09/2023

Je kantoor op een innovatieve manier benaderen? Kies voor een slim kantoor en zet technologie in om werkplekken efficiënter en effectiever te maken. Van kantoorbezetting tot klimaatregeling. Technologie biedt voor verschillende aspecten een helpende hand.

Lees meer
Kantoorinrichting van lounge area met gele kleuraccent en een grijze zetel met bijpassende poufs

Kantoorinrichting met iedereen in gedachten

20/09/2023

Een werkomgeving is meer dan alleen bureaus en stoelen. Het draait om het creëren van een omgeving waarin alle medewerkers zich goed voelen en het beste van zichzelf kunnen geven. Een kantoor dat zowel inspirerend als functioneel is.

Lees meer
Een eetruimte waarin vier dames aan een statafel zitten op barkrukken

Werk en privé in balans

12/09/2023

Als werkgever wil je dat je werknemers productief zijn en goede resultaten leveren, maar het is ook belangrijk dat ze een goede balans hebben tussen werk en privéleven. Dit betekent dat ze genoeg tijd hebben voor werk, maar ook voor andere belangrijke zaken in hun leven, zoals familie en vrienden, sporten of hobby's.

Lees meer
Rode en witte vlaggen met het logo van Rai Amsterdam die staan voor het gebouw

Ontmoet Pami op de Workspace Design Show

05/09/2023

Na het succes in Londen vindt binnenkort de eerste editie van de Workspace Design Show plaats in Amsterdam. Een top event rond de werkomgeving van de toekomst met best practices, inspirerende top-sprekers en interessante contacten. Uitsluitend gericht op professionals uit de branche zoals (interieur)architecten, facility managers of end-users. En ook Pami is van de partij!

Lees meer
Duurzaamheidsverslagen liggen op een rieten bijzettafel

Duurzaamheidsverslag 2022 - 2023

31/08/2023

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen zijn bij Pami belangrijke hoekstenen van onze strategie. Steeds bewuster omgaan met grondstoffen en materialen, met energie en milieu, met onze medewerkers en onze omgeving, met onze klanten en leveranciers, kortom met al onze stakeholders, is in de huidige economische context van essentieel belang.

Lees meer
Een kantooromgeving met verschillende zitgelegenheden en een vrouw die een magazine leest op een bank

Flexibiliteit, méér dan een buzzword

29/08/2023

Binnen de hybride realiteit is flexibiliteit essentieel. De werkomgeving moet snel kunnen mee evolueren met de wensen en noden van je medewerkers, de cultuur van je organisatie en de veranderingen doorheen de tijd.

Lees meer
Dakterras met twee ronde picknicktafels

Profiteer optimaal van de buitenlucht tijdens je werk

16/08/2023

Meer dan ooit draagt de werkomgeving bij aan de betrokkenheid van medewerkers en de prestaties op de werkvloer. Met het juiste interieur zorg je voor beleving, inspiratie en motivatie bij je medewerkers. Ook de buitenruimte verdient hierbij de nodige aandacht als verlengde van je bestaande kantoor.

Lees meer
Individuele werkplekken met ergonomisch bureaustoelen

Beter zitten dankzij een ergonomische bureaustoel

03/07/2023

Ergonomie is een belangrijk onderdeel tijdens de inrichting van je kantoor. Je werknemers voorzien van ergonomisch meubilair is een absolute must, zowel op kantoor als thuis. Het draagt bij aan een betere houding, verbeterde gezondheid, verhoogde productiviteit en zal zelfs op de lange termijn kosten besparen. Een goede bureaustoel is hierbij essentieel.

Lees meer
Nieuwe samenwerking met maatwerkbedrijf Bewel

Nieuwe samenwerking met maatwerkbedrijf Bewel

28/06/2023

In het kader van onze grote aanwervingscampagne trok Pami vijf nieuwe talenten aan via een samenwerking met maatwerkbedrijf Bewel. Bewel is een gerenommeerde organisatie die zich inzet voor het tewerkstellen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Pami en Bewel delen de overtuiging dat iedereen die geëngageerd is een toegevoegde waarde kan zijn voor onze maatschappij, onze economie én voor zichzelf.

Lees meer
Cafetaria met 2 vrouwen die staan de praten met elkaar

Pauze, het geheim achter een productieve werkdag

19/06/2023

Ken je collega’s die gewoon doorwerken tijdens de middagpauze met hun lunch naast het toetsenbord? Of misschien herken je jezelf erin? Stop! Hoog tijd om even te pauzeren en deze blog te lezen.

Lees meer
Hoe benut je optimaal je kantoorruimte

Hoe benut je optimaal je kantoorruimte

13/06/2023

Of je nu een nieuw pand kocht of toe bent aan de herinrichting van je kantoor, je kantoorruimte vormgeven is een uitdagende taak waarbij verschillende aspecten van belang zijn. Het vergt tijd en een goede voorbereiding! Hoe integreer je nu je medewerkers en teams optimaal in de nieuwe werkomgeving?

Lees meer
Blog - wereldmilieudag - vuilbakken om te recyclen

Wereldmilieudag

05/06/2023

Wereldmilieudag, een dag waarop we extra aandacht vestigen op het belang van het milieu voor onze planeet en maatschappij. Iedereen is verantwoordelijk voor onze aarde en haar grondstoffen. Daarom geven we je in deze blog een inkijk in onze eigen inspanningen.

Lees meer
Kleurrijke stoelen op kantoor

Laat kleuren spreken op je kantoor

30/05/2023

Kleur is emotie en speelt een belangrijke rol in het gevoel dat we ergens bij krijgen. Door kleur op de juiste manier te gebruiken, maak je de werkomgeving aangenamer en verbeter je de werknemerservaring. Daarom is het belangrijk om meer aandacht te besteden aan het gebruik van kleur in je interieur. Maar hoe bepaal je welke kleuren je gebruikt en hoe je ze het beste kan inzetten?

Lees meer
Pami - Akoestiek Cube Meet DeBlick

Akoestiek als meerwaarde

10/05/2023

Comfort is van vitaal belang voor hybride medewerkers. Denk hierbij gerust erg breed! Ergonomie, technologie… tot zelfs hygiëne, lucht- en temperatuurkwaliteit of catering. Ook een akoestisch comfortabele werkomgeving draagt bij aan de beleving en zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de productiviteit en werkvreugde.

Lees meer
Blog Pami Dimensies van het nieuwe werkparadigma

De dimensies van het nieuwe werkparadigma

03/05/2023

Bedrijven passen hun manier van werken steeds meer aan naar hybride werken. Deze nieuwe werkvorm creëert interessante dynamieken tussen individu, organisatie, technologie en de werkomgeving. Een hele uitdaging voor bedrijven. In de whitepaper “The 7 dynamics of the new work paradigm” brengen Capgemini Invent en Cushman & Wakefield de unieke dimensies in kaart. In deze blog nemen we enkele bevindingen onder de loep.

Lees meer
Pami - Design District - Van Nelle Fabriek Rotterdam

Ontmoet Pami op Design District Rotterdam

26/04/2023

Het is zover! De 20e editie van Design District komt stilaan in zicht. Van 24 t.e.m. 26 mei 2023 opent de Van Nelle Fabriek in Rotterdam zijn deuren. Het belooft opnieuw een niet te missen beurs te worden voor iedereen gepassioneerd door interieur en design.

Lees meer
Happy employees make happy customers

Happy employees make happy customers

20/04/2023

Weet u als werkgever een fijne werksfeer te creëren, dan komt dat uw hele bedrijf ten goede. Voelen uw werknemers zich goed in hun vel op kantoor, dan ziet u dat direct terug in de wijze waarop zij met klanten omgaan. Maar hoe bouwt u nu aan die aangename en motiverende werksfeer?

Lees meer
Pami - blog - Hoe een positieve mindset uw leven aangenamer maakt

Hoe een positieve mindset uw leven aangenamer maakt

06/04/2023

Op de werkplek krijgt iedereen wel eens te maken met mindere dagen en tegenslagen. De manier waarop u en andere collega’s hiermee omgaan beïnvloedt de werksfeer. Hoe blijft u focussen op wat goed loopt en maakt u uw werkleven aangenamer? Ontdek het allemaal in deze blogpost. Maak kennis met de onweerstaanbare kracht van een positieve mindset en hoe u dit kan stimuleren op de werkvloer. Inzichten waar zowel u als uw werknemers overál voordeel aan hebben.

Lees meer
Blog - Pami rijft opnieuw megacontract met federale overheid binnen.

Pami rijft opnieuw megacontract met federale overheid binnen.

25/01/2023

In september 2022 haalde de Belgische kantoorinrichter Pami een mega-order van 56 miljoen euro binnen. Nu, 4 maanden later, knallen de champagnekurken opnieuw. “Naast de opdracht voor het kantoormeubilair mogen we nu ook bureaustoelen en akoestische elementen leveren aan de federale overheidsdiensten.”, verklaart CEO Lode Essers.

Lees meer
Duurzame, circulaire Stad Brussel

Duurzame Stad Brussel

12/01/2023

Stad Brussel gaf het goede voorbeeld en ging de strijd tegen verspilling aan door de circulaire principes toe te passen. Hergebruik van meubilair en een nieuw leven geven aan bestaand meubilair was een natuurlijke keuze binnen hun duurzaamheidsbeleid.

Lees meer
Pami verlengt MVO certificering tot eind 2025

Pami blijft enige kantoorinrichter in de Benelux met een MVO-certificaat

01/12/2022

Bewust bezig zijn met de impact van onze activiteiten op mens, milieu en maatschappij zijn geen goedkope slogans of holle begrippen. Dat we onze MVO-certificering opnieuw verlengen tot eind 2025, andermaal als enige Benelux-bedrijf in onze sector, toont dit ondubbelzinnig aan.

Lees meer
Pami breidt tewerkstelling fors uit dankzij megacontract met federale overheid

Pami breidt tewerkstelling fors uit dankzij megacontract met federale overheid

16/09/2022

Persbericht - De Belgische kantoorinrichter Pami heeft opnieuw een mega-order binnengehaald. “We ontvingen zopas het goede nieuws dat we voor vier jaar kantoormeubilair mogen leveren aan alle federale overheidsdiensten”, licht CEO Lode Essers toe. “Dat is natuurlijk schitterend nieuws in deze uitdagende tijden.”

Lees meer
Hoe laat u vier generaties op kantoor efficiënt samenwerken?

Hoe laat u vier generaties op kantoor efficiënt samenwerken?

24/08/2022

Generatie Z stroomt sinds 2016 de arbeidsmarkt in. En doordat babyboomers langer aan de slag blijven, is de kans groot dat u als werkgever voor de uitdaging staat om vier generaties met elkaar te laten samenwerken.

Lees meer
Pami Beobank Kantoorinrichting

Buiten werken? Goed voor lichaam en geest!

09/08/2022

Als kind speelden we uren buiten. Eenmaal wat ouder, lijken we wat meer aan onze stoel vastgeplakt. Volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency brengen we slechts 7 procent van ons hele leven buiten door. Daar mogen dus gerust wat procentjes bij komen.

Lees meer
Hoe een goede akoestiek op kantoor de concentratie verbetert en de productiviteit verhoogt

Hoe een goede akoestiek op kantoor de concentratie verbetert en de productiviteit verhoogt

29/06/2022

Hoe klinkt het bij u op kantoor? Hoort u uzelf nóg twee keer als u een collega roept? Vloeien stemmen en kantoorgeluiden samen tot een storend lawaai? Een behaaglijke akoestiek op kantoor maakt werken zoveel aangenamer.

Lees meer
Wat uw medewerkers écht belangrijk vinden op hun werkplek

Wat uw medewerkers écht belangrijk vinden op hun werkplek

09/06/2022

Gezondheidsvoorlichting en fitness op kantoor zijn typische ingrediënten van bedrijfswellnessprogramma’s. Opvallend genoeg hebben medewerkers een ander idee bij wellness op de werkvloer.

Lees meer
Urenlang achter uw pc of laptop en tóch gezond en fit?

Urenlang achter uw pc of laptop en tóch gezond en fit?

20/05/2022

Het zal je niet verbazen: lang zittend werken is niet goed voor ons lijf. Maar wat is dan de oplossing?

Lees meer
Ontdek hoe kantoorinrichting productiviteit en creativiteit stimuleert

Ontdek hoe kantoorinrichting productiviteit en creativiteit stimuleert

18/05/2022

Hoe ondersteunt u de productiviteit en de creativiteit van uw werknemers? Wist u al dat de juiste kantoorinrichting daar een heel doeltreffend instrument toe is?

Lees meer
Whitepaper: The Hybrid Office

Whitepaper: The Hybrid Office

04/05/2022

De toekomstige werkomgeving evolueert in onze visie steeds verder naar een hybride vorm.

Download de Whitepaper
Is uw kantoorinrichting afgestemd op álle zintuigen?

Is uw kantoorinrichting afgestemd op álle zintuigen?

28/04/2022

Het concept van het Multisensory Office Design, in het Nederlands het multi-sensorisch of multi-zintuigelijk kantoorontwerp is niet nieuw.

Lees meer
Pami haalt grootste order ooit binnen

Pami haalt grootste order ooit binnen

20/04/2022

In 2020 haalde Pami zijn grootste project ooit binnen: de inrichting van de nieuwe kantoren van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB). Records zijn er om gebroken te worden dachten ze bij Pami.

Lees meer
Stel uw werkplek juist in en voorkom RSI

Stel uw werkplek juist in en voorkom RSI

31/03/2022

'Repetitive Strain Injury', afgekort: RSI, u weet wel. Een verzamelterm voor allerlei pijnklachten in de nek, schouders, armen, polsen en handen door een chronische overbelasting.

Lees meer
Groep Pami overgenomen

Groep Pami overgenomen

16/03/2022

Goswin Fijen wil bedrijfscapaciteit maximaliseren dankzij groei op Duitse en Nederlandse markt.

Lees meer
Pami rijdt helemaal groen door investering in 100% elektrisch wagenpark

Pami rijdt helemaal groen door investering in 100% elektrisch wagenpark

07/03/2022

Op vrijdag 4 maart leverde volkswagendealer Delorge Lommel een groene vloot van tien splinternieuwe Volkswagen ID.4’s bij de Belgische kantoorinrichter Pami. Deze nieuwste SUV van Volkswagen rijdt 100 procent elektrisch.

Lees meer
When you are hunting elephants, don’t get distracted chasing rabbits

When you are hunting elephants, don’t get distracted chasing rabbits

24/02/2022

Is multitasken voor u een synoniem voor succes? Is drukte en veel dingen tegelijk moeten doen een goed teken? Zijn we dan productiever en doeltreffend bezig?

Lees meer
Vijf doeltreffende tips voor een gezond binnenklimaat image

Vijf doeltreffende tips voor een gezond binnenklimaat

02/02/2022

Het binnenklimaat op kantoor (en van thuiswerkplekken) staat nog meer in de belangstelling sinds de coronapandemie. Een goede ventilatie is dan ook een belangrijk instrument om de kans op besmetting te verlagen. Maar wanneer spreken we nu eigenlijk van een gezond binnenklimaat? En hoe zorgt u daar als werkgever voor? Er zit een luchtje aan U herkent het vast wel. Na een aantal uren werken op...

Lees meer
Onze nieuwjaarsbrief speciaal voor u image

Onze nieuwjaarsbrief speciaal voor u

21/12/2021

Mijn lieve, hardwerkende telewerker Het was een jaar waarin we elkaar beter dan ooit leerden kennen En dat ik je zoveel over de vloer kreeg was in het begin best even wennen Maar ik kwam echt onder de indruk van je grote inzet en noeste arbeid Want als jij aan het werk was, dan vergat je alle tijd Thuiswerken of telewerken werd een must Ons leven en werk ging in lockdown, heel bewust De zorg...

Lees meer
Hebt ú al een eigen thuiswerkplek of bent u weer achter de keukentafel gekropen? image

Hebt ú al een eigen thuiswerkplek of bent u weer achter de keukentafel gekropen?

09/12/2021

Telewerken is door de recente coronamaatregelen terug van nooit helemaal weggeweest. Als bedrijf of organisatie bent u er intussen ongetwijfeld al helemaal mee vertrouwd. Maar beschikken uw medewerkers thuis ook over de nodige hulpmiddelen, zodat ze efficiënt en ergonomisch kunnen werken? Als ervaren workspace designers zijn we er voor u om u daarbij te helpen. Als uw werknemers gezond en...

Lees meer
Al 20 jaar trotse eigenaar van het ISO 9001-certificaat! image

Al 20 jaar trotse eigenaar van het ISO 9001-certificaat!

17/11/2021

Voor veel bedrijven zijn de ISO-certificaten een absolute must-have. De ISO-logo’s op hun website, bedrijfswagens en gebouw vertellen het verhaal van kwaliteit dat het bedrijf levert en de wijze waarop het produceert. Toch zijn er veel bedrijven die opzien tegen het werk om zo’n ISO-certificaat binnen te halen. Wegen de lasten inderdaad wel op tegen de lusten? Door de ISO-certificatie ook als...

Lees meer
Pami brengt met fonkelnieuwe bedrijfsfilm passie treffend in beeld image

Pami brengt met fonkelnieuwe bedrijfsfilm passie treffend in beeld

26/10/2021

Vandaag presenteren we u vol trots onze fonkelnieuwe corporate video! In deze korte video brengen we ons verhaal op een bevattelijke en sprekende manier in beeld. Ontdek de passie en gedrevenheid voor ons werk, onze klanten en hun medewerkers. Voel de hartslag van Pami. Pami ontwikkelt kantoorconcepten door zich helemaal in te leven in de manier waarop mensen werken. “Elke medewerker heeft...

Lees meer
Hoe u in enkele muisklikken de ideale thuiswerkplek bestelt image

Hoe u in enkele muisklikken de ideale thuiswerkplek bestelt

21/10/2021

Online shoppen? Zo gemakkelijk met de Pami webwinkel! U of uw medewerkers bestellen in enkele muisklikken hun ergonomische en productieve werkplek. Bestel uw thuiswerkplek online Wat vindt u terug in onze online etalage? We selecteerden speciaal voor u enkele werkplekken en bureaustoelen om uw thuiswerkplek ergonomisch in te richten. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje. Een speciale vermelding...

Lees meer
Ontmoet Pami op Workspace Expo Parijs image

Ontmoet Pami op Workspace Expo Parijs

01/10/2021

Europa's toonaangevende jaarlijkse vakbeurs voor design, meubilair en werkruimteplanning - Workspace Expo - vindt plaats van 5 tot 7 oktober 2021 in Parijs. Voor deze nieuwe editie zal de beurs nog uitgebreider, relevanter en vooral levendiger zijn. Een unieke kans om de hele markt te ontmoeten. Pami, Kreemo en SpaceID zijn de Belgen in Parijs ! 3 Belgische bedrijven die elk op basis van hun...

Lees meer
Nieuw! De Pami Papillon: uw fonkelnieuwe, innovatieve thuiswerkoplossing image

Nieuw! De Pami Papillon: uw fonkelnieuwe, innovatieve thuiswerkoplossing

28/09/2021

Pami en bekend ontwerper Axel Enthoven (Yellow Window) slaan de handen in elkaar om een uiterst comfortabel, ergonomisch en stijlvol alternatief te bieden voor thuiswerken aan de keuken- of livingtafel. Het resultaat? De Pami Papillon, uw persoonlijke cocon om heerlijk rustig en productief bezig te zijn. Meer dan een trend Zowat ieders werkomgeving is de afgelopen tijd drastisch veranderd....

Lees meer
Pami neemt deel aan het BuyerMeetsSupplier event van de Green Deal Achats Circulaires image

Pami neemt deel aan het BuyerMeetsSupplier event van de Green Deal Achats Circulaires

13/09/2021

Pami neemt op 14 september 2021 deel aan het event Green Deal Circulair Inkopen. De Green Deal wil de overgang van Wallonië naar een circulaire economie versnellen. Het doel van dit specifieke evenement is om inkopers en leveranciers elkaar te laten ontmoeten en te laten discussiëren over vraag en aanbod van circulaire producten en diensten. Leveranciers stellen hun circulaire oplossingen...

Lees meer
Blaas een nieuwe wind door het oude kantoorleven met onze vijf tips image

Blaas een nieuwe wind door het oude kantoorleven met onze vijf tips

08/09/2021

De zonderlinge zomervakantie sluit de deuren terwijl die van de scholen alweer wijd open staan. Het ‘gewone’ leven komt weer op gang. En omdat de coronamaatregelen sterk versoepeld zijn, ziet werken er weer anders uit. Is bij u alles al in z’n plooi gevallen? Nemen uw medewerkers weer plaats achter hun bureau? Of trekt u voluit de kaart van hybride werken en kiest u voor een mix van...

Lees meer
Hoe wij u totaal ontzorgen bij de inrichting van de thuiswerkplek van uw medewerkers image

Hoe wij u totaal ontzorgen bij de inrichting van de thuiswerkplek van uw medewerkers

25/08/2021

We durven het best toe te geven, we maken het u graag gemakkelijk. Waarom? Omdat er al genoeg dingen in het leven zijn om hoofdbrekens over te hebben. De inrichting van een thuiswerkplek mag wat ons betreft niet in dat lijstje voorkomen. Daarom hebben we daar een zeer toegankelijke en gebruiksvriendelijke service rond uitgewerkt. In deze blogpost leest u hoe die werkt en hoe we u maximaal...

Lees meer
100% made in Belgium, en dat al meer dan 50 jaar! image

100% made in Belgium, en dat al meer dan 50 jaar!

15/07/2021

Ons kleine landje heeft heel wat moois te bieden. En dan hebben we het even niet over de kust, de Ardennen of een van onze prachtige historische steden. Maar wel over de enorme variatie in originele, creatieve en kwaliteitsvolle producten die er in ons land worden geproduceerd. Toch een mooi thema om even bij stil te staan met de nationale feestdag van België in het vooruitzicht, niet? Op de...

Lees meer
Interview met Dajo De Prins - Bouwen aan het werkgeluk van uw medewerkers image

Interview met Dajo De Prins - Bouwen aan het werkgeluk van uw medewerkers

24/06/2021

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat maar liefst negen op de tien werknemers zich niet ‘actief betrokken’ voelen bij hun werk. En dat veruit de meeste mensen tijdens hun werk niet gelukkig zijn. Een confronterende vaststelling, want werkgeluk heeft veel invloed op ons levensgeluk. En werknemers met meer werkgeluk blijven hun werkgever ook langer trouw. Ze voelen zich gezonder, zijn...

Lees meer
Terug naar kantoor? Op kousenvoeten of met de fanfare voorop? image

Terug naar kantoor? Op kousenvoeten of met de fanfare voorop?

09/06/2021

De deur naar het ‘kantoorwerk van de toekomst’ opent deze week op een kier. In juli gaat de rem er helemaal af en is het niet langer verplicht om thuis te werken. Na de zomer volgt de échte uitdaging: bedrijven beslissen dan terug helemaal zelf hoe ze hun werk organiseren. Weet ú al hoe u het gaat aanpakken? Slaat u het spoor van het hybride werken definitief in? Of kijkt u nog even de kat...

Lees meer
Ontspannen tijdens uw werk? Wij geven u vijf tips! image

Ontspannen tijdens uw werk? Wij geven u vijf tips!

02/06/2021

Onlangs was het weer in het nieuws: het aantal langdurige burn-outs en depressies blijft maar toenemen. In vier jaar tijd zagen we in België een stijging met maar liefst 40 procent tot meer dan 100.000 gevallen. Alarmerende cijfers voor zowel werkgevers als werknemers. Moeten we opnieuw leren om op een gezonde manier te werken? En hoe pakken we dat dan aan? Volgens professor klinische...

Lees meer
Agoria - Back on Track image

Agoria - Back on Track

21/05/2021

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.” De bekendste les van Charles Darwin geldt ook voor ondernemingen. Niet de sterkste of de slimste spelers blijven succesvol, maar wel zij die het beste op veranderingen anticiperen. Zij die zelf de leiding nemen, die ambitieus vooruitdenken...

Lees meer
Hoe richt u uw videoconferentieruimte efficiënt in? image

Hoe richt u uw videoconferentieruimte efficiënt in?

17/05/2021

De Werelddag van de Telecommunicatie en de Informatiemaatschappij maakt mensen bewust van de impact die radio, televisie, (mobiele) telefonie, internet en andere nieuwe technologieën op onze maatschappij hebben. Ook richt deze dag de aandacht op de digitale kloof die er nog steeds bestaat. En dat bevestigde de coronacrisis: niet iedereen heeft dezelfde toegang tot de digitale...

Lees meer
Pami tegen plastic image

Pami tegen plastic

10/05/2021

Ook tijdens de coronacrisis gaat de jaarlijkse bewustwordingscampagne over de impact van onze plastic consumptie op het milieu en onze gezondheid gewoon door. Het opzet van “Mei Plasticvrij” is eenvoudig: samen één maand ons gebruik van wegwerpplastic verminderen. Elk jaar belandt er maar liefst 8 miljoen ton plastic in de oceanen. Inderdaad, u lees het goed: 8.000.000 ton! Als we niets...

Lees meer
Duurzaamheidsrapport 2021

Duurzaamheidsrapport 2021

06/05/2021

MVO en duurzaamheid staan nog steeds prominent op de agenda, op alle niveaus en in alle sectoren.

Download rapport
Richt samen met ons uw hybride werkomgeving in image

Richt samen met ons uw hybride werkomgeving in

05/05/2021

We trappen een open deur in als we u vertellen dat hybride werken een hot topic is. Deze flexibele vorm van werken is veel minder afhankelijk van een bepaalde locatie of werktijd. En dat heeft invloed op hoe u uw werkomgeving inricht. We staan u graag bij in dit proces. Als workspace designers zijn we helemaal overtuigd van maatwerk. De nieuwe, hybride werkomgevingen vragen erom. Maar ook de...

Lees meer
Veilig en gezond thuiswerken? Zet ons aan het werk! image

Veilig en gezond thuiswerken? Zet ons aan het werk!

28/04/2021

We konden er het afgelopen jaar niet omheen: het belang van veilig en gezond thuiswerken. Voor veel werknemers was het niet langer een optie maar een verplichting. Daarmee stond u als facility manager, architect of bedrijfsleider voor de uitdaging: hoe zorg ik ervoor dat (mijn) mensen hun werk ook thuis veilig en gezond kunnen doen? Het belang van een Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op...

Lees meer
Verwelkom de natuur in uw kantooromgeving image

Verwelkom de natuur in uw kantooromgeving

15/04/2021

Uw werkplek groener maken? Een goede keuze, want meer groen levert u heel wat voordelen op. Eerder schreven we daar al deze blogpost over: ‘9 redenen waarom groen op kantoor een slimme investering is’. Dit keer staan we stil bij het nut van meer groen in uw werkomgeving. Vervolgens presenteren we u leuke en originele kantoorconcepten om groen te integreren op de werkvloer. U zult zien, voor...

Lees meer
Lentekriebels? Zet de bloemetjes maar buiten image

Lentekriebels? Zet de bloemetjes maar buiten

29/03/2021

Het is lente! De lucht vult zich met heerlijke geuren. De eerste bloesems zijn al te zien. Iedereen wil nu buiten zijn, en liefst ook tijdens het werk. De intense coronaperiode doet er ons des te meer naar verlangen dat we kunnen genieten van een veilige, gezonde en groene omgeving. Het buitenleven geeft de werkende mens een energieboost en stimuleert zijn creatieve geest. Blijvend hybride...

Lees meer
Klaar voor een productieve middag dankzij de powernap image

Klaar voor een productieve middag dankzij de powernap

19/03/2021

Een mens kan niet zonder slaap, zoveel is zeker. Ook de World Sleep Society (WSS) is zich daar heel bewust van. Daarom riepen zij in 2008 de ‘World Sleep Day’ in het leven. Deze ‘Internationale Dag van de Slaap’ wordt sindsdien elke vrijdag voordat de lente start, gevierd. Voor ons een goede reden om een blogpost te schrijven over het nut van powernaps. U weet wel, dat korte hazenslaapje...

Lees meer
Thuiswerkvergoeding Pami

Vergoeding voor thuiswerk en kantoormeubilair? Ontdek wat fiscaal mogelijk is

11/03/2021

Welke vergoedingen mogen uw werknemers belastingvrij ontvangen voor de onkosten die ze maken om thuis te kunnen werken? En wat betekent het fiscaal voor hen als u kantoormeubilair en informaticamateriaal ter beschikking stelt? De Federale Overheidsdienst Financiën verheldert in een rondzendbrief welke vergoedingen u kunt geven en onder welke voorwaarden ze belastingvrij blijven. De regeling ging in op 1 maart 2021 maar houdt rekening met situaties die zich vanaf 1 januari 2020 voordeden.

Lees meer
Geeft u als werkgever ruimte aan orde én gestructureerde chaos? image

Geeft u als werkgever ruimte aan orde én gestructureerde chaos?

08/03/2021

Hebt u een onderneming waar alles tot in de puntjes geregeld is? Uw Customer Relationship Management-programma laat alles gestroomlijnd verlopen? En ook uw kantoren en bureaus zien er strak en ordelijk uit? Of hoeft het voor u niet allemaal zo ‘pietje precies’? Een opgeruimde werkomgeving biedt uw medewerkers veel voordelen. Daarover vertelden we u meer in onze blogpost over ‘clean...

Lees meer
Hoe voorkomt u RSI bij thuiswerken? image

Hoe voorkomt u RSI bij thuiswerken?

26/02/2021

Zondag 28 februari is het International RSI Awareness Day. Een dag waarop repetitive strain injury (RSI) wereldwijd centraal staat. Eigenlijk wordt deze dag op 29 februari gevierd, omdat het de minst repetitieve dag van het jaar is. U snapt de symboliek. Maar toch verdient dit hardnekkige en veelvoorkomende probleem élk jaar onze volle aandacht. RSI, ook wel kantoorkramp genoemd, is een...

Lees meer
Water, het geheime ingrediënt om alert te blijven op kantoor image

Water, het geheime ingrediënt om alert te blijven op kantoor

11/02/2021

Februari is de maand van Tournée Minérale. Dat betekent achtentwintig dagen geen alcohol drinken. Gelukkig is het dit jaar geen schrikkeljaar. Doet u mee of laat u die uitdaging liever aan u voorbij gaan? Want in tijden van moeilijkheden grijpen we graag naar een glaasje geestrijke drank. Om te ontspannen, als troost of als opkikkertje. Dus een maand ‘droog staan’, doet u natuurlijk alleen...

Lees meer
De toekomst van onze economie zal circulair zijn of niet zijn image

De toekomst van onze economie zal circulair zijn of niet zijn

03/02/2021

Het thema circulariteit is helemaal hot in België en Nederland. Bij onze noorderburen organiseren ze deze week zelfs een ‘Week van de Circulaire Economie’. In de maatschappij groeit het bewustzijn dat we naar een meer circulaire economie moeten evolueren. Ook wij, als kantoorinrichter ambiëren om tegen 2025 20% van onze omzet te genereren uit circulaire projecten. Waarom circulair denken? ...

Lees meer
Een beetje privacy graag image

Een beetje privacy graag

28/01/2021

De Raad van Europa riep veertien jaar geleden 28 januari uit als 'Europese Dag van de Privacy'. De dag waarop in 1981 het Dataprotectieverdrag werd ondertekend. Met deze themadag wilt de Raad Europese burgers beter informeren over hun rechten wat betreft het gebruik van hun persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties. Ook spoort de dag iedereen aan om de bescherming van...

Lees meer
RSI pami

Hoe voorkomt u RSI bij thuiswerken?

26/01/2021

Zondag 28 februari is het International RSI Awareness Day. Een dag waarop repetitive strain injury (RSI) wereldwijd centraal staat. Eigenlijk wordt deze dag op 29 februari gevierd, omdat het de minst repetitieve dag van het jaar is. U snapt de symboliek. Maar toch verdient dit hardnekkige en veelvoorkomende probleem élk jaar onze volle aandacht.

Lees meer
Pami blikt terug op succesvol 2020<br> image

Pami blikt terug op succesvol 2020

11/01/2021

PERSBERICHT Pami blikt terug op succesvol 2020, noteert omzetgroei van 10%, rijft grootste project ooit binnen én investeert. 2020 was voor de Limburgse kantoorinrichter Pami zeker geen verloren jaar. Ten opzichte van 2019 steeg hun omzet met maar liefst tien procent. De reden? Kantooroplossingen voor thuiswerken die erg in de smaak vielen. Als klap op de vuurpijl haalde Pami zelfs zijn...

Lees meer
Zeven gouden tips om fit en gezond te blijven op uw (thuis)werkplek image

Zeven gouden tips om fit en gezond te blijven op uw (thuis)werkplek

08/01/2021

Met welke voornemens stapte ú 2021 in? Gezond zijn en blijven is voor velen een topprioriteit. Zeker na het bizarre jaar dat nu gelukkig achter ons ligt. En weet u, fitte en energieke medewerkers zijn doorgaans gelukkiger en minder vaak ziek. Het is als werkgever dus zeker de moeite om te investeren in de gezondheid en het welzijn van uw personeel. Wij dragen daar ook graag ons steentje aan bij...

Lees meer
Pami's nieuwjaarsbrief speciaal voor u image

Pami's nieuwjaarsbrief speciaal voor u

18/12/2020

Aan het einde van dit vreemde jaar Staan we met ons briefje voor u klaar 2020 stond in het teken Van wat een vreemd virus is gebleken Ons bestaan veranderde ingrijpend Het tekort aan bloem, suiker en wc-papier werd nijpend Ons leven bestond uit bubbels en isolatie Raamvisites en zorgapplaus overspoelden de natie Onze woordenschat werd flink uitgebreid Met woorden die u anders liever mijdt ...

Lees meer
Kerstfeestje met de collega’s? Zó viert u dat! image

Kerstfeestje met de collega’s? Zó viert u dat!

17/12/2020

Dit jaar zien de feestdagen er heel anders uit. En dat is best even slikken. Ook op kantoor zal het er anders dan anders aan toegaan. Maar niet getreurd, wij kijken graag naar wat er wél nog mogelijk is en sprokkelden enkele leuke alternatieven bij elkaar. Stel uw eigen ‘menu’ samen en maak er alsnog een gezellige tijd van. Laten we beginnen met uw kantoor of thuiswerkplek. Verkeert die al...

Lees meer
In drie stappen naar de juiste kantoorverlichting tijdens de wintermaanden image

In drie stappen naar de juiste kantoorverlichting tijdens de wintermaanden

09/12/2020

In de maand december beleven we de kortste dagen van het jaar. De zon komt pas laat op en gaat al vroeg weer onder. Dat maakt de wijze waarop u uw kantoorruimte of thuiswerkplek verlicht nog belangrijker dan anders. Met welk soort verlichting komen uw medewerkers de donkere winterdagen het beste door? We laten er graag ons licht over schijnen in deze blogpost. Allereerst, de juiste...

Lees meer
Een dag zonder e-mails? Wat een rust! image

Een dag zonder e-mails? Wat een rust!

27/11/2020

Voelen uw medewerkers zich ook wel eens overspoeld door al die digitale boodschappen die hen dagelijks bereiken? E-mails, chatberichten, WhatsApp-berichten en videoboodschappen, er lijkt soms geen einde aan te komen. En dan zorgt de coronacrisis en het vele thuiswerken ook nog eens voor meer van hetzelfde. Hoe houden uw medewerkers het hoofd koel en krijgen ze terug grip op die informatietsunami?...

Lees meer
Hoe slim opbergen helpt bij social distancing op kantoor image

Hoe slim opbergen helpt bij social distancing op kantoor

18/11/2020

Thuiswerken is tegenwoordig de regel. Maar niet iedereen heeft die mogelijkheid. Als werkgever wilt u er daarom voor zorgen dat uw personeel nu en in de toekomst ook op kantoor veilig kan werken. In eerdere blogposts gaven we u al heel wat tips om in deze coronatijd een beschermde en gezonde werkomgeving te creëren. Dit keer zoomen we in op een specifiek onderdeel van het kantoorleven: hoe zorgt...

Lees meer
veilig en gezond thuiswerken

Deze vijf adviezen zorgen voor veilig en gezond thuiswerk

05/11/2020

Uit onderzoek van de grootste Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk (IDEWE) blijkt dat bijna zes op de tien telewerkers de afgelopen twaalf maanden rugklachten hadden. Bij kantoormedewerkers heeft minder dan de helft hiermee te kampen. Ook nek- en schouderklachten komen veelvuldiger voor bij telewerkers dan bij kantoormedewerkers.

Lees meer
‘Werken op afstand’ - op welk niveau bevindt uw bedrijf zich? image

‘Werken op afstand’ - op welk niveau bevindt uw bedrijf zich?

28/10/2020

De coronacrisis versnelde de overgang naar flexibel werken met wel tien jaar. Doelen die voor 2030 vooropgesteld werden, worden nu in snel tempo behaald. Werken op afstand is geen vrijblijvende keuze meer, maar een langdurig opgelegde noodzaak met verstrekkende gevolgen. Als werkgever staat u voor de uitdaging om evenwichtige, zorgvuldig afgewogen maatregelen te nemen om de transitie naar een...

Lees meer
Waarom Pami maatschappelijk verantwoord onderneemt image

Waarom Pami maatschappelijk verantwoord onderneemt

21/10/2020

Wist u dat wij als eerste in de Benelux een MVO-certificaat behaald hebben in onze sector? Een wat, hoor ik u denken? In deze blogpost leggen we u dat graag even uit. Want we zijn er best wel een beetje trots op. Een MVO-certificaat is een certificaat dat je als organisatie of bedrijf ontvangt als je aan de normen van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ voldoet. Een onafhankelijk extern...

Lees meer
Circulaire economie: De Cesar-Tool image

Circulaire economie: De Cesar-Tool

14/10/2020

Recent lanceerden Agoria & Sirris de Cesar Tool om bedrijven te helpen bij het maken van zinvolle en haalbare keuzes om op korte termijn stappen richting circulaire economie te zetten. Dit door verworven kennis, inzichten en beproefde methoden breed toegankelijk te maken. Agoria & Sirris vroegen aan Pami om de Cesar Tool te toetsen aan de praktijk. Verrassend voor hen was de feedback...

Lees meer
Dankzij slimme technologie coronaproof werken op kantoor!

Dankzij slimme technologie coronaproof werken op kantoor!

13/10/2020

In een vorige blogpost vertelden we u over het ‘hybride werken’, de combinatie van thuiswerken én werken op kantoor. Als werkgever staat u voor de uitdaging om dat op een veilige en efficiënte manier te organiseren, rekening houdend met de coronamaatregelen.

Lees meer
Is ‘hybride werken’ het ‘nieuwe werken’? image

Is ‘hybride werken’ het ‘nieuwe werken’?

06/10/2020

De coronacrisis heeft onze manier van werken danig op z'n kop gezet. Maar ook nú mag u op ons blijven rekenen. Als werkgever, maar ook als architect, staat u in deze tijd voor grote uitdagingen. Wij helpen u als kantoorinrichter graag om de overstap te maken naar het hybride werken. Hybride werken? Ja, dat wordt het ‘nieuwe werken’ in deze tijd. Daarbij bevindt uw werkplek zich niet meer...

Lees meer
En de gelukkigste thuiswerker is … image

En de gelukkigste thuiswerker is …

22/09/2020

Vandaag was het weer de Nationale Telewerkdag. Het moment voor onze jury om de winnaar van de wedstrijd, die wij met HP organiseerden, aan te duiden. Deze wedstrijd kaderde in de campagne Thuiswerken Werkt die tijdens de Week van de Mobiliteit plaatsvond. Onze hoofdprijs? Een full-option gepersonaliseerd Pami thuiswerkmeubel mét HP notebook en accessoires! Een uitgelezen kans...

Lees meer
Heeft uw onderneming de omschakeling naar thuiswerken al gemaakt? image

Heeft uw onderneming de omschakeling naar thuiswerken al gemaakt?

07/09/2020

‘In the midst of every crisis, lies great opportunity’, zei Albert Einstein ooit. Een uitspraak die u in deze coronacrisis vast al vaker hoorde. COVID-19 verplichtte ons massaal vanuit thuis te werken. En daarmee klinkt de oproep die van de Nationale Telewerkdag uitgaat, opeens heel anders. De Nationale Telewerkdag die op 22 september plaatsvindt, is de opvolger van de Thuiswerkdag en wordt...

Lees meer
Pami als referentie voor HP image

Pami als referentie voor HP

31/08/2020

Hoe vaak kregen we vroeger niet te horen beeld je eens in ...? 2D of 3D-schetsen verduidelijken veel, maar bij Pami gaan we al een hele tijd een stap verder via virtual reality. Hiervoor maken we gebruik van HP hardware... Trendsetting zodat HP een reference case kwam opnemen in onze showroom! Klik hier en bekijk ze op YouTube. HP’s VR Solutions, een onmisbaar gegeven!

Lees meer
Veilig&nbsp;terug naar kantoor met onze Covid-19 software oplossingen image

Veilig terug naar kantoor met onze Covid-19 software oplossingen

28/05/2020

De Covid-19 pandemie heeft een grote impact op ons allemaal. Nu de ergste periode in veel Europese landen voorbij lijkt te zijn, zoeken we allemaal naar oplossingen om het openbare leven en het beroepsleven te hervatten. We moeten samen zorgen voor een veilige en hygiënische situatie en we moeten rekening houden met de '1,5 meter-afstandregels'. Dit heeft ook invloed op 'werken op kantoor'....

Lees meer
Terug naar kantoor met respect voor social distancing, hoe doet u dat? image

Terug naar kantoor met respect voor social distancing, hoe doet u dat?

30/04/2020

De coronacrisis heeft ons op korte tijd opeens naar een nieuw tijdperk gelanceerd. De ‘anderhalvemeter-samenleving’ wordt wereldwijd als ‘het nieuwe normaal’ gelanceerd. De nieuwe manier van leven in publieke ruimtes, in winkels en dus ook bij u op kantoor. De werkomstandigheden en het kantoorleven zullen voor iedereen drastisch veranderen. Maar hoe bereidt u zich daar als werkgever op...

Lees meer
Positief tegen Corona image

Positief tegen Corona

16/04/2020

De Pami-familie beleeft momenteel, net als iedereen, een moeilijke periode. Aangezien bij de pakken blijven zitten geen zin heeft, brachten we u op sociale media de afgelopen weken bijna dagelijks een hartverwarmende, positieve boodschap van één van onze medewerkers. Telkens gekoppeld aan een persoonlijke foto. Want samen komen we er wel door!! Hieronder kunt u ze nog even...

Lees meer
Welke designtrends zien wij in 2020? image

Welke designtrends zien wij in 2020?

31/03/2020

2020 is al even gevorderd. De lente is begonnen, maar helaas kreunt de wereld en ons land onder de zware Corona-crisis. Ondanks alles willen we u toch vertellen welke designtrends wij dit jaar in ons vakgebied zien. De tekst van deze blogpost was immers al klaar vòòr het uitbreken van COVID-19. Als workspace designers houden wij voortdurend de vinger aan de pols. Die kennis en ervaring...

Lees meer
Thuiswerken tijdens Corona image

Thuiswerken tijdens Corona

18/03/2020

Bent u 1 van de vele Belgen of Nederlanders die momenteel thuis werkt vanwege het coronavirus? Die al skypend vergadert terwijl je dochter jengelt om een banaan? Zo gemakkelijk is het allemaal niet, die thuisisolatie met kinderen. Ook voor veel organisaties is thuiswerken relatief nieuw en behoorlijk uitdagend. Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers thuis net zo productief én ergonomisch kunnen...

Lees meer
Maatregelen Covid-19 image

Maatregelen Covid-19

17/03/2020

UPDATE 03.04.2020 Beste Vanaf maandag 6 april 2020 start Pami gedeeltelijk en gefaseerd terug op. Dit alles zal maximaal van thuis uit gebeuren. Indien toch aanwezigheid op kantoor nodig is, zal dit gebeuren met inachtname van alle regels rond social distancing. Verder zullen in deze eerste week de nodige voorbereidingen getroffen worden om de productie en de leveringen terug op te starten. En...

Lees meer
Workplace nudging image

Workplace nudging

27/02/2020

2008, het jaar van de doorbraak voor ‘nudging’. Volgens Wikipedia werd het woord ‘nudging’ toen voor het eerst beschreven. ‘Nudging’ is een ‘gedragspsychologische motivatietechniek waarbij mensen subtiel worden gestimuleerd om zich op een gewenste wijze te gedragen’. Oók in dat jaar brachten de wetenschappers Richard Thaler en Cass Sunstein het boek Nudge: Improving Decisions...

Lees meer
Duurzame nieuwe vrachtwagens image

Duurzame nieuwe vrachtwagens

20/02/2020

Met de aankoop van 2 nieuwe vrachtwagens met aanhangwagen deed Pami een grote investering met een belangrijke milieu-impactreductie. De overgang naar EURONORM-6 vrachtwagens past in het kader van onze continue, geïntegreerde duurzaamheidsstrategie. In 2013 haalde Pami immers als eerste in de sector binnen de Benelux het MVO-certificaat niveau 3 volgens de MVO-Prestatieladder...

Lees meer
Weerspiegelt uw kantooromgeving het DNA van uw onderneming? image

Weerspiegelt uw kantooromgeving het DNA van uw onderneming?

12/02/2020

Straalt uw werkomgeving het karakter van uw bedrijf uit? Zijn uw medewerkers én bezoekers er graag? Allereerst moet de werkomgeving natuurlijk een functionele plek zijn waar er efficiënt gewerkt kan worden. Maar als ze ook nog eens de cultuur en waarden van uw bedrijf positief reflecteert, dan motiveert u uw werknemers en inspireert u bezoekers. Hoe pakt u dat nu concreet aan? We zetten u op...

Lees meer
Cleandesk-policy: broodnodig of overbodig? image

Cleandesk-policy: broodnodig of overbodig?

24/01/2020

Het principe van een clean desk policy is eenvoudig. U vraagt uw medewerkers om zo weinig mogelijk documenten en persoonlijke bezittingen te laten rondslingeren op hun bureau. Ze houden hem ordelijk en ’s avonds laten ze hun bureau netjes achter. Iedereen tevreden, toch? De praktijk blijkt iets weerbarstiger. Orde houden, alles telkens op z’n juiste plek leggen, documenten onmiddellijk...

Lees meer
Waarom een flexibel kantoor uw bedrijf efficiënter maakt image

Waarom een flexibel kantoor uw bedrijf efficiënter maakt

16/01/2020

Houdt uw kantoorinrichting rekening met de verschillende taken die uw medewerkers uitvoeren? Waar zet uw medewerker zich neer als hij zich in stilte wil concentreren? En waar vindt hij even tijd voor ontspanning met een kop koffie? Als u uw kantoor inricht volgens het activity-based working-principe, dan vindt uw medewerker voor elk soort taak de juiste werkplek. Maar waarom zou ú uw kantoor...

Lees meer
Vlot en efficiënt vergaderen? Strekken, die beentjes! image

Vlot en efficiënt vergaderen? Strekken, die beentjes!

03/12/2019

Wist u dat u veel doeltreffender vergadert als u dat staande doet? En dat u dat ook nog een mooie besparing oplevert? Staand vergaderen zorgt voor nieuwe dynamiek tijdens uw meetings. Uw medewerkers gedragen zich vitaler en zullen de vergaderingen als veel efficiënter ervaren. Creatiever en productiever En dat is nog niet alles. Door staand te vergaderen houdt u iedereen bij de les. Uw...

Lees meer
Stilte! Wij concentreren ons. image

Stilte! Wij concentreren ons.

20/11/2019

Werken uw medewerkers liever thuis als ze ‘even iets moeten afmaken dat concentratie vereist’? Kantooromgevingen blijken namelijk niet altijd dé ideale plek om geconcentreerd te kunnen werken. Het goede nieuws? Met zelfs kleine maatregelen kunt u de situatie op de werkvloer aanzienlijk verbeteren. Steeds meer bedrijven experimenteren dan ook met stilte-uren op het werk. En dat kost niets. ...

Lees meer
Welke kantoorkost betaalt u voor één fulltimer per jaar? image

Welke kantoorkost betaalt u voor één fulltimer per jaar?

14/11/2019

De Occupier Cost Index (OCI) of de gemiddelde kantoorkost per voltijdsequivalent per jaar. Dat is wat vastgoedadviseur Colliers International elk jaar weer berekent en in november wereldkundig maakt. De OCI wordt gezien als ‘vastgoedkostbarometer’ voor bedrijfsvastgoed. Colliers International berekent deze kostprijs op basis van gegevens die ze verzamelen uit 29 Europese landen. De gegevens...

Lees meer
Hoe technologie het kantoorleven een stuk gemakkelijker maakt image

Hoe technologie het kantoorleven een stuk gemakkelijker maakt

05/11/2019

Activity-based working, agile, scrum … Steeds meer organisaties kiezen voor andere, flexibelere manieren van werken. Want met een laptop en een goede internettoegang kunnen medewerkers overal aan de slag. Als CEO, zaakvoerder of bedrijfsleider wilt u niet dat er frustraties bij uw medewerkers ontstaan door uw flexibele manier van werken. U wilt dat uw medewerkers vlot een eigen werkplek...

Lees meer
Een duurzame toekomst voor volgende generaties image

Een duurzame toekomst voor volgende generaties

30/10/2019

Duurzaamheid. Steeds meer mensen zijn het hele jaar bewust met dit onderwerp bezig en proberen hun levensstijl aan te passen. Ook op wereldschaal is er gelukkig groeiende aandacht voor dit thema. De Verenigde Naties (VN) hebben ‘duurzaamheid’ definitief op de wereldwijde agenda geplaatst met de ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelen’ of SDG’s die ze in 2015 lanceerden. Met die doelen willen de...

Lees meer
Pami sponsort twaalfde FM Congres image

Pami sponsort twaalfde FM Congres

21/10/2019

Op dinsdag 22 oktober 2019 vindt in Zaventem het twaalfde FM Congres plaats. Het is een interactieve bijeenkomst voor de facility-sector en gerelateerde disciplines. De nadruk ligt op ervaringsuitwisseling en netwerkmogelijkheden. De aanwezigen wacht geen opsomming van plenaire presentaties maar een meeting met een afwisselend programma vol workshops en ontspannen momenten. Dé uitgelezen kans...

Lees meer
Showroom Pami in een nieuw jasje image

Showroom Pami in een nieuw jasje

18/10/2019

U kent ons als gepassioneerde workspace designers. Elke dag creëren we ideale werkomgevingen. Zélf konden we natuurlijk niet achterblijven. Daarom namen wij onze showroom grondig onder handen en het resultaat mag gezien worden! Een totaal vernieuwde toonzaal met de meest moderne en eigentijdse werkvormen en werkplekken. Op donderdag 17 oktober 2019 vierden we samen met 170 gasten de officiële...

Lees meer
Proef het resultaat van uw koffiecorner image

Proef het resultaat van uw koffiecorner

01/10/2019

1 oktober, de Internationale Dag van de Koffie Een dag die elke koffieliefhebber van harte viert, de Internationale Dag van de Koffie. Veel horecabedrijven verwennen u vandaag met een gratis kopje koffie. Op deze dag staat alles wat te maken heeft met koffie centraal. Van de boerderij waar koffiebonen verbouwd worden tot aan het moment waarop uw medewerkers genieten van hun dampende kop zwart...

Lees meer
Werkt ú af en toe thuis? image

Werkt ú af en toe thuis?

27/09/2019

Neem dan deel aan onze wedstrijd en win een ergonomische werkplek! Wereldwijd werkt meer dan één op de twee werknemers regelmatig thuis. In België verruilt 22 procent van de werknemers zijn kantoor voor een of meerdere dagen thuiswerk per week. Daarmee besparen ze heel wat tijd, fileleed en nodeloze stress. Ook ligt hun productiviteit gemiddeld hoger dan op kantoor, omdat ze ongestoord aan...

Lees meer
Nationale telewerkdag 2019 image

Nationale telewerkdag 2019

04/09/2019

Telewerken werkt! Daarom roepen we donderdag 19 september 2019 uit tot Nationale Telewerkdag. Op deze dag willen we u als werkgever stimuleren om telewerk toe te laten en structureel te organiseren binnen uw bedrijf. Probeer het uit en ontdek de vele voordelen van telewerken: geen tijd verspillen in de file een betere work-lifebalans minder ziekteverzuim minder verloop hogere motivatie ... ...

Lees meer
Top design @ Tour&amp;Taxis image

Top design @ Tour&Taxis

29/08/2019

In september 2019 vinden er op de site van Tour & Taxis 2 design beurzen plaats! Combineer ze met een bezoek aan onze showroom! International Interior Design Exhibition Brussels (iide) 10 – 15 september 2019 Salon iide telt 10 kamers ingericht door gevestigde en opkomende Belgische en internationale interieurontwerpers. Ze presenteren hun unieke visie en producten. Laat u stimuleren door...

Lees meer
Kantoorinrichting op mijn maat, kan dat? image

Kantoorinrichting op mijn maat, kan dat?

22/08/2019

Straalt uw kantoorinrichting het DNA van uw onderneming uit? En past uw kantoormeubilair helemaal bij de wensen en de noden van uw bedrijf en werknemers? Bent u gewapend om de War for Talent aan te gaan? U kiest natuurlijk het liefst voor meubilair dat helemaal rekening houdt met de eigenheid van uw bedrijf. Daarom stapt u niet zomaar een meubelzaak in om een bestelling kantoormeubilair te...

Lees meer
Vlot en efficiënt vergaderen? Ken het geheim! image

Vlot en efficiënt vergaderen? Ken het geheim!

12/08/2019

Het is dinsdagmiddag. Langzaam schuifelen uw medewerkers de vergaderzaal binnen. In het midden staat een grote tafel met daarrond een tiental comfortabele stoelen. Ze lonken verleidelijk naar de deelnemers die hun middagdipje proberen te maskeren. Een voor een ploffen de aanwezigen neer in de zachte stoelen. Het academisch kwartiertje is voorbij. De vergadering kan beginnen. Een uur later. Uw...

Lees meer
Hebt u aandacht voor de akoestiek op kantoor? Ontdek waarom dat zo belangrijk is. image

Hebt u aandacht voor de akoestiek op kantoor? Ontdek waarom dat zo belangrijk is.

10/07/2019

De meeste kantoorgebouwen bestaan tegenwoordig uit beton, staal en glas. Ook al ziet de architectuur er prachtig uit, die materialen veroorzaken wel heel wat galm en onbehagen. Dat is niet prettig voor de medewerkers die in zulke ruimtes werken. Maar geen nood, met geluiddempende kantoorinrichting lost u die problemen zo op. Lawaai geeft frustratie Op kantoor krijgen medewerkers dagelijks te...

Lees meer
9 redenen waarom groen op kantoor een slimme investering is image

9 redenen waarom groen op kantoor een slimme investering is

28/06/2019

Wist u dat u als werkgever uw medewerkers moet verzekeren van een goede binnenluchtkwaliteit? Daarvoor moet u een risicoanalyse uitvoeren en in kaart brengen welke de mogelijke verontreinigingsbronnen zijn. Vervolgens neemt u de gepaste maatregelen. Ook is elke onderneming al sinds 1996 verplicht om een welzijnsbeleid te voeren. Een beleid dat gericht is op de bescherming van de veiligheid en de...

Lees meer
Uw verouderde kantoormeubilair een tweede leven geven? image

Uw verouderde kantoormeubilair een tweede leven geven?

11/06/2019

Moeder Aarde geeft alles aan zijn bewoners. Haar reserves zijn helaas echter eindig dus moeten we duurzaam omgaan met haar grondstoffen. Dit heeft natuurlijk een grote impact op ons individuele, groeps- en bedrijfsleven. Het circulaire gedachtegoed Om bestaande producten om te bouwen tot nieuwe producten, hebben we veel menselijk vernuft nodig. We moeten creatief en vindingrijk zijn. Als...

Lees meer
Mee met de nieuwe maak image

Mee met de nieuwe maak

17/05/2019

Stoomkracht, elektrische aandrijving, automatisering: 250 jaar en drie industriële revoluties in een notendop. Maar bent u ook mee wanneer het gaat over 3D-printing, digital twins, artificial intelligence, virtual reality en circulaire economie? Deze termen behoren tot Industrie 4.0, de onvermijdelijke samensmelting van industrie en digitalisering. Zonder het goed en wel te beseffen, staan we...

Lees meer
Zekerheid met het PEFC keurmerk image

Zekerheid met het PEFC keurmerk

16/05/2019

In toenemende mate vragen consumenten en publieke en private organisaties om houtproducten uit duurzaam beheerde bossen. Maar hoe krijgen zij zekerheid over de herkomst van de producten die zij kopen? Het antwoord is de PEFC handelsketencertificering (PEFC Chain of Custody-certificering). PEFC-certificering van bossen toont aan dat bossen duurzaam worden beheerd en ontbossing wordt voorkomen....

Lees meer
AZ Sint-Maarten wint twee prestigieuze IFMA Facility Awards image

AZ Sint-Maarten wint twee prestigieuze IFMA Facility Awards

13/05/2019

AZ Sint-Maarten heeft tijdens de IFMA Facility Awards maar liefst twee awards in de wacht gesleept. Zowel de publieksprijs als de prijs van de vakjury gingen naar het FELOZA- en nieuwbouwproject van het Mechelse ziekenhuis. Met het FELOZA- en nieuwbouwproject heeft AZ Sint-Maarten de ambitie om onze zorg en efficiëntie verder te optimaliseren. Daarbij ligt de focus op kwaliteitsvolle zorg voor...

Lees meer
pami logo

Pami verlegt grenzen op Limburg Leads

07/05/2019

Limburg Leads verbindt toonaangevende ondernemers, beleidsmakers & vakexperts over de grenzen heen. Op 15 en 16 mei 2019 is MECC Maastricht het epicentrum van de Limburgse economie. Niet alleen is het de plek om like-minded peers uit de Euregio te ontmoeten, maar ook is het twee dagen lang dé kennishub rond actuele thema’s zoals circulariteit & duurzaamheid, digitalisering, health en...

Lees meer
Waarom een koffiecorner en cafetaria veel méér is dan pauzeplek image

Waarom een koffiecorner en cafetaria veel méér is dan pauzeplek

01/05/2019

Want de boog kan niet altijd gespannen staan Vandaag is het 1 mei, de Dag van de Arbeid. Een internationale feestdag die zijn oorsprong vindt in de strijd voor een achturige werkdag. Op 1 mei 1886 maakten de Verenigde Staten de achturige werkdag wettelijk verplicht. Later volgden ook andere landen hun voorbeeld. Voor alles is een tijd Wij vinden het ondertussen gewoon dat we gemiddeld zo’n...

Lees meer
Geconcentreerd werken? Trakteer uw medewerkers op ‘bubbles’! image

Geconcentreerd werken? Trakteer uw medewerkers op ‘bubbles’!

26/04/2019

We leven vandaag in een wereld waarin we permanent online en overal bereikbaar zijn. Veel jobs worden digitaler, waardoor we ons werk niet meer per se op één vaste plek hoeven uit te voeren. Gedeelde werkplekken, coworking spaces en flexwerkruimtes schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Ook op kantoor zien we die tendens. Medewerkers zitten niet langer een hele dag op één plek...

Lees meer
Maak kennis met ons nieuwe aanbod tijdens de Workspace Expo in Parijs image

Maak kennis met ons nieuwe aanbod tijdens de Workspace Expo in Parijs

08/04/2019

Hebt u Workspace Expo al eens bezocht? Een beurs waar u kennismaakt met de laatste trends en nieuwste ontwikkelingen op het vlak van design, kantoormeubilair en kantoorinrichting. Dit jaar vindt Workspace Expo plaats van 16 t.e.m. 18 april 2019 in Porte de Versailles in Parijs. Tijdens deze 3 dagen presenteren we enkele nieuwe concepten aan professionals uit de sector van design en...

Lees meer
Scrummen? Zorg voor de juiste kantoorinrichting. image

Scrummen? Zorg voor de juiste kantoorinrichting.

29/03/2019

Hebt u al van scrummen gehoord? Dat is een van de manieren om agile te werken. Agile betekent ‘wendbaar’ in het Engels. In de werkcontext duidt dat woord aan dat je kort en cyclisch gaat werken. Volgens onderzoek van KPMG verwacht driekwart van de bedrijven in Nederland en België dat agile werken de nieuw norm zal worden. Agile werken Het begrip ‘agile werken’ werd in 2001 bedacht door...

Lees meer
Hoe richt u een kantoor in volgens de principes van de circulaire economie? image

Hoe richt u een kantoor in volgens de principes van de circulaire economie?

14/03/2019

Bent u al op de trein van de circulaire economie gesprongen? Als architect, facility manager, aankoper of CEO zal het u vast niet ontgaan zijn: steeds meer bedrijven zetten bewust de stap naar de circulaire economie. Van lineair naar circulair produceren Nu leven we nog heel erg volgens de principes van het lineaire productieproces. We delven grondstoffen, verwerken ze tot afgewerkte producten,...

Lees meer
Bezoek Pami op FM Day 2019 image

Bezoek Pami op FM Day 2019

05/03/2019

Op donderdag 28 maart 2019 vindt FM Day plaats, dé ideale ontmoetingsplaats voor Facility Managers. Pami is opnieuw van de partij als partner! Kom zeker eens langs voor een kopje koffie in de Brabanthal in Leuven. IFMA-congres van 9u30 tot 16u30 (betalend) Vakbeurs en netwerkevent doorlopend van 10u tot 18u (gratis toegang mits registratie) Alle praktische informatie vindt u hier.

Lees meer
Met deze vijf gouden tips bant u RSI voorgoed uit uw leven image

Met deze vijf gouden tips bant u RSI voorgoed uit uw leven

28/02/2019

Wist u dat er jaarlijks zo’n 500.000 werknemers met RSI-klachten naar hun huisdokter stappen? In België staat RSI op nummer twee in het lijstje van meestvoorkomende gezondheidsklachten. Bij RSI denkt u waarschijnlijk onmiddellijk aan een ‘muisarm’. Maar deze aandoening kan zich op meerdere plaatsen in het lichaam uiten. Repetitief werk RSI staat voor repetitive strain injury. Hoewel een...

Lees meer
Waarom singletasken zoveel gezonder en breinvriendelijker is image

Waarom singletasken zoveel gezonder en breinvriendelijker is

22/02/2019

Herkent u dit? U komt aan op uw werk en al snel wordt u weer meegezogen in de ratrace van het kantoorleven. Mails stromen binnen. Collega’s klampen u aan met allerlei dringende vragen. U rent van de ene afspraak naar de andere. Elke poging om geconcentreerd te werken strandt voortdurend. Aan het einde van de dag vertrekt u moe en met weinig voldoening huiswaarts. Mag ik u geruststellen? U bent...

Lees meer
Uitverkoop showroommodellen image

Uitverkoop showroommodellen

11/01/2019

Tijdens onze uitverkoop gedurende heel de maand januari 2019 profiteert u van extra hoge kortingen – tot wel 70%! - op al onze showroommodellen in Overpelt. Kom dus snel langs en ontdek snel hoe aantrekkelijk het kantoormeubilair geprijsd staat! Diverse vergader- en bureaustoelen, bureaus, vergadertafels… in de aanbieding! Let op, voor al onze showroommodellen geldt: eerst komt,...

Lees meer
Kantoormeubilair voor nieuw ziekenhuis overtuigt op alle vlakken image

Kantoormeubilair voor nieuw ziekenhuis overtuigt op alle vlakken

20/12/2018

In 2018 smolten drie ziekenhuiscampussen samen op één locatie. Het nieuwe AZ Sint-Maarten langs de Liersesteenweg in Mechelen beslaat een oppervlakte van maar liefst 105.000 m² waar alles in het werk gesteld is om patiënten op de best mogelijke manier te verzorgen. Voor het interieur kon het AZ Sint Maarten rekenen op het kantoormeubilair van Pami. Hun producten overtuigden niet alleen door...

Lees meer
Het Nieuwe Werken en de (interieur)architect image

Het Nieuwe Werken en de (interieur)architect

13/12/2018

Bedrijven die zich wagen in de wijde wereld van Het Nieuwe Werken durven het aan om op een totaal andere manier na te denken over de kantooromgeving. Ze kijken daarbij naar hun eigen behoeften en die van hun personeel. Maar welke rol hebben de architect en/of de interieurarchitect hierin te spelen? architectura.be vroeg het op een panelgesprek over Het Nieuwe Werken aan verschillende experts uit...

Lees meer
Inrichting nieuwe stadhuis Hasselt image

Inrichting nieuwe stadhuis Hasselt

10/12/2018

De ruim vijfhonderd werkplekken in het nieuwe stadhuis van Hasselt, 't Scheep, werden ingericht door Pami, Workspace Designers. Lode Essers, gedelegeerd bestuurder: “Als Workspace Designers ontwikkelen, produceren en installeren wij kantoorinrichtingen, en dat al meer dan vijftig jaar. Concreet hebben wij voor vijfhonderd werkplekken de bureaus, stoelen en kasten geleverd, alsook alle...

Lees meer
Panelgesprek:&nbsp;Het Nieuwe Werken brengt een nieuw kantoor met zich mee. image

Panelgesprek: Het Nieuwe Werken brengt een nieuw kantoor met zich mee.

21/11/2018

De kantooromgeving is de jongste jaren sterk geëvolueerd. Een vernieuwde inrichting is het resultaat én de katalysator van een nieuwe visie op werken. Maar hoe ziet het nieuwe kantoor er precies uit? architectura.be vroeg het op een panelgesprek over Het Nieuwe Werken aan verschillende experts uit de sector. Heeft de vaste werkplek afgedaan, of moet niet alles uit het verleden op de schop?...

Lees meer
Winnaar wedstrijd Thuiswerken werkt! image

Winnaar wedstrijd Thuiswerken werkt!

09/11/2018

Katrien wil en zal thuiswerken. Daar kon ze onze strenge maar rechtvaardige jury alvast van overtuigen. Dus krijgt ze van Pami een gepersonaliseerde WorkSpace One thuiswerkplek. Gefeliciteerd Katrien! We wensen je alvast veel productieve werkdagen thuis. Dank ook aan alle andere deelnemers aan onze wedstrijd, we sturen jullie zo spoedig mogelijk een mailtje met een persoonlijke kortingscode. ...

Lees meer
Ontdek GoBright en Pami op Orgatec 2018 image

Ontdek GoBright en Pami op Orgatec 2018

22/10/2018

Van 23 tot 27 oktober nemen GoBright en Pami Workspace Designers deel aan Orgatec, dé toonaangevende internationale vakbeurs voor modern werken in Keulen. We introduceren er een geheel nieuwe, unieke oplossing! Reden te meer om de stand te bezoeken. Ontdek het in Hal 11.2, Stand J-042. Ontmoeten Ga de beschikbaarheid van een vergaderruimte na en boek deze binnen enkele seconden. Het GoBright...

Lees meer
Panelgesprek: Het Nieuwe Werken image

Panelgesprek: Het Nieuwe Werken

08/10/2018

Moderne kantooromgevingen draaien niet enkel om de inrichting. Ook de mentaliteit van ondernemers speelt een belangrijke rol. “Bedrijven moeten op voorhand goed nadenken over de weg die ze willen inslaan en het interieur moet dat faciliteren”, zo klonk het op het panelgesprek dat Architectura.be organiseerde over kantooromgevingen en ‘het nieuwe werken’. De kantooromgeving heeft al een...

Lees meer
Giroflex 10 - on the move image

Giroflex 10 - on the move

03/10/2018

De innovatieve giroflex 10 stakruk brengt een nieuwe, gezonde dynamiek in het zitten. Want dit eigentijds, kleurrijk object is niet alleen een lust voor het oog maar ook goed voor het hele bewegingsapparaat: staand zitten met de giroflex 10 bevordert het evenwicht, versterkt de spieren en ontlast tevens de wervelkolom en voorkomt een slechte houding. Met diverse zittingen verkrijgbaar en kegel...

Lees meer
Webinar Thuiswerken Werkt image

Webinar Thuiswerken Werkt

14/09/2018

Wilt u meer weten over de juridische aspecten van thuiswerk? Vraagt u zich af wat de link is tussen thuiswerk en leiderschap? Wilt u weten hoe andere werkgevers thuiswerk incorporeren in hun bedrijf? Ergonomie? Op 11 september 2018 organiseerden SD Worx (Liesbeth Vanhooren, Jan Laurijssen), Mercuri Urval (Wout Van Impe), Palindroom (Rik Neven) en Pami een druk bijgewoond webinar rond...

Lees meer
Pers lust Nationale Thuiswerkdag image

Pers lust Nationale Thuiswerkdag

27/08/2018

De campagne komt stilaan op kruissnelheid. Verschillende media, van gespecialiseerde HR-pers, kranten tot bekende nieuwssites, hebben er oren naar. Het overzicht hieronder bewijst nog maar eens dat thema’s die iedereen aanbelangen op veel aandacht kunnen rekenen. HR Magazine FM Magazine Jobat Made in Limburg Made in Kempen Made in Oost-Vlaanderen Made in West-Vlaanderen Made in Antwerpen Made...

Lees meer
Laat uw medewerkers thuiswerken, en zeker op 20 september 2018 image

Laat uw medewerkers thuiswerken, en zeker op 20 september 2018

14/08/2018

Hecht u veel belang aan een goede worklifebalance en ergert u zich ook zo aan de tijd die we verliezen in de files? En vindt u dat u (en uw werkgever) ook een rol te spelen hebben in een transitie naar een duurzame samenleving? Neem dan zeker deel aan de Nationale Thuiswerkdag van 20 september 2018 en aan de campagne Thuiswerken Werkt! Met 5 partijen (Netwerk Duurzame Mobiliteit, SD Worx,...

Lees meer
WorkSpace One past in ieder interieur image

WorkSpace One past in ieder interieur

05/07/2018

Een regelmatig terugkerend struikelblok is de integratie van een thuiswerkplek in het interieur van je woning. Wat je op kantoor hebt, is immers niet per se ideaal voor je thuiskantoor. Thuis wil je niet alleen goed kunnen werken, maar je ook prettig voelen, uiteraard nog meer dan op kantoor. Een efficiënt ingerichte én stijlvolle home office met het juiste meubilair is dus van belang. Door...

Lees meer
De juiste kleur voor uw werkplek image

De juiste kleur voor uw werkplek

05/06/2018

Bij het inrichten van een kantoor denken we spontaan aan meubilair en indeling. Te weinig aan beleving. Kleur speelt hierin een belangrijke rol en maakt de inrichting áf. Ze beïnvloedt de sfeer, productiviteit, concentratie en de totale look-and-feel. Zeker geen bijzaak dus! Kleur werkt De standaard kleuren zijn wit, grijs of beige. Heel mooi, fris en clean, maar misschien een beetje saai of...

Lees meer
Rolluikkast wordt eigentijdse locker image

Rolluikkast wordt eigentijdse locker

31/05/2018

De interesse in circulaire economie groeit in sneltempo. Pami zet als organisatie belangrijke stappen in de richting van een circulaire economie. Zonder in te boeten op een inspirerende en hedendaagse kantooromgeving. Wel stap voor stap en wetenschappelijk onderbouwd, kwalitatief, degelijk en duurzaam. Zo zit het in ons DNA. Heeft u ook hoe langer hoe minder papier en meer flexwerkplekken...

Lees meer
Lande presenteert nieuwe projectmeubels op Design District 2018 image

Lande presenteert nieuwe projectmeubels op Design District 2018

24/05/2018

Met trots onthult Lande haar nieuwste projectmeubels op Design District 2018. Eén van de nieuwe meubels is de L-IOT bijzettafel van ontwerpster Christine Rathmann. Opvallend aan het ontwerp van de L-IOT is het spel van ronde vormen van de voet en het tafelblad. Daarnaast zullen in Rotterdam op de Lande stand (V80), of voor de kenners de ‘Tearoom’, van 6 t/m 8 juni onder andere de nieuwe...

Lees meer
Pami neemt deel aan de Limburgse Eendjesrace image

Pami neemt deel aan de Limburgse Eendjesrace

16/05/2018

Op zondag 27 mei 2018 organiseert Een Hart voor Limburg de Limburgse Eendjesrace. Het doel van deze actie is om tal van kansenbevorderende initiatieven voor maatschappelijk kwetsbare kinderen in Limburg te steunen door eendjes te laten deelnemen aan deze race. Duizenden eendjes zwemmen op zondag 27 mei 750 meter om ter snelst op de Demer in Hasselt. Het eendje dat als eerste voorbij de eindmeet...

Lees meer
Pami als Premium Partner tijdens event Buyer Meets Supplier Circulair Aankopen<br> image

Pami als Premium Partner tijdens event Buyer Meets Supplier Circulair Aankopen

08/05/2018

Circulair aankopen wint aan sneltempo interesse, zowel bij de publieke als private sector. Traditioneel wordt er in een aankoopproces primair gekeken naar KPI’s als prijs, gebruiksgemak en esthetiek. Bij circulair aankopen draait het echter ook om waardebehoud en hoogwaardig hergebruik. En bijkomend om het samen ontwerpen van een optimale product/dienst-combinatie voor de opdrachtgever....

Lees meer
Pami doet mee aan Mei Plasticvrij image

Pami doet mee aan Mei Plasticvrij

07/05/2018

De impact van plasticconsumptie op het milieu is al jarenlang een issue in de wereld. Velen willen dit veranderen, maar voelen zich vaak machteloos. De Mei Plasticvrij campagne ontstond om mensen bewust te maken en samen gedurende de maand mei het gebruik van wegwerpplastic drastisch te verminderen. Als geëngageerd bedrijf doet ook Pami mee om samen de wereld een stukje meer plasticvrij te...

Lees meer
Tribeca - Design Mandelli Pagliarulo image

Tribeca - Design Mandelli Pagliarulo

03/05/2018

“Fasten your seat belt!” Milano Design Week is traditioneel dé hoogmis voor designlovers! Pedrali bracht onder andere de stoel Tribeca: een knipoog naar de sixties, waar stoelen met een geweven kunststof bekleding bijzonder populair waren. Deze zitmeubelcollectie is geïnspireerd op jeugdherinneringen van de zomer: een zonovergoten mediterraans plein waar kinderen spelen, terwijl een...

Lees meer
Met trots onthulde Artifort haar 2018 noviteiten op Salone del Mobile in Milaan! image

Met trots onthulde Artifort haar 2018 noviteiten op Salone del Mobile in Milaan!

26/04/2018

Figura De nieuwe bankencollectie Figura van ontwerper Khodi Feiz bestaat uit zeer flexibele elementen die naadloos op elkaar aansluiten, zodat je talloze verrassende combinaties kunt creëren. Het vriendelijke ontwerp met haar ronde vormen is modern, karaktervol en comfortabel. De Figura bank is geheel naar eigen wensen samen te stellen, bijvoorbeeld door het basismodel te koppelen met een chaise...

Lees meer
Virtual Reality kantoorinrichting image

Virtual Reality kantoorinrichting

18/04/2018

Een nieuwe kantoorinrichting is en blijft een investering waarbij u niet over 1 nacht ijs gaat. Zou het niet leuk zijn als u, vooraleer u de eindbeslissing neemt, door uw nieuwe kantoor of cafetaria kan wandelen? Wel, dit kan bij Pami! Naast de klassieke 2D plannen en 3D visualisaties gaan we met Pami een stap verder! In onze showroom in Overpelt kunt u uw nieuwe ontwerp in Virtual Reality...

Lees meer
De Butler snapt hoe je een jas in stijl ophangt image

De Butler snapt hoe je een jas in stijl ophangt

29/03/2018

Krachtig, minimalistisch en functioneel: ons nieuwe kledingrek Butler snapt hoe je een jas in stijl ophangt. Extra handig: de kledingrekken zijn in elkaar te schuiven. In het oog springen Het ontwerp van designer Frans de la Haye springt in het oog door de krachtige, minimalistische vormgeving. Maak compleet Maak Butler compleet met de bijpassende haakjes en de voetplaat voor tassen...

Lees meer
Muuto Roadshow in Overpelt image

Muuto Roadshow in Overpelt

27/03/2018

Ontdek het moderne Scandinavische design van Muuto. Sinds deze week exclusief in onze showroom in Overpelt! Kom dus zeker eens langs en ontdek enkele topmodellen zoals de Workshop Chair, Fiber Armchair, Five Pouf, Outline Sofa, Around Coffee Table… Voor meer informatie, contacteer ons!

Lees meer
Nieuwe serie accessoires van Dataflex image

Nieuwe serie accessoires van Dataflex

14/03/2018

In februari 2018 lanceerde Dataflex Addit Bento®: een serie ergonomische desktopaccessoires ontworpen voor de huidige manier van werken. Met een elegant ontwerp geïnspireerd op de Japanse lunchtrommel, verandert Bento iedere flexibele werkomgeving in een stijlvolle, georganiseerde en comfortabele werkplek. Dataflex presenteerde zijn concept voor een nieuwe serie desktopaccessoires tijdens...

Lees meer
Bezoek&nbsp;Pami op FM Day image

Bezoek Pami op FM Day

01/03/2018

Op donderdag 29 maart 2018 vindt FM Day plaats, dé ideale ontmoetingsplaats voor Facility Managers. Ook Pami is van de partij! Kom zeker eens langs voor een kopje koffie in de Brabanthal in Leuven. IFMA-congres van 9u30 tot 16u30 (betalend) Vakbeurs en netwerkevent doorlopend van 10u tot 18u (gratis toegang mits registratie) Alle praktische informatie vindt u hier.

Lees meer
BuzziMe Low met cinema-allures image

BuzziMe Low met cinema-allures

27/02/2018

Samen met ontwerper Axel Enthoven ontwikkelde BuzziSpace het nieuwste lid van de BuzziMe-familie. De loungefauteuil BuzziMe Low behoudt de gesofisticeerde, moderne look van de oorspronkelijke BuzziMe. Door het open design, zonder de typische coconkap van de BuzziMe, zet Axel Enthoven met deze fauteuil aan tot gesprekken, open en vertrouwelijk. De akoestische eigenschappen van het materiaal...

Lees meer
Creëer een werkomgeving met karakter image

Creëer een werkomgeving met karakter

21/02/2018

Een werkomgeving moet efficiënt en effectief zijn. Hier zal iedereen het over eens zijn. Maar minstens even belangrijk: ze moet ook karakter hebben en aantrekkelijk zijn voor uw medewerkers én bezoekers. Zorg dus dat uw omgeving inspireert, motiveert en aansluit op de kernwaarden van uw onderneming. Enkele tips… Vertrek vanuit het werkproces. Hoe verloopt het werkproces van uw medewerkers?...

Lees meer
Exclusieve rondleiding nieuwe gemeentehuis Overpelt image

Exclusieve rondleiding nieuwe gemeentehuis Overpelt

06/02/2018

Sinds half januari is het gemeentehuis van Overpelt weer open. Het gebouw was negen maanden dicht voor grootscheepse renovatiewerken. Het gebouw is energieefficiënt geworden, biedt plaats aan bijkomende diensten en is meer praktisch en comfortabel geworden voor publiek en personeel. De renovatie van het gemeentehuis staat niet op zich. Er gaat ook een nieuwe manier van werken mee gepaard. Om...

Lees meer
Pami wint Flokk Award 2017 image

Pami wint Flokk Award 2017

02/02/2018

Lichten uit, spots aan! It’s showtime! Donderdagavond 1 februari 2018 werden in Rotterdam de Flokk Awards 2017 uitgereikt. Tijdens een feestelijke en spetterende awardshow vol entertainment & muziek Pami won een gouden award als snelste groeier in België!

Lees meer
Biophilic design image

Biophilic design

23/01/2018

Biophilic design. Klinkt erg fancy, maar is nochtans niets nieuws: Het opnemen van de omgeving via je zintuigen. Zien, voelen, ruiken, beleven… Gezien onze oorsprong met de natuur laat je via biophillic design de gebruikers dit ervaren. Natuurlijke aspecten als daglicht, planten, zicht op groen, water, frisse lucht… Al deze elementen verbeteren de productiviteit, verminderen het aantal...

Lees meer
Pami leert jongeren wat ondernemen is image

Pami leert jongeren wat ondernemen is

21/12/2017

Welke vaardigheden zijn nodig in het bedrijfsleven? Wat betekent ondernemer zijn nu precies? Wat verwachten bedrijven van jongeren? Heel wat vragen die jongeren hebben, maar zelf moeilijk kunnen beantwoorden. Wie kan dat beter dan een ondernemer of bedrijfsleider zelf? Vlajo organiseert ieder jaar ‘Ondernemers voor de Klas’ in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, ETION,...

Lees meer
Kerstmis op kantoor image

Kerstmis op kantoor

06/12/2017

Werknemers zijn productiever wanneer het kantoor leuk en goed is ingericht. Dus waarom zou je je werkplek tijdens de winter niet omtoveren in een gezellige en huiselijke kerstomgeving? Kerstversiering hoeft niet altijd veel moeite en tijd te kosten. Kleine details zorgen vaak al voor een instant kerstsfeer. Denk aan enkele kerstrozen aan de receptie, een schotel met mooie kerstballen op de...

Lees meer
Viasit Drumback image

Viasit Drumback

23/11/2017

De in prijs zeer attractieve ergonomische bureaustoel, de Drumback van Viasit, is nu met een lichtgrijze, donkergrijze en zwarte rugkap verkrijgbaar en is met een zeer complete verzameling van stoffen, geschikt voor iedere kantooromgeving. De Drumback is in 2017 bekroond met de gerenommeerde “German Brand Award” en de “Green Product Award”. Bovendien stelt u deze stoel zeer éénvoudig...

Lees meer
Flexibiliteit, essentieel in een modern kantoor. image

Flexibiliteit, essentieel in een modern kantoor.

25/10/2017

Bepaalt u graag zelf hoe, waar, wanneer en met wie u uw werk uitvoert? Ongetwijfeld! Voor de werkgever betekent dit enerzijds het aanbieden van verschillende soorten werkplekken, maar anderzijds ook flexibel omgaan met de beschikbare ruimte. Ruimte kost immers geld! In de werkomgeving van de toekomst draait het allemaal om: mobiliteit, diversiteit, flexibiliteit. Voor ruimtes die voor...

Lees meer
Pacific Chair image

Pacific Chair

17/10/2017

Bij de ontwikkeling van de Pacific Chair werd het principe “full performance, quiet design” gehanteerd om tot een harmonieuze combinatie van deze twee kenmerken te komen. De afzonderlijke componenten van hoge kwaliteit hebben een consistente ontwerptaal, wat de Pacific Chair een expressieve duidelijkheid en precisie verleent. De vormgeving wordt sterk bepaald door de rugleuning, die zo ver...

Lees meer
De ergonomische alleskunner die uitblinkt door zijn eenvoud. image

De ergonomische alleskunner die uitblinkt door zijn eenvoud.

10/10/2017

In een ontwikkeltraject van anderhalf jaar heeft Dataflex heel wat concepten en prototypes de revue laten passeren om tot de essentie van de monitorarm te komen. De gloednieuwe Viewmate Plus monitorarm van Dataflex is een alleskunner die uitblinkt door zijn eenvoud. De eenvoud vindt u terug in de robuuste staalconstructie die ervoor zorgt dat de Viewmate Plus uiterst betrouwbaar is en voor...

Lees meer
Duurzaamheidsverslag 2016 image

Duurzaamheidsverslag 2016

21/09/2017

Om aan de steeds hogere verwachtingen van onze klanten tegemoet te komen, heeft Pami haar werkwijze de laatste jaren fors aangepast. We zijn “Workspace Designers” geworden die projecten en concepten uitwerken én realiseren voor onze klanten. Onze hele organisatie, maar ook onze partners/leveranciers evolueren mee in deze richting. We verwezenlijken steeds meer maatgebonden en flexibele...

Lees meer
Bizzpoint: thuiswerken image

Bizzpoint: thuiswerken

20/09/2017

Thuiswerken is hot. Zoveel is duidelijk. Mits goed ingevuld heeft het dan ook voordelen voor zowel de werknemer als voor de werkgever. Eén van de troeven voor een bedrijf is de aanzienlijke besparing die het kan realiseren op zijn kantoorinrichting. Het ter beschikking stellen van een professionele thuiswerkplek kost hem immers veel minder dan het installeren van een werkplek op kantoor (€...

Lees meer
Muziek op kantoor image

Muziek op kantoor

30/08/2017

Werkt u graag met leuke muziek op de achtergrond? Of toch liever in alle stilte? Over muziek op de werkvloer is al veel inkt gevloeid. De meningen zijn verdeeld!. Toch zijn er wel degelijk voordelen! Dus, zetten we de laatste nieuwe van Christoff op? Of toch liever Rammstein? Muziek bevordert de productiviteit. Onderzoek toonde aan dat muziek een positief effect heeft op de productiviteit....

Lees meer
Een gezonde werkomgeving zorgt voor gezonde werknemers! image

Een gezonde werkomgeving zorgt voor gezonde werknemers!

16/08/2017

Fit en gezond personeel is van levensbelang voor het succes van uw onderneming! Vitale werknemers zijn namelijk 18% productiever en verzuimen 27% minder dan ongezonde. Een gigantisch verschil! Natuurlijk heeft dit zijn invloed op het bedrijfsresultaat. Gezondheid is hot! Wie streeft er tegenwoordig niet naar een gezonde lifestyle? Als onderneming is het dus belangrijk hierop in te spelen en dit...

Lees meer
Artifort Pala image

Artifort Pala

26/06/2017

Pala is een volledig gestoffeerde fauteuil op een voet, ontworpen door de Italiaanse designer Luca Nichetto. Dit is het eerste ontwerp van Nichetto voor Artifort. Het volgt de vormen van het menselijk lichaam en combineert Artiforts erfgoed met een eigentijdse benadering. ‘Voordat ik een nieuw project start, kijk ik naar de bestaande collectie van een merk’, legt Nichetto uit. ‘Bij alle...

Lees meer
Giroflex 151 - modern ontwerp en praktisch in gebruik. image

Giroflex 151 - modern ontwerp en praktisch in gebruik.

13/06/2017

De giroflex 151 is een tijdloze, moderne stoel voor veeleisende personen. De goed gevormde zitting is even rechtlijnig als veelzijdig. Hij is elegant en modern, past harmonieus bij iedere sfeer en laat veel speelruimte voor vormgeving: de zitschaal en stoelpoten in dezelfde kleur zorgen voor een monolithische look; met voorgevormd beukenhouten chroom onderstel is hij meer klassiek; bonte...

Lees meer
Officenieuws:&nbsp;Pami presenteert ‘de eerste thuiswerkplek die die naam waardig is’ op DesignDistrict image

Officenieuws: Pami presenteert ‘de eerste thuiswerkplek die die naam waardig is’ op DesignDistrict

29/05/2017

Officenieuws sprak met Christophe van Hees van Pami naar aanleiding van de voorgenomen presentatie van Workspace One op DesignDistrict 2017. Workspace One is een ergonomische thuiswerkplek die eind vorig jaar al hoge ogen gooide in Parijs. “Wereldwijd werkt meer dan één op twee werknemers regelmatig thuis, minimaal één uur per week. In de Benelux is dat ruim 30%, met een gemiddelde van...

Lees meer
Netbox Style image

Netbox Style

23/05/2017

Al meer dan 30 jaar staat de Duitse firma A.& H. Meyer garant voor bureel-elektrificatie concepten en kabelmanagement op maat. Eén van de nieuwste producten is de NETBOX STYLE. De NETBOX STYLE combineert een strak design met maximale functionaliteit. Het zeer vlakke en volledig gelakte Aluminium-profiel, past bij elk bureelmeubel-concept en kan gezien zijn lage inbouwdiepte ook geïntegreerd...

Lees meer
De 3.0-filosofie van RMB image

De 3.0-filosofie van RMB

16/05/2017

Eind augustus 2016 verhuisde RMB naar de nieuwe Rolinruimte in Etterbeek na decennialang in de Kolonel Bourgstraat in Evere gevestigd te zijn geweest. De regie koos niet alleen voor een andere locatie maar veranderde ook grondig de manier van werken met haar nieuwe 3.0-filosofie. Om het twee jaar durende project van de verhuizing en de invoering van de New Way of Working in goede banen te leiden,...

Lees meer
Vitra All Plastic Chair image

Vitra All Plastic Chair

11/05/2017

Op het eerste zicht lijkt de All Plastic Chair op de eenvoudige, klassieke houten stoelen die al decennialang gebruikt worden in Europa. Zijn prestaties en uitstraling werden echter aanzienlijk verbeterd door het ontwerp aan te passen aan alternatieve materialen. De afgevlakte vormen van het frame zijn in één stuk gegoten, terwijl het dunne zitoppervlak organisch gevormd is en de rugleuning...

Lees meer
Ontdek de WorkSpace One op Design District image

Ontdek de WorkSpace One op Design District

10/05/2017

Met de WorkSpace One creëerde Pami de eerste echte thuiswerkplek die naam waardig: ergonomisch verantwoord en perfect integreerbaar in ieder interieur. Op 7, 8 en 9 juni aanstaande stellen we deze jongste telg uit ons breed assortiment kantoormeubilair voor aan het grote publiek. Plaats van verzamelen: de vakbeurs Design District in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam - Hal 2, Stand V94. Zo hebt...

Lees meer
Finn Chair van ICF Office image

Finn Chair van ICF Office

28/04/2017

De nieuwste aanwinst in de collectie van het Italiaanse ICF Office is de Finn Chair. Een elegante en veelzijdige stoel die perfect geschikt is voor vergader-, conferentie-, wacht- en trainingszalen, evenals cafetaria's. Bovendien zijn de lichtgewicht stoelen heel snel opgeruimd! Stapel tot maar liefst 45 stoelen op de speciale trolley en opgeruimd staat netjes.

Lees meer
Slimme facility corners image

Slimme facility corners

19/04/2017

Nemen uw medewerkers regelmatig korte koffiepauzes om daarna ongestoord verder te werken? Of wandelen ze vaak naar hun locker of het kopieerapparaat? Ongetwijfeld! U vreest misschien dat dit soms voor overlast zorgt bij de andere collega’s?! Geen nood! Door zogenaamde facility corners op een slimme manier te installeren vermijdt u dat productiviteit in het gedrang komt. Bij het...

Lees meer
Viasit Drumback: de nieuwe bureaustoel voor mobiele beginners en gevorderden image

Viasit Drumback: de nieuwe bureaustoel voor mobiele beginners en gevorderden

13/04/2017

Viasit presenteert de bureaustoel ‛Drumback’ van Martin Ballendat. Het principe van deze constructie en het frisse ontwerp maken deze nieuwe stoel tot een ware innovatie in de kantoormeubelen branche. Een “classic in making”, wellicht? Zijn naam dankt de Drumback aan zijn constructie: De stoel heeft geen stoffering of netrug, maar combineert de voordelen van deze twee materialen op...

Lees meer
SPRING IS IN THE CH-AIR image

SPRING IS IN THE CH-AIR

22/03/2017

Daar is ze weer, de lente! Wij hopen dat het terrasjesweer er snel aankomt. Zonnige kleurtjes op de tafels en stoelen zorgen voor de lentekriebels als de zon het even laat afweten. Heb je zin in kleur ? Bij Pedrali is er keuze te over. Stoelen en tafels voor gezellige koffiecorners, luchtige meeting rooms, wachtruimtes of voor uw cafetaria! Voor het drankje moet je zelf zorgen…

Lees meer
Eco-bewustzijn was nog nooit zo mooi als met de Fiber chair van Muuto. image

Eco-bewustzijn was nog nooit zo mooi als met de Fiber chair van Muuto.

15/03/2017

De Fiber chair van Iskos-Berlin is een multi inzetbare stoel, gemaakt van een innovatief materiaal, een combinatie van recycleerbare kunststof en houtvezels. De stoel werd ontworpen om een maximum aan comfort te bieden op een minimale oppervlakte. Met een zeer ruime keuze aan kleuren, bekledingen met stof en leder en 4 verschillende onderstellen, is de Fiber Chair inzetbaar in elke...

Lees meer
Hebbes: de flexwerkplek die in elke huiskamer past image

Hebbes: de flexwerkplek die in elke huiskamer past

07/03/2017

Werk je regelmatig thuis? Maar heb je geen professionele werkplek? Dan is de WorkSpace One de perfecte oplossing. Deze ergonomische home office voorkomt niet enkel rug- of nekklachten, maar staat ook prachtig in elk interieur. “Steeds meer mensen krijgen de mogelijkheid om regelmatig thuis te werken. Maar dat gebeurt dan vaak tussen de potten en pannen op de keukentafel”, zegt Christophe...

Lees meer
Wilkhahn Occo Roadshow image

Wilkhahn Occo Roadshow

24/02/2017

Naast Tacchini in Overpelt vormt onze showroom in Tour&Taxis momenteel het decor voor de Wilkhahn Occo Roadshow.Ontwerpers Markus Jehs en Jürgen Laub ontwikkelden voor Wilkhahn een assortiment stoelen en tafels die perfect op elkaar zijn afgestemd: Occo. Occo combineert een enorme veelzijdigheid en een ruime keuze aan ontwerp opties met een duidelijke en meteen herkenbare ontwerptaal....

Lees meer
Lande Spinner image

Lande Spinner

23/02/2017

De Spinner is een in hoogte verstelbare kruk. Met één draai staat de Spinner op de juiste hoogte. Hierdoor wordt het zitcomfort vergroot en is de kruk door jong en oud, klein en groot te gebruiken. Door de industriële look kan de Spinner in uiteenlopende interieurs worden geïntegreerd. Zeker omdat het frame in diverse kleuren geleverd kan worden. De kruk kan terugkomen in bijvoorbeeld...

Lees meer
Tacchini Roadshow image

Tacchini Roadshow

21/02/2017

Sinds deze week vormt onze showroom in Overpelt het podium voor de Tacchini Roadshow. Kom dus zeker eens langs en ontdek enkele topmodellen zoals Polar, Polar table, Baobab, Spin en de Nedula schermen.

Lees meer
BuzziSpace’s missie om gezonde en gelukkige werkplekken te creëren image

BuzziSpace’s missie om gezonde en gelukkige werkplekken te creëren

15/02/2017

Voor veel mensen is het kantoor de plek waar ze het grootste deel van hun tijd doorbrengen. Reden genoeg dus om hiervan een aangename plek te maken waar mensen zich op hun gemak voelen en gelukkig kunnen zijn. Onderzoek toont immers aan dat we efficiënter, creatiever en gezamenlijker werken wanneer we ons goed voelen op het werk.BuzziSpace gelooft steevast in deze filosofie en daarom lanceren ze...

Lees meer
Boston Phonebooth van Palau image

Boston Phonebooth van Palau

25/01/2017

Bruno Vermeersch ontwierp de Boston phonebooth voor Palau. De phonebooth biedt diverse mogelijkheden. Het is een gesloten ruimte binnen een ‘open office’: om te telefoneren, te lezen, te concentreren of te werken. De phonebooth functioneert als een op zichzelf staande unit, maar ook als paar of met meerdere phonebooths op een rij. De basisopstelling met bureau kan men uitbreiden met een...

Lees meer
Krok image

Krok

11/01/2017

Een eerste indruk kun je maar één keer maken. Dat geldt voor mensen, maar zeker ook voor bedrijven. Dus zegt het onthaal alles over een bedrijf. Het is belangrijk dat bezoekers zich er direct thuis voelen, al was het maar omdat ze er hun jas achterlaten. Functionaliteit speelt daarbij een voorname rol, maar minstens net zo belangrijk is het uiterlijk. Dat mag best spannend...

Lees meer
Het Laatste Nieuws image

Het Laatste Nieuws

10/01/2017

Kantoormeubelbedrijf Pami uit Overpelt is tijdens een wedstrijd in Parijs in de prijzen gevallen met dank aan het meest innovatie product. De broertjes Lode en Hendrik Essers werden bekroond voor de 'Workspace One'. Dat is een ergonomische werkplek. "Steeds meer mensen werken van thuis uit. Nochtans hebben maar weinigen ook echt een professionele werkplek. Daarom creëerden wij de Workspace One,...

Lees meer
Inside Information image

Inside Information

03/01/2017

Pami veroverde recent een bijzondere prijs in Frankrijk. WorkSpace One, de thuiswerkplek van Pami, won de award 'Coup de cœur du jury des produits innovants de l’année 2016-2017'. De prijs is een initiatief van de organisatie Genie des Lieux."Zoals elk jaar stelde het Parijse Genie des Lieux eind november de laatste editie samen van hun gids Le Guide Genie des Lieux 2017: best practises...

Lees meer
Officenieuws image

Officenieuws

22/12/2016

Zoals elk jaar stelde het Parijse Génie des Lieux eind november de laatste editie van hun gids voor: le Guide Genie des Lieux 2017: best practises omtrent productiviteit en welzijn in een kantooromgeving. Hun nieuwe concept, Genie The Lab, focust hierbij op de nieuwe manieren van werken en de producten die hier een antwoord op bieden. In deze categorie won de WorkSpace One, de thuiswerkplek...

Lees meer
Made in Limburg image

Made in Limburg

20/12/2016

Het moet niet alleen de Genkse kant van de familie zijn die prijzen pakt, moeten Lode en Hendrik Essers van Pami in Overpelt hebben gedacht. Want zowat gelijktijdig met de onderscheiding voor Limburgse Ondernemer van het Jaar voor de logistieke groep van nonkel Noël, ging Pami in Parijs aan de haal met de prijs voor het meest innovatieve product. Meer concreet werd WorkSpace One, een...

Lees meer
<span>WorkSpace One wint Parijse Award</span> image

WorkSpace One wint Parijse Award

07/12/2016

Onderzoek toont aan dat meer dan de helft van de werknemers wereldwijd regelmatig thuis werkt. Maar weinigen hebben er een professionele werkplek. Net zoals op kantoor is het nochtans van belang ook thuis over een volledig ingerichte werkplek te beschikken die daarnaast ook nog ergonomisch verantwoord is. Vanuit deze achtergrond ontstond de eerste ergonomische home office, WorkSpace One. Zodra u...

Lees meer
Wilkhahn Metrik en Occo image

Wilkhahn Metrik en Occo

30/11/2016

Moderne interpretatie van een zweefstoel.De nieuwe zwevende Metrik-stoel van Wilkhahn valt op vanwege zijn sculpturale vorm en contouren die doen denken aan de ontwerpen uit de automobielindustrie. Veelhoekige vormen en afgeronde hoeken maken deel uit van een opvallende kern die wordt gedefinieerd door de vormsluitende samenstelling van het stalen buizenframe en het zitgedeelte. De zitting en het...

Lees meer
The Office as a&nbsp;shared playground image

The Office as a shared playground

23/11/2016

In het kantoor van de 21ste eeuw komen “me space” en “we space” samen in een hybride “all-in one space”. De gebruiker kan zijn werkomgeving makkelijk switchen van formeel naar informeel en van privé naar gemeenschappelijk in enkele minuten. Modulaire meubel elementen spelen hierin een belangrijke rol. Zo wordt het kantoor een “shared playground” waarin mensen elke dag graag...

Lees meer
Ergonomische tips image

Ergonomische tips

16/11/2016

Kijk eens naar uw collega’s links en rechts. Iedereen heeft een verschillende lichaamsbouw. Geen twee mensen zijn hetzelfde. Een individueel verstelbare werkplek is dus een vereiste om comfortabel en gezond de dag door te komen. Afwisseling is hier hét codewoord. Sta regelmatig recht, verander uw houding, beweeg… Uren in dezelfde houding zitten is immers nooit ergonomisch, ongeacht...

Lees meer
Tips voor thuiswerk image

Tips voor thuiswerk

07/11/2016

Kreeg u de afgelopen jaren ook de kans om regelmatig van thuis uit te werken? De kans is groot! Onderzoek heeft uitgewezen dat thuiswerkers zich gelukkiger voelen in hun job, vooral op vlak van work-life balance. Bovendien zijn ze ook productiever. Hoewel thuiswerken vele voordelen biedt, zijn er ook een aantal valkuilen. Vandaar enkele tips om het thuiswerken zo efficiënt mogelijk te maken. ...

Lees meer
Mooi en comfortabel
 image

Mooi en comfortabel

25/10/2016

Mooi en comfortabel : twee woorden die perfect het concept van de Valea vatten : een bureaustoel die opvalt door zijn klassiek design en comfort. De voet en de structuur van de Valea zijn gemaakt in aluminium. Daarop komt de zitschelp (gevuld met zacht polyurethaan), die rondom bekleed wordt met stof of zacht leer. Er zijn verschillende stoffen en kleuren mogelijk : van sobere tinten tot...

Lees meer
Pami op biënnale Interieur Kortrijk 2016
 image

Pami op biënnale Interieur Kortrijk 2016

29/09/2016

Van 14 tot 23 oktober 2016 vindt in Kortrijk de hoogmis voor design in de Lage Landen plaats, Biënnale Interieur Kortrijk 2016. Keer op keer biedt de beurs topkwaliteit met de meest innoverende merken en bedrijven. Pami is dan ook trots dat we na een strenge selectieprocedure werden weerhouden om aan professionals en liefhebbers uit de design- en architectuurwereld onze nieuwste producten voor...

Lees meer
Pami verlengt MVO certificaat
 image

Pami verlengt MVO certificaat

15/09/2016

In 2013 haalde Pami als eerste in de sector binnen de Benelux het MVO-certificaat volgens de MVO-Prestatieladder. “Met trots melden we dat dit nog steeds zo is en de verlenging een feit is. Bovendien zijn we nog steeds het enige sectorbedrijf uit de Lage Landen die dit certificaat kan voorleggen!”, zegt Lode Essers, gedelegeerd bestuurder, met enige trots. “Ondanks de...

Lees meer
To multitask or not to multitask
 image

To multitask or not to multitask

01/09/2016

Heeft u het soms ook zo druk op uw werk dat het overzicht zoek is? Mails stromen constant binnen, vergaderingen volgen elkaar in sneltempo op en collega’s vragen om de haverklap uw hulp. Op het einde van de dag heeft u weinig tot niets van uw geplande werkzaamheden uitgevoerd. De volgende dag start weer met goede voornemens, maar helaas… weer een hectische, overvolle dag. Multitasken:...

Lees meer
Nieuwe kleuren RBM
 image

Nieuwe kleuren RBM

24/08/2016

Ontdek wat kleur met uw interieur kan doen. Kleuren, vormen en materialen, de invulling op de omgeving is cruciaal. Het toevoegen van kleur aan een interieur is veel meer dan het kinderlijk eenvoudig 'inkleuren' van de ruimte. Het is een uiting van gevoel, expressie en karakter. Heeft u behoefte aan warmte, rust of juist een speelse omgeving? Met de nieuwste RBM kleuren trendcollectie brengt...

Lees meer
Kies uw kleur
 image

Kies uw kleur

17/08/2016

Wit, grijs of beige… een overdaad van deze kleuren is dodelijk voor een goed gevoel op het werk. Toch is wit vaak de hoofdkleur in splinternieuwe kantoren om een maximaal gevoel van licht en ruimte te geven. Geen probleem, maar overdaad schaadt… Teveel dezelfde kleur zorgt voor vervelingsstress. Zorg daarom voor voldoende andere kleurprikkels. Dit geeft uw kantoor niet alleen meer pit, maar...

Lees meer
Opgeruimd werkt
 image

Opgeruimd werkt

30/06/2016

Steeds meer bedrijven voeren een clean desk beleid in. Geen stapels papier, geen losse kantoorartikelen, post-it’s… De theorie is eenvoudig: nadat u gewerkt heeft, laat u een leeg bureau achter. In de praktijk ligt dit meestal net iets moeilijker. Waarom zou u alles opbergen als u het de dag nadien weer nodig hebt? Toch enkele inzichten… Bij het Nieuwe Werken zijn er minder werkplekken...

Lees meer
Artifort Beso Lounge
 image

Artifort Beso Lounge

22/06/2016

Beso, Spaans voor kus, is een veelzijdige stoelenprogramma van de hand van ontwerper Khodi Feiz. Naast de eetkamerstoel, fauteuil en barkruk is de Beso familie nu uitgebreid met de lounge fauteuil. De Beso Lounge is een compacte maar uiterst comfortabele fauteuil die met zijn vloeiende en pure vorm een aanvulling vormt op tal van interieurs, van woonkamer tot hotellobby. Feiz legt uit:...

Lees meer
Offecct Membrane & Notes
 image

Offecct Membrane & Notes

14/06/2016

Notes - Design Luca Nichetto Luca Nichetto ontwierp voor Offecct de akoestische schermen Notes. Notes bestaat uit vijf elementen verkrijgbaar in verschillende stoffen. De elementen glijden aan een rail zodat u de ruimte flexibel en creatief kan verdelen. Notes absorbeert dus niet alleen het geluid, maar verbetert ook uw werkomgeving. Membrane - Design David Trubridge Membrane is een...

Lees meer
Waarom kiezen voor het PEFC label?
 image

Waarom kiezen voor het PEFC label?

31/05/2016

In het speels opgevatte filmpje gaat de achtjarige Théo op pad in het bos en geniet hij van alle troeven die deze groene longen ons te bieden hebben. Het PEFC-gecertificeerde bos garandeert een toekomst voor het bos waar hij van houdt, doordat de bomen terug aangeplant worden na het kappen. Dit bevordert de biodiversiteit en creëert lokale werkgelegenheid. Maar hij kan er ook ravotten of gewoon...

Lees meer
Snoepen van een nieuw kantoor image

Snoepen van een nieuw kantoor

26/05/2016

Al sinds 1920 produceert Matthijs lekker snoepgoed. Sinds kort snoepen ze ook van hun nieuwe kantoren! Meer weten? Klik hier.

Lees meer