Zilveren medaille EcoVadis

Pami ontvangt Silver Rating van EcoVadis

03/07/2024

PERSBERICHT

Pami ontving voor haar duurzaamheidsinspanningen zopas de Silver Rating van EcoVadis, een wereldwijde standaard. Met een score van 71 op 100 behoort Pami tot de beste 15% van de bedrijven die de afgelopen 12 maanden door EcoVadis zijn beoordeeld. Een mooi resultaat voor onze voortdurende inspanningen aan de vier pijlers van EcoVadis.

Goswin Fijen, CEO, reageert trots: “Deze prestatie is een prachtige erkenning voor de inspanningen van ons team om duurzame praktijken te integreren in al onze bedrijfsprocessen, van ontwerp en productie tot levering en installatie. Voor Pami is maatschappelijk verantwoord ondernemen immers meer dan een modewoord. Het maakt integraal deel uit van onze bedrijfsstrategie. Deze Silver Rating van EcoVadis onderstreept onze jarenlange toewijding.”

"Deze Silver Rating van EcoVadis onderstreept onze jarenlange toewijding.”

“Hoewel we trots zijn op onze zilveren medaille, zien we dit niet als het eindpunt in ons duurzaamheidverhaal. Met onze score van 71/100 misten we de Gold Rating op een haar na. De cut-off score voor deze Gold Rating bedraagt momenteel immers 72/100. In de komende weken zullen we de verbetervoorstellen diepgaander bestuderen om onze duurzaamheidsstrategie naar een nog hoger niveau te tillen. We zijn vastberaden om een blijvende positieve impact te hebben en onze klanten te ondersteunen bij het creëren van duurzame en inspirerende werkomgevingen,” besluit Lode Essers, Strategic Advisor.

Wat is EcoVadis?

EcoVadis is een internationaal erkend platform dat bedrijven beoordeelt op hun duurzaamheidsprestaties. Deze beoordeling omvat vier belangrijke thema’s: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Het platform analyseert bedrijven op basis van tientallen criteria en gebruikt hiervoor zowel publieke als bedrijfsinterne gegevens. Het vormt zo een betrouwbare tool voor bedrijven om het MVO beleid van leveranciers op te volgen en te evalueren.