Opgeruimd werkt
 image

Opgeruimd werkt

30/06/2016

Steeds meer bedrijven voeren een clean desk beleid in. Geen stapels papier, geen losse kantoorartikelen, post-it’s… De theorie is eenvoudig: nadat u gewerkt heeft, laat u een leeg bureau achter. In de praktijk ligt dit meestal net iets moeilijker. Waarom zou u alles opbergen als u het de dag nadien weer nodig hebt? Toch enkele inzichten…

Bij het Nieuwe Werken zijn er minder werkplekken dan werknemers. Vaak wordt slechts voor 70 à 80% van het personeel een werkplek voorzien. Verder kiest u uw werkplek ook naar gelang het werk dat u doet (vb. een concentratiewerkplek). Als u volgens dit principe flexibel wenst te werken, moeten de werkplekken dus vrij en clean zijn.
Werkplekken zijn ook visitekaartjes. Een clean desk office oogt ordelijk. Het creëert enerzijds een positieve uitstraling naar klanten toe en zorgt anderzijds voor een aangename werkomgeving. Bovendien is het gemakkelijker schoon te maken.
Hoe efficiënter u uw informatie ordent, des te minder wordt u erdoor afgeleid en des te sneller kunt u zaken terugvinden. Bovendien is het ook een vorm van integriteit: u laat geen vertrouwelijke informatie rondslingeren.