Viasit Drumback: de nieuwe bureaustoel voor mobiele beginners en gevorderden image

Viasit Drumback: de nieuwe bureaustoel voor mobiele beginners en gevorderden

13/04/2017

Viasit presenteert de bureaustoel ‛Drumback’ van Martin Ballendat. Het principe van deze constructie en het frisse ontwerp maken deze nieuwe stoel tot een ware innovatie in de kantoormeubelen branche. Een “classic in making”, wellicht?

Zijn naam dankt de Drumback aan zijn constructie: De stoel heeft geen stoffering of netrug, maar combineert de voordelen van deze twee materialen op fascinerende wijze. Het geniale ontwerp van Martin Ballendat was, de stof – zoals een vel van een trommel – over een rugdeel van polypropyleen te spannen.

Zo geniet de gebruiker van het luchtige comfort van netweave. Dankzij zijn unieke constructie kan de Drumback gunstiger worden geproduceerd dan vergelijkbare producten, aangezien de behoefte aan schuimmateriaal voor een rugkussen komt te vervallen.

Daarnaast is het ontwerp van de Drumback ook ecologisch verantwoorder dan een traditionele bureaustoel. Normaal gesproken wordt de rug immers statisch minder belast dan het onderstel wat bij een traditionele bureaustoel nodig is. Daarom kan het frame worden gefabriceerd uit onversterkt zuiver polypropyleen, dat zich 100% laat recyclen. Tot slot. Deze stoel met zijn frisse en moderne uitstraling zal met name in het instapsegment zijn waarde tonen.

Volledige uitrusting en intuïtieve bediening. 

De Drumback is uitgerust met zithoogte en zitdiepteregeling, instelbare 3D-armleuningen en een optionele lendensteun. Deze bestaat uit een flexibel luchtkussen die in de holte tussen de rugleuning en de overtrek is geïntegreerd en iedere beweging van het lichaam volgt, zonder zijn comfort te verliezen. De luchtkussen wordt ingesteld via gemarkeerde bedieningspunten op de bekleding. De Drumback kan worden ingesteld met in de zitting aangebrachte knoppen die met gebruikersvriendelijke iconen zijn aangeduid. Voor de hoogteverstelling van de rug heeft Martin Ballendat een totaal nieuwe constructieve oplossing gevonden. Onder het motto “zoveel techniek als nodig, niet meer en niet minder” zijn er twee éénvoudig bedienbare klemmen aan de rugleuning bevestigt. Om de hoogte van de rugleuning in te stellen, kan de gebruiker eenvoudig met beide handen naar achteren grijpen, de klemmen open klappen, de leuning traploos in de gewenste hoogte schuiven, en de klemmen weer dicht klappen. Intuïtiever en gemakkelijker kan het niet.

De Drumback is verkrijgbaar in licht- of donkergrijs en is vanaf heden leverbaar.