Kerstfeestje met de collega’s? Zó viert u dat!  image

Kerstfeestje met de collega’s? Zó viert u dat!

17/12/2020

Dit jaar zien de feestdagen er heel anders uit. En dat is best even slikken. Ook op kantoor zal het er anders dan anders aan toegaan. Maar niet getreurd, wij kijken graag naar wat er wél nog mogelijk is en sprokkelden enkele leuke alternatieven bij elkaar. Stel uw eigen ‘menu’ samen en maak er alsnog een gezellige tijd van.


Laten we beginnen met uw kantoor of thuiswerkplek. Verkeert die al in een opperste kerststemming? Staat de kerstboom er mooi bij met zijn fonkelende lichtjes en kleurige kerstballen? En horen we daar op de achtergrond sfeervolle kerstmuziek klinken? Mooi, dat zit alvast helemaal goed.


Walk- of drive-through
Bij het schrijven van deze tekst mag u (in België) buiten nog steeds met vier mensen samenkomen. Natuurlijk altijd met respect voor de coronamaatregelen. U kent het principe van de carwash of ‘wasstraat’: u rijdt er met uw voertuig doorheen en uw wagen is weer helemaal schoon. Pas dat idee toe in de vorm van een heuse walk- of drive-through in kerstsfeer, maar dan zonder water. Laat uw medewerkers op een afgesproken tijdstip door uw ‘kerststraat’ passeren met hun fiets of auto. U staat daar met maximaal drie andere medewerkers klaar om hen fijne feestdagen te wensen en overhandigt hen een hapje en drankje. Alles op een veilige afstand en volgens de hygiëneregels. Het geeft u als werkgever de mogelijkheid om uw medewerkers nog even te bedanken voor hun harde werk en inzet de afgelopen tijd. Dat kan ook in de vorm van een kerstpakket. Daar komen we straks nog even op terug.

Online party
Vermijdt u liever elk extra contact? Dan biedt een online feestje de oplossing. Misschien zit niet iedereen daarop te wachten na al die maanden van beeldbellen, dus eventueel even aftoetsen of hier animo voor is. Hoe pakt u het aan? Vraag een collega of medewerker van uw IT-afdeling om uw online feestje technisch mogelijk te maken. Ondertussen richt u zich op de inhoud en sfeer. Betrek creatievelingen bij de inhoud van het programma. Zij zijn de ideale personen om er een interactieve en humoristische tijd van te maken. En dat kan op heel veel manieren. Denk aan spellen met vraagkaartjes die de sfeer er goed in brengen. Of organiseer een online quiz: met de applicatie Kahoot! bijvoorbeeld kunt u ook uw eigen quiz in elkaar zetten. Of liever wat creatiever met een online workshop of kooksessie? Geniet van elkaars kookkunsten terwijl iedereen met hetzelfde recept in de weer is. Plezier verzekerd! Wat kunt u nog meer doen? Wie weet lukt het wel om een karaokeshow op poten te zetten! Kortom, laat uw fantasie de vrije loop. U zult merken dat er best heel wat mogelijk is. Voeg als werkgever nog wat extra feestpret toe en laat via een lokale ondernemer een smakelijk borrelpakket bij uw werknemers thuis bezorgen. Een aangename extra verrassing!


Denk aan de zieken en afwezigen
Misschien zijn er collega’s die uw feestje of activiteit niet kunnen bijwonen. Ze zullen het zeker waarderen als u laat merken dat u toch aan hen denkt. Schrijf als collega’s bijvoorbeeld allemaal een gezellige ouderwetse kerstkaart. Een klassieke postkaart is ook vandaag nog een blijk van persoonlijke aandacht voor de ander. Bedank uw collega voor wie hij of zij het afgelopen jaar voor u en het team was. Met een kaartje per post tijdens de donkere winterdagen steekt u uw collega of werknemer een hart onder de riem.


Sluit af met een troostvol kerstpakket!
Waardeer de inzet van uw collega’s of medewerkers met een feestelijk kerstpakket. Zeker deze keer een absolute aanrader, want het was voor niemand een gemakkelijk jaar. Kerstpakketten zijn er in alle vormen, maten en variaties. Ook hier hebt u weer een kans om de lokale ondernemers uit uw regio een steuntje in de rug te geven. Ze zullen u dankbaar zijn wanneer ze in uw naam de cadeaus mogen afleveren bij uw personeel. Beschikt u als bedrijf over warme sokken, handschoenen of mutsen met uw bedrijfslogo? Voeg die dan zeker toe als extraatje. Een kerstpakket is altijd een leuke verrassing die iedereen met veel nieuwsgierigheid opent!


U merkt het. Met een gezonde dosis fantasie en wat vindingrijkheid maakt u er op kantoor toch nog gezellige en sfeervolle feestdagen van. Wij stappen graag mee met u het nieuwe jaar in. Of u nu vooral thuis zult werken of straks weer meer op kantoor bent, voor elke werksituatie hebben we de meest gepaste en ergonomische kantoorinrichting voor u klaarstaan.


We wensen u fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021!


Noot. Organiseer elke activiteit altijd met respect voor de geldende coronamaatregelen. Toets ze op voorhand eventueel af bij de lokale politie of het gemeentebestuur.