Wilkhahn Metrik en Occo image

Wilkhahn Metrik en Occo

30/11/2016

Moderne interpretatie van een zweefstoel.


De nieuwe zwevende Metrik-stoel van Wilkhahn valt op vanwege zijn sculpturale vorm en contouren die doen denken aan de ontwerpen uit de automobielindustrie. Veelhoekige vormen en afgeronde hoeken maken deel uit van een opvallende kern die wordt gedefinieerd door de vormsluitende samenstelling van het stalen buizenframe en het zitgedeelte. De zitting en het buizenframe hebben dezelfde kleur om het geïntegreerde ontwerp te onderstrepen. Daardoor krijgt de stoel een naadloze uitstraling. De sculpturale vorm van de binnenkant van de stoel met zijn geïntegreerde stoelkussen biedt subliem comfort dat verder kan worden verbeterd door extra kussens in de rug.


De ICONIC AWARDS 2017: de organisatie ontving rond de 400 inzendingen in negen categorieën. Gezien het concurrentieniveau geeft het nog meer voldoening dat Metrik van Wilkhahn de prijs 'Het allerbeste' won in de categorie 'Meubilair'.  

Aantrekkelijke variatie in één ontwerptaal. 


De ontwerpers Markus Jehs en Jürgen Laub hebben voor Wilkhahn een assortiment stoelen en tafels bedacht die perfect op elkaar zijn afgestemd. Het assortiment heet Occo. Occo combineert een enorme veelzijdigheid en een ruime keuze aan ontwerp opties met een duidelijke en meteen herkenbare ontwerptaal.  


Door de speciale vorm van de verzonken delen in de achterkant en zijkanten kunnen de stoelen op elkaar worden gestapeld en bieden ze tegelijkertijd uitstekend zitcomfort. De schaal is buitengewoon flexibel vanwege de vorm en de verschillende materiaaldikten.


Deze benadering heeft het panel op de ICONIC AWARDS Interior Innovation 2017 duidelijk overtuigd. Ze riepen dit ontwerp uit tot winnaar in de categorie 'Meubilair'.