Kies uw kleur
 image

Kies uw kleur

17/08/2016

Wit, grijs of beige… een overdaad van deze kleuren is dodelijk voor een goed gevoel op het werk. Toch is wit vaak de hoofdkleur in splinternieuwe kantoren om een maximaal gevoel van licht en ruimte te geven. Geen probleem, maar overdaad schaadt… Teveel dezelfde kleur zorgt voor vervelingsstress.

Zorg daarom voor voldoende andere kleurprikkels. Dit geeft uw kantoor niet alleen meer pit, maar kleuren geven ons ook een bepaald gevoel. Specifieke kleuren en combinaties dragen bij aan het optimaal functioneren, concentratie en werklust. Daarnaast versterkt u met de juiste kleuren ook uw bedrijfscultuur & -imago.

Blauw- en groentinten geven een gevoel van verantwoordelijkheid en wekken vertrouwen en rust op. Ze stimuleren de productiviteit. Denk hierbij o.a. aan administratieve taken.
Rood is een erg intense kleur die zowel positief als negatief werkt. Voorzichtigheid is dus noodzakelijk bij het gebruik. Gebruik rood bijvoorbeeld in ruimtes waar men korte meetings heeft. Dan heeft het prikkelende effect het beste resultaat.
Geel bevordert inspiratie, energie en creativiteit. Let ook hier goed op de dosering.
Het gebruik van hout geeft over het algemeen een warm, huiselijk gevoel.

Essentieel in het hele verhaal is “evenwicht”. Gelukkig kunnen onze interieurarchitecten u hierbij helpen. Zij weten perfect welke kleur het juiste effect zal hebben op u en uw collega’s. Neem dus snel contact op!