Verwelkom de natuur in uw kantooromgeving image

Verwelkom de natuur in uw kantooromgeving

15/04/2021

Uw werkplek groener maken? Een goede keuze, want meer groen levert u heel wat voordelen op. Eerder schreven we daar al deze blogpost over: ‘9 redenen waarom groen op kantoor een slimme investering is’. Dit keer staan we stil bij het nut van meer groen in uw werkomgeving. Vervolgens presenteren we u leuke en originele kantoorconcepten om groen te integreren op de werkvloer. U zult zien, voor elke werksituatie zijn er mogelijkheden.


Hoe meer groen, hoe hoger het welzijn
Worden uw medewerkers al omringd door groene wanden, mobiele plantenbakken of ‘levende schilderijen’? Een goede keuze, want werknemers die op hun werkplek omgeven zijn door groen, ervaren dat meestal als erg aangenaam. Ze voelen zich opgewekter, kunnen zich beter concentreren, hun arbeidsproductiviteit verhoogt en het ziekteverzuim verlaagt. Andere bewezen voordelen? Werken in een groene omgeving vermindert stress, stimuleert de creativiteit en leidt tot een hogere algemene tevredenheid.


Kiezen voor groen op kantoor sluit ook helemaal aan bij de trend om kantoorruimten ‘biofiel’ te ontwerpen. In onze industriële wereld vol technologie voelt het soms alsof we de band met de natuur verloren hebben. Zo’n biophilic design of biofiel ontwerp brengt de natuur terug bij de mens. De connectie tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving wordt versterkt. Zorgen voor meer groen in de kantoor- of werkomgeving draagt zijn steentje daaraan bij.


Ook omwille van gezondheid en meer welzijn op de werkvloer zijn kantoorplanten een troef. Want door slechte luchtkwaliteit en een te lage luchtvochtigheid lopen uw medewerkers sneller rond met hoofdpijn, geïrriteerde ogen en luchtwegen. Planten creëren een betere luchtvochtigheid, produceren zuurstof en filteren de vervuilde lucht. Dat is zeker aangewezen voor ruimten waar elektronische apparatuur staat, zoals computers en printers.


Hoe het groen ook zijn praktische kant heeft
Wist u dat u al dat mooie groen op kantoor ook kunt gebruiken als ruimteverdeler? Denk aan de groene systeemwanden waaraan planten bevestigd zijn of grote plantenbakken op wieltjes. U kunt er grotere ruimten kleiner mee maken of werkruimten of vergaderplekken mee afbakenen. Heel wat van die producten zijn trouwens onderhoudsvrij of vragen een minimum aan verzorging.


Kantoorplanten hebben ook een gunstig effect op de akoestiek. Heel handig als u beschikt over grote ruimten waarin er veel galm is. Planten met grote bladeren die u in groepjes bij elkaar zet, verzachten de nagalmtijd. De grote bladeren kaatsen het geluid niet terug maar laten het door en dempen het.


Hoe er voor iedereen wat mogelijk is
Hebt u weinig of geen plaats voor kantoorplanten? Ook dan zijn er heel leuke creatieve mogelijkheden om uw werkruimte groener te maken. Hang bijvoorbeeld een ‘levend schilderij’ aan de muur: een systeem met plantencassettes die u eenvoudig kunt verwisselen naargelang het seizoen of de gelegenheid. Het ziet er ook nog eens fris en stijlvol uit. En doordat dit ‘schilderij’ aan de muur hangt, neemt het bijna geen ruimte in.


De nieuwste trend is kantoorinrichting met een dubbele functie. Daarbij worden planten geïntegreerd in het kantoormeubilair. Ook dat werkt ruimtebesparend. Denk maar aan ons Matriks rekkensysteem met opberg- en dossierkasten. In de open nissen van zo’n wand staan kamerplanten prachtig. Of de schuifdeur- of rolluikkast met bovenop openingen voor potten met planten. Zulke slimme combinaties ontwikkelen we in eigen huis. Ze zijn compact, functioneel en zorgen tegelijkertijd voor extra groen in uw werkruimte.


U merkt het, voor elke kantoorruimte of thuiswerkplek bestaat er een waaier aan mogelijkheden. Van moswanden, verticale tuinen en plantenschilderijen tot groene eilanden en plantenzuilen. Telkens met veel aandacht voor gebruiksgemak en een minimum aan onderhoud. Zo geniet u zorgeloos van al dat groen terwijl u meer tijd overhoudt voor uw corebusiness.


Benieuwd hoe u van uw werkomgeving een gezonde, aangename en groene werkplek maakt? Voor elke ruimte toveren wij de gepaste oplossing uit onze mouw. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.