Pami en Robberechts fuseren en veroveren samen Europa

Pami en Robberechts veroveren samen Europa

04/01/2024

Pami en Robberechts, twee van de grootste aanbieders van kantoormeubilair in België, fuseren. Door nauwer samen te werken, willen ze in een uitdagende economische context hun lokale marktpositie verder versterken en internationaal groeien. Beide bedrijven zijn vandaag al actief in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Samen realiseren ze een omzet van ca 80 miljoen EUR met 320 medewerkers. Daarmee behoren ze tot de top-50 in de Europese markt van kantoormeubilair. Op termijn mikt de gecombineerde groep, met Pami en Robberechts als commerciële speerpunten, op een plaats in de top-25.

Pami en Robberechts zijn geen onbekenden voor elkaar. De twee bedrijven zetten al jaren de toon in de markt van kantoormeubilair in de Benelux. Hoewel elk een eigen focus en expertise heeft en operationeel andere accenten legt, is het product- en dienstenaanbod sterk complementair. De fusie tussen beide partijen opent dan ook interessante opportuniteiten en resulteert in een aanzienlijk synergiepotentieel.

Goswin Fijen, Gedelegeerd Bestuurder Pami: “De gecombineerde groep zal voor zowel Pami als Robberechts een win-win opleveren op alle niveaus van de bedrijfsvoering.”

  • Operationele efficiëntie & capaciteitsbenutting: De combinatie van Pami’s expertise in maatwerk en Robberechts’ kennis van automatisering beoogt een optimale samenwerking en productieallocatie voor beide entiteiten. De werkgelegenheid blijft gegarandeerd.
  • Sourcing optimalisatie: Een versterkte onderhandelingsmacht en bredere waaier aan leveranciers zal meer uitzicht bieden op betere aankoopvoorwaarden.
  • Afzonderlijke merkstrategie: Pami en Robberechts blijven als standalone merken bestaan. Dat zal bestaande klanten vertrouwen geven, de top-of-mind awareness verhogen en het familiale karakter van beide bedrijven vrijwaren.

Olivier Robberechts, Gedelegeerd Bestuurder Robberechts: “De fusie is voor zowel Pami als Robberechts een groeiverhaal. De schaalvergroting resulteert op alle vlakken in een sterke meerwaarde en zal onze internationale uitstraling en aanwezigheid vergroten.”

  • Versterking geografische marktpositie: De grotere groep zal leiden tot een sterkere positie in de Belgische markt en een hogere geloofwaardigheid in het buitenland. Pami en Robberechts zijn sterk complementair in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Tegelijk wordt verwacht dat de gecombineerde groep makkelijker kan focussen op de expansie naar nieuwe markten met het oog op het realiseren van haar internationale groeiplannen.
  • Buy&Build platform: De gecombineerde groep vormt het ideale platform voor verdere buy-and-build en wil de komende jaren verder uitgroeien tot een top-25 speler in de Europese kantoormeubelindustrie.

Samen met Goswin Fijen en Olivier Robberechts stappen ook de gebroeders Hendrik en Lode Essers mee in de nieuwe structuur.

Lode en Hendrik Essers: “Wij geloven sterk in dit fusie-verhaal en zetten hier met veel plezier nog een aantal jaren onze schouders onder. Wij zijn heel tevreden dat hiermee de toekomst voor beide bedrijven en onze medewerkers verzekerd is.”

Tot slot: door de krachten te bundelen willen Pami en Robberechts sterker inzetten op kwaliteit, innovatie en circulariteit. Productontwikkeling, onderzoek naar nieuwe technieken en naar het hergebruik van materialen vormt de basis waarop de groep haar toekomst duurzaam zal uitbouwen.

Deze voor beide bedrijven strategische stap werd begeleid door EY en NX Corporate Finance.