Hoe slim opbergen helpt bij social distancing op kantoor image

Hoe slim opbergen helpt bij social distancing op kantoor

18/11/2020

Thuiswerken is tegenwoordig de regel. Maar niet iedereen heeft die mogelijkheid. Als werkgever wilt u er daarom voor zorgen dat uw personeel nu en in de toekomst ook op kantoor veilig kan werken. In eerdere blogposts gaven we u al heel wat tips om in deze coronatijd een beschermde en gezonde werkomgeving te creëren. Dit keer zoomen we in op een specifiek onderdeel van het kantoorleven: hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers hun spullen coronaproof kunnen opbergen?


Het advies om anderhalve meter afstand van elkaar te houden, heeft de manier van werken op kantoor grondig veranderd. U hebt de indeling en het gebruik van ruimten helemaal moeten herdenken. Ook de manier waarop uw medewerkers hun persoonlijke spullen opbergen is daar onderdeel van.


Veilig opbergen
Het slimme lockermanagementsysteem van Vecos helpt u om vaste, gedeelde en flexibele lockers toe te wijzen aan uw medewerkers. U kunt het helemaal aanpassen aan de specifieke situaties en behoeften van uw bedrijf. Het unieke ontwerp helpt voorkomen dat er te veel medewerkers tegelijkertijd bij de lockers staan, bijvoorbeeld bij het ophalen van spullen in de lunchpauze of aan het einde van de dag. Dankzij de specifieke functionaliteiten van het systeem blijven uw medewerkers op veilige afstand van elkaar wanneer ze hun locker gebruiken. Zo helpt u de social distancing op kantoor te waarborgen.


Altijd hygiënisch
De Vecos-terminal die alle lockers aanstuurt, werkt trouwens volledig contactloos. Dat beperkt het besmettingsrisico. Werknemers kunnen met behulp van hun eigen smartphone of NFC-kaart hun locker bedienen. Uw facilitair manager houdt het overzicht via het lockersoftwareplatform en ziet welke lockers in gebruik zijn en welke ondertussen schoongemaakt kunnen worden.


Het Vecos-systeem stuurt ook notificaties zodat bijvoorbeeld de schoonmaakploeg automatisch weet wanneer ze de vrijgegeven lockers kunnen poetsen. Die worden trouwens automatisch geblokkeerd door het systeem tot ze gereinigd zijn. Ook de facilitair manager kan een boodschap naar de gebruikers sturen om hen eraan te herinneren dat ze hun locker moeten vrijgeven wanneer er een algemene schoonmaak moet gebeuren. Daarmee bieden deze lockers een duurzame en 100% hygiënische oplossing voor uw opbergnoden.


Aansturen vanuit één app

De coronacrisis vraagt veel flexibiliteit van u als werkgever. U zoekt naar langetermijnoplossingen om uw medewerkers zowel thuis als op kantoor een veilige en efficiënte werkomgeving aan te bieden. Vecos helpt u daarbij door het u vooral gemakkelijk te maken. Het bedrijf heeft twintig jaar ervaring in het vak. Onlangs hebben ze een nieuwe stap gezet door hun software te integreren in die van GoBright, een andere partner van Pami. Daardoor kunt u nu vanuit één softwarepakket uw kantoorruimten optimaal aansturen, bezoekersstromen veilig door uw gebouw leiden en zorgen voor een verantwoord gebruik van uw lockers. Deze nieuwe technologieën passen dan ook helemaal bij de moderne werkplekstrategieën zoals het hybride werken.


Benieuwd hoe het Vecos-lockersysteem ú op de werkvloer kan helpen om veilig en gezond te werken? Zet de transformatie naar het nieuwe normaal in. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een verkennend gesprek.