Lockers

Revitalisatie van je kantoormeubelen

11/01/2024

In de dynamische wereld van vandaag streven bedrijven continu naar vernieuwing en vooruitgang. Het herinrichten van je kantoor geeft je niet alleen de kans om een frisse uitstraling te creëren, maar ook om een statement te maken over je toekomstige duurzame ambities. Een manier om dit te bereiken is door het kiezen voor revitalisering van jouw kantoormeubelen.

Circulair potentieel

Bij de herinrichting van je kantoor starten we met het inventariseren en analyseren van je bestaande kantoormeubelen. Vaak is het potentieel verbazend! Pami streeft ernaar om zoveel mogelijk te hergebruiken door meubilair te revitaliseren, zonder daarbij esthetische, ergonomische of duurzame aspecten uit het oog te verliezen. Zo bespaar je niet alleen waardevolle grondstoffen, maar verminder je aanzienlijk de ecologische voetafdruk van je kantoorinrichting.

Enkele voorbeelden

       • Belgische grootbank
        Een grote speler in de Belgische banksector zocht een partner om hun bestaande lockerkasten te hergebruiken en aan te vullen met nieuwe exemplaren. Pami won de opdracht en zorgde voor de technische studie gevolgd door productie en revitalisatie. Dit omvatte o.a. een grondige reiniging, de vervanging van defecte deurtjes en de aanpassing van sloten. Uiteindelijk leverden en installeerden we +- 10.000 lockers.

       • Stad Brussel
        Hergebruik van meubilair en een nieuw leven geven aan bestaand meubilair was een natuurlijke keuze binnen het duurzaamheidsbeleid van Stad Brussel. De scope omvatte werkplekken, bureaustoelen, vergader- en multifunctionele stoelen. We inventariseerden en analyseerden de bestaande meubelen. Zo werd duidelijk welke items opgefrist of aangepast moesten worden om als ‘nieuw’ meubilair te dienen in het interieurconcept. Pami zorgde ervoor dat nieuw en gerefurbished meubilair elkaar perfect aanvulden op vlak van kleurgebruik t.e.m. materialen.

Verticale integratie

Onze verticale integratie, met eigen R&D en productie in België, verhoogt de mogelijkheid tot revitalisatie, reuse of remanufacturing.

Via doordacht ecodesign – milieuvriendelijk productontwerp – willen we zeker zijn dat we de meest geschikte grondstoffen telkens optimaal benutten. Dus minder milieubelasting dankzij efficiënter materiaalgebruik.

Pami producten zijn 100% recyclebaar. Aan het einde van hun levenscyclus engageert Pami zich om zijn producten terug te nemen voor hergebruik of recyclage. Het is een strategische keuze voor een duurzame en verantwoorde bedrijfsvoering.

Wanneer je voor Pami kiest, geef je niet alleen je kantoor een eigentijdse uitstraling, maar draag je bij aan een positieve milieu-impact. Onze betrokkenheid en ambities in het kader van circulaire economie maakt van Pami de ideale partner voor bedrijven die hun kantoor willen afstemmen op toekomstige ambities en tegelijkertijd willen bijdragen aan een duurzamere wereld.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze interne R&D-afdeling en interieurarchitecten denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een eerste kennismakingsgesprek.