Inrichting klein kantoor met wit kantoormeubilair

5 tips voor de slimme kantoorinrichting van kleine ruimtes

07/11/2023

Het inrichten van een kleine kantoorruimte kan aanvoelen als het oplossen van een complexe puzzel. Hoe integreer je alles in de ruimte zonder dat deze benauwd aanvoelt? Het geheim is een slimme kantoorinrichting om de ruimte optimaal te benutten en een productieve werkomgeving te creëren. Hier zijn enkele tips die van een kleine kantoorruimte een inspirerende werkplek maken.

 1. Kies voor multifunctioneel kantoormeubilair
  Zeker in een kleine kantoorruimte is ruimte kostbaar en neemt kantoormeubilair vaak het meeste plaats in beslag. Denk dus eerst na welke meubels essentieel zijn en ga daarvan verder. Kies voor meubels die meerdere functies hebben en flexibel ingezet kunnen worden. In plaats van verschillende individuele bureaus kan je opteren voor een mooie, grotere (maatwerk)tafel. Deze gebruik je als werkplek, maar ook als vergadertafel of eettafel. Of werk met verplaatsbaar meubilair. Zo pas je eenvoudig je indeling aan wanneer dit nodig is.

 2. Werk in de hoogte voor maximale ruimtebenutting
  Een kleine ruimte kan snel rommelig aanvoelen dus opgeruimd staat netjes! Wanneer de vloerruimte beperkt is, is het verstandig om de verticale ruimte te benutten. Wandplanken of smalle, hoge kasten zijn uitstekende manieren op waardevolle ruimte vrij te maken. Ons Matriks rekkensysteem zetten wij hier graag voor in. Je gebruikt deze voor opslag van de strikt noodzakelijke spullen. Zo behoud je een georganiseerd en opgeruimd kantoor.

 3. Speel met kleur voor een ruimer gevoel
  Kleur speelt een sleutelrol in het creëren van een ruimtelijk gevoel. Kies voor lichte kleuren op muren en plafonds. Neutrale, rustige tinten, zoals wit, weerkaatsen het (dag)licht en wekken de illusie van een grotere ruimte. Gebruik hierbij leuke kleuraccenten in je decoratie, zoals kussens, planten of kunst. Zo geef je de ruimte persoonlijkheid zonder deze te overweldigen.

 4. Maak optimaal gebruik van licht
  Natuurlijk daglicht is cruciaal in kleine kantoren. Daglicht zorgt voor een betere concentratie en verbetert creativiteit. Bovendien oogt een lichte ruimte groter dan een donkere ruimte. Is natuurlijk daglicht op je kantoor eerder beperkt? Opteer dan voor het strategisch plaatsen van verlichting met de juiste kleurtemperatuur. Ook glazen wanden zien we tegenwoordig steeds meer in een moderne kantoorinrichting. Vaak wanneer een kleine kantoorruimte onderdeel is van een grotere ruimte. Door de glazen wanden ben je meer betrokken met de ruimte ernaast en het maakt het kantoor veel lichter. 

 5. Oog voor details
  Een klein kantoor betekent niet dat je geen decoratie kan gebruiken. Functionele elementen zoals planten, een akoestisch wandpaneel, kussens of unieke verlichting voegen een gevoel van comfort en creativiteit toe. Maar hou het beperkt. Een overvloed aan decoratie doet de ruimte snel rommelig en kleiner ogen.

Wil je meer advies over het inrichten van kleine kantoorruimtes? Neem vrijblijvend contact op. Ons team staat klaar om samen met jou een efficiënte, inspirerende werkplek te creëren.