Dakterras met twee ronde picknicktafels

Profiteer optimaal van de buitenlucht tijdens je werk

16/08/2023

Meer dan ooit draagt de werkomgeving bij aan de betrokkenheid van medewerkers en de prestaties op de werkvloer. Met het juiste interieur zorg je voor beleving, inspiratie en motivatie bij je medewerkers. Ook de buitenruimte verdient hierbij de nodige aandacht als verlengde van je bestaande kantoor.

Buiten vinden we sneller inspiratie, ontspanning en rust. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de natuur een positieve impact heeft op ons welzijn en productiviteit. Het ‘buiteneffect’, noemen ze dat. Als grootste hinderpaal om meer tijd buiten door te brengen, wordt vaak ons dagelijks werk aangegrepen. Toch zijn er voldoende kansen om ook tijdens de werkdag meer natuur in je leven te brengen, bijvoorbeeld met een buitenruimte op kantoor. Het loont dus de moeite om actief met deze vaststelling aan de slag te gaan. Steeds meer ondernemingen erkennen intussen deze behoefte. Waar wacht je nog op?

Door de buitenruimte optimaal in te richten, nodig je je werknemers uit om meer naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht en de natuur. Vooraleer je start met de buiteninrichting denk je best na over het doel. Een ontspanningszone of alternatieve plaats om te lunchen? Of geef je werknemers ook de kans om in de buitenlucht (samen) te werken?

Je werknemers centraal zetten en hen het nodige comfort bieden is in beide gevallen essentieel.

  • In de eerste plaats met het meubilair. Dit biedt best voldoende ruimte, niet alleen voor spullen, maar evengoed voor grotere groepen. Let bij de keuze op de weerbestendigheid en slijtvastheid van de materialen en stoffen. En hou verder ook rekening met de onderhoudsvriendelijkheid, de warmte-opname en de ondergrond.
  • Verder is een passende overkapping wenselijk zodat de felle zon of een Belgische regenbui geen roet in het eten gooien als het om buiten werken gaat.
  • Voorzie voldoende (natuurlijke) afscheidingen om privacy te garanderen en afleiding te verminderen.
  • Tot slot zijn de wifi verbinding en oplaadpunten voor laptops en smartphones uiteraard noodzakelijk om je werknemers productief buiten te laten werken of vergaderen.

Met de huidige war for talent kan een buitenkantoor écht het verschil maken!

Krijg jij na het lezen van de tips in deze blog zin om de buitenruimte van je kantoor tot een verfrissende plek voor werk en ontspanning om te toveren? Aarzel niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.