De juiste kleur voor uw werkplek image

De juiste kleur voor uw werkplek

05/06/2018

Bij het inrichten van een kantoor denken we spontaan aan meubilair en indeling. Te weinig aan beleving. Kleur speelt hierin een belangrijke rol en maakt de inrichting áf. Ze beïnvloedt de sfeer, productiviteit, concentratie en de totale look-and-feel. Zeker geen bijzaak dus!


Kleur werkt
De standaard kleuren zijn wit, grijs of beige. Heel mooi, fris en clean, maar misschien een beetje saai of monotoon? Hoog tijd om dit te doorbreken en “kleur te bekennen”!


Neutrale kleuren zijn helemaal oké, maar vul ze aan met een fellere accentkleur voor die extra touch. In eerste instantie denken we aan een likje verf op de muren. Top! Maar het kan ook door uw meubilair, decoratie, etc. in een accentkleur te kiezen. Dit geeft dadelijk een ander uiterlijk aan uw werkomgeving.


Zorg wel voor evenwicht want je wil ook geen chaos door een kakofonie van kleuren. Iedere kleur wekt immers een ander gevoel op: energie, rust,  creativiteit…

  • Geeltinten prikkelen het geluksgevoel van uw werknemers. Het werkt motiverend en zorgt voor meer zelfvertrouwen en creativiteit. 
  • Rode of oranje tinten geven een energieke en motiverende touch.
  • Blauw- en groentinten creëren een rustige sfeer en bevorderen de concentratie.
  • Houtkleuren zorgen voor warmte en gezelligheid.


Zoek dus steeds de juiste balans tussen neutrale en accentkleuren. Uw werkplek weerspiegelt zo uw bedrijf en is het visitekaartje voor klanten en medewerkers.


Contacteer onze interne interieurarchitecten voor kleuroplossing op maat van uw kantoor