Hebt u aandacht voor de akoestiek op kantoor? Ontdek waarom dat zo belangrijk is. image

Hebt u aandacht voor de akoestiek op kantoor? Ontdek waarom dat zo belangrijk is.

10/07/2019

De meeste kantoorgebouwen bestaan tegenwoordig uit beton, staal en glas. Ook al ziet de architectuur er prachtig uit, die materialen veroorzaken wel heel wat galm en onbehagen. Dat is niet prettig voor de medewerkers die in zulke ruimtes werken. Maar geen nood, met geluiddempende kantoorinrichting lost u die problemen zo op.


Lawaai geeft frustratie
Op kantoor krijgen medewerkers dagelijks te maken met heel wat geluiden om zich heen. Denk aan collega’s die telefoneren en met elkaar overleggen. Er is de verouderde kantoorinrichting die piept en kraakt. En er zijn allerlei apparaten die het nodige geluid produceren. De bouwmaterialen waaruit kantoorgebouwen bestaan spelen daarin een versterkende een rol. Belangrijk om weten is dat geluidsoverlast kan leiden tot een onbestemd gevoel van onbehagen of moeilijk te omschrijven klachten.


Daarom is het belangrijk dat u als werkgever zorgt voor optimale akoestische omstandigheden. Want bij geluidsoverlast kunnen medewerkers zich moeilijker concentreren en hun taken minder efficiënt volbrengen. Dat brengt de kwaliteit van het geleverde werk in het gedrang. Stress door lawaai en galm kan zelfs leiden tot psychosociale problemen. Iets dat u als werkgever natuurlijk graag voorkomt. Gelukkig biedt de markt van kantoorinrichting goede oplossingen die de akoestiek op kantoor sterk verbeteren.

Betere akoestiek rendeert
Houdt u als werkgever al rekening met de akoestiek van uw kantoren? Dan verzekert u uw werknemers van een aangename werksfeer. U creëert een duurzame werkomgeving. Uw medewerkers zullen zich veel comfortabeler voelen en productiever zijn.


Onderzoek bevestigt dit trouwens met veel overtuiging. Een goede akoestiek in kantoorruimtes doet het adrenalineniveau van medewerkers met dertig procent dalen en de taakmotivatie met maar liefst zestig procent stijgen. En bij de uitvoering van complexe taken verbetert hun prestatie en accuraatheid met de helft. Dat zijn indrukwekkende resultaten. Investeren in akoestische producten rendeert dus. U heeft uw investering snel terugverdiend.


Oplossingen om geluid te absorberen
Galmende en weerkaatsende geluiden op kantoor werkt u weg door maatregelen te nemen die de geluidsniveaus verlagen en zorgen voor minder geluidsverspreiding en een betere spraakverstaanbaarheid.


Plafonds bijvoorbeeld hebben een groot oppervlak, waardoor ze geluid sterk weerkaatsen. Met geluidsabsorberende panelen vermindert de galm in de ruimte aanzienlijk. U kunt daarvoor zowel wand- als plafondpanelen monteren. Dat kan trouwens op een heel nette en esthetisch mooie manier. Zo verbetert u de akoestiek én zorgt u voor een mooie, moderne inrichting.


Veel toepassingen beschikbaar
Er bestaan nog veel meer oplossingen om de akoestiek te verbeteren. Wat dacht u van akoestische wall visuals? Dat zijn panelen waarop u een prachtige decoratieve foto of corporate branding plaatst waarmee u tegelijkertijd zorgt voor een aangename akoestiek. Of denk aan de akoestische scheidingswanden die medewerkers meer privacy geven én het geluid dempen...


U merkt het, er is veel mogelijk op het vlak van akoestische kantoorinrichting. Wilt u graag weten welke oplossingen wij voor uw kantoor- of werkomgeving in huis hebben? Of wilt u de akoestiek in uw kantoorruimte gericht verbeteren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.