Individuele werkplekken met ergonomisch bureaustoelen

Beter zitten dankzij een ergonomische bureaustoel

03/07/2023

Ergonomie is een belangrijk onderdeel tijdens de inrichting van je kantoor. Je werknemers voorzien van ergonomisch meubilair is een absolute must, zowel op kantoor als thuis. Het draagt bij aan een betere houding, verbeterde gezondheid, verhoogde productiviteit en zal zelfs op de lange termijn kosten besparen. Een goede bureaustoel is hierbij essentieel.

Bij Pami werken we samen met gerenommeerde, internationale merken zoals Flokk, Viasit, Wilkhahn… Ergonomische bureaustoelen onderscheiden zich aan de hand van hun instellingen die speciaal ontwikkeld zijn om de gebruiker een comfortabele en gezonde werkhouding te bieden.

Instellingen
Een ergonomische bureaustoel dient zich aan te passen aan je lichaam. Hiervoor zijn er bepaalde instellingen waarover je zelf controle hebt. Onthoud wel, de functies kunnen variëren naargelang het merk en model. We bespreken de voornaamste:

  • De zithoogte laat toe om de bureaustoel aan te passen aan je lichaamslengte. Het zorgt ervoor dat je bovenlichaam een juiste hoek vormt met je benen wanneer je voeten plat op de grond staan.
  • De zitdiepte wijst op de afstand tussen de voorkant van de zit en de rugleuning. Naargelang de lengte van je bovenbenen pas je deze aan en zorg je voor een goede bloedcirculatie.
  • Ook de rugleuning is in hoogte verstelbaar. Hierdoor zorg je dat je rug er goed op aansluit en volledige steun krijgt.
  • De lendensteun is een verstelbaar gedeelte in de lage rug van de stoel om de kromming van de rug te ondersteunen. Zo begeleidt de rugleuning de volledige wervelkolom.
  • De armleuningen zijn op verschillende wijzen aan te passen (naargelang merk en model). Namelijk hoogte, diepte, breedte en/of draaibaar in verschillende standen. Zo kan je de stoel volledig in functie van je lichaamsbouw instellen en je armen in hun natuurlijke positie ondersteunen.

Haal het meeste uit je bureaustoel, en stel deze samen met je werkplek in op maat van jouw lichaam en behoeften. Hoe je dit doet? Lees het hier

Bewegingsmechanisme
Naast de verschillende instellingen is het grootste verschil vaak het bewegingsmechanisme van de bureaustoel. Dit wijst op hoe de stoel de natuurlijke beweging van je lichaam volgt en ondersteunt.

Een dynamische stoel is aan te bevelen. Let er wel op dat de weerstand van het bewegingsmechanisme wordt ingesteld op basis van je lichaamsgewicht. De weerstand moet net genoeg zijn zodat je niet de indruk hebt dat je naar achteren valt als je ook maar de minste druk uitoefent.

Om een goede ergonomische bureaustoel te selecteren, blijft testen een goede raadgever. Dit kan op locatie of in onze Experience Centres. Neem vrijblijvend contact op. We geven je graag meer uitleg over de mogelijkheden. Zo maak je met zekerheid de juiste, ergonomische keuze.