Happy employees make happy customers

Happy employees make happy customers

20/04/2023

Klinkt dit citaat u bekend in de oren? Dat klopt helemaal, want het is de wereldbefaamde ondernemer Richard Branson die de zin uitsprak. Weet u als werkgever een fijne werksfeer te creëren, dan komt dat uw hele bedrijf ten goede. Voelen uw werknemers zich goed in hun vel op kantoor, dan ziet u dat direct terug in de wijze waarop zij met klanten omgaan. Maar hoe bouwt u nu aan die aangename en motiverende werksfeer?

Een fijne werksfeer kunt u aan verschillende dingen herkennen. De goede band tussen de collega’s, de losse babbels onderling, en een vleugje humor van tijd tot tijd! Om Richard Branson nog eens aan te halen: “Fun is one of the most important and underrated ingredients in any successful venture.” Ook als er ruimte is voor medewerkers om emoties bij elkaar te kunnen uiten en ze voor elkaar klaarstaan, zorgt dat voor een veilige en aangename sfeer op kantoor. Een goede werksfeer stimuleert de veerkracht van uw medewerkers. Ze motiveert hen om die extra mile te gaan. Waar werknemers zich comfortabel en thuis voelen, zijn ze productiever. Méér nog, ze zullen uw bedrijf met trots vertegenwoordigen en uitgroeien tot ambassadeurs van uw bedrijf.

Meer dan een werkplek
Verbinding is een belangrijk element bij de creatie van kantoorinterieur. Het kantoor is zoveel meer dan een werkplek. Het groeit uit tot een omgeving waar mensen elkaar echt willen ontmoeten. Een dag op kantoor verandert zo in een inspirerende werkdag. Het wordt een productieve omgeving waar medewerkers zich even kunnen ontspannen en waar stress gebannen wordt. De sfeer op kantoor, de band met collega’s, en de verbinding met het kantoor is vandaag zeker zo belangrijk als de pure werkzaamheden die werknemers er verrichten.

Inspirerende kantoorinrichting

Om een goede werksfeer te creëren, is er meer nodig dan de goodwill en een goed humeur van alle aanwezigen. De juiste kantoorinrichting vormt daarop een belangrijke aanvulling. We spenderen dan ook een heel groot deel van ons leven op deze plek. Daarom is een functionele kantoorruimte die inspireert, en ons creatief denken stimuleert essentieel. Een gezonde werkplek waarborgt een goede werksfeer en houdt rekening met zowel de fysieke als de mentale gezondheid van uw medewerkers.

Aanstekelijke creativiteit

Kantoorruimtes inrichten als inspirerende werkplekken draagt mee bij aan een aangenaam werkklimaat. Richt vergaderzalen in als creatieve meetingrooms. Gemeenschappelijke ruimtes lenen zich perfect voor een theateropstelling. Voorzie open werkplekken van uitbundig groen en creatieve zitplaatsen. Ruil saaie refters in voor een heus kantoorrestaurant. Of wat dacht u van een gezellige eetzaal die verdacht veel lijkt op die leuke brasserie in de stad? Zo ontstaan er plekken waar collega’s graag samenkomen voor een ontspannen pauze en onderhoudende babbel. En ook buitenruimtes lenen zich heel goed als aangename pauzeplek. Maak er een groene oase van waar uw medewerkers een moment van rust en ontspanning vinden.

Employerbrandingtool

Uw kantoorruimte en de inrichting ervan bieden u verder de kans om uw DNA als bedrijf in de verf te zetten. Zo creëert u een bepaalde sfeer in en rond uw bedrijf. Nu we in een tijd leven waarin de functie van een kantoor snel verandert, is het nog belangrijker om uw kantoor de bedrijfscultuur te laten uitademen. Dit laat een sterke en eigen indruk na bij uw klanten, leveranciers maar ook bij uw eigen medewerkers. Uw bedrijfspand en de inrichting ervan zet u op die manier in als employerbrandingtool. Vergeet bovendien niet dat een aantrekkelijke werkplek voor de nieuwe generatie zeker zo belangrijk is als de jobinhoud of het loonpakket. The war for talent is open!

Wilt u ook werk maken van een aangenaam werkklimaat en fijne sfeer op de werkvloer? Pami helpt u graag verder met uw kantoorinrichting, waardoor u en uw werknemers van de voordelen kunnen genieten. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of voor tips en meer informatie.