Pami - Akoestiek Cube Meet DeBlick

Akoestiek als meerwaarde

10/05/2023

Comfort is van vitaal belang voor hybride medewerkers. Denk hierbij gerust erg breed! Ergonomie, technologie… tot zelfs hygiëne, lucht- en temperatuurkwaliteit of catering. Ook een akoestisch comfortabele werkomgeving draagt bij aan de beleving en zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de productiviteit en werkvreugde.

Akoestiek als basisvereiste

Feit is dat geluid de meest storende factor op kantoor is. Of het nu gaat om virtuele vergaderingen, presentaties of teammeetings, een slechte akoestiek leidt tot afleiding, miscommunicatie en frustratie. Het kan zelfs verregaande negatieve gevolgen hebben op onze gezondheid. Het is dus niet alleen belangrijk om te investeren in een mooi kantoor met state-of-the-art displays, camera’s en microfoons voor videocommunicatie. Vergeet van bij de start ook de akoestiek niet. Een goede akoestiek zou eigenlijk een basisvereiste moeten zijn binnen iedere kantooromgeving.

Mensen, teams, ruimtes en taken begrijpen

Het ontwerpen van een akoestisch prettige werkomgeving begint met het begrijpen van de ruimtes, de mensen of teams en de taken die ze er uitoefenen. Wat is of zijn de belangrijkste activiteit(en) die in een ruimte plaats dient (dienen) te vinden? Het is van belang om rekening te houden met aangrenzende gebieden bij het inplannen. Open samenwerkingsruimten met iets meer lawaai hou je best op afstand van afdelingen waar collega’s in opperste concentratie werken.

Als de akoestiek in orde is, betekent dit écht een enorme meerwaarde voor de beleving en het comfort en daarmee ook het werkgeluk van je medewerkers. Overweeg dus zeker om, naast de structurele, akoestische bouwelementen, geluidsabsorberende materialen toe te voegen aan je ruimtes. Pami biedt hiervoor diverse oplossingen aan. Van akoestische schermen, wandpanelen, scheidingswanden tussen bureaus, akoestische lampen, planten, decoratie… Allemaal variërend in kleur en vorm. Functioneel én stijlvol.

Ruimte binnen de ruimte

Soms is dit nog niet voldoende en kunnen we een stap verder gaan door afzonderlijke akoestische ruimtes binnen je kantooromgeving te creëren. Comfortabele werkplekken waar één of meer medewerkers de privacy vinden om rustig en alleen te werken of om gezamenlijk brainstormsessies te houden.

Pami werkt hiervoor samen met een aantal partners die zich hierin specialiseren. Eén daarvan komt van Deblick, met Pami als exclusieve verdeler voor België. Deze Cubes zijn stijlvol, comfortabel en flexibel in te passen in je bestaande kantoren.

Zin om de kracht van akoestiek te ontdekken? Wij begeleiden je in de zoektocht naar de meest geschikte akoestische oplossing voor jou en je team. Zo vinden je mensen de focus die ze nodig hebben. Net wanneer ze die nodig hebben. Alleen of in groep. Want focus … werkt beter. Neem contact met ons voor gericht advies of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.