Vlot en efficiënt vergaderen? Ken het geheim!  image

Vlot en efficiënt vergaderen? Ken het geheim!

12/08/2019

Het is dinsdagmiddag. Langzaam schuifelen uw medewerkers de vergaderzaal binnen. In het midden staat een grote tafel met daarrond een tiental comfortabele stoelen. Ze lonken verleidelijk naar de deelnemers die hun middagdipje proberen te maskeren. Een voor een ploffen de aanwezigen neer in de zachte stoelen. Het academisch kwartiertje is voorbij. De vergadering kan beginnen.

Een uur later. Uw medewerker veert recht wanneer u hem om een reactie vraagt. Even was hij ingedommeld op die zalige vergaderstoel. En nu valt het u inderdaad op, ook andere medewerkers zijn niet helemaal meer bij de les. Eentje checkt zijn e-mails op zijn laptop. Wat verderop zit er iemand flink te geeuwen en houden een paar anderen een onderonsje.


Dynamiek in uw vergadering
Een situatie die u misschien bekend in de oren klinkt? Hoort het er gewoon bij of is daar iets aan te doen? Jazeker. U kunt het activeringsniveau in meetings flink opkrikken en voor een vernieuwde dynamiek zorgen door staand te vergaderen. ‘Staand vergaderen?’ hoor ik u denken. Ja, want de voordelen spreken voor zich!


  1. Uit onderzoek blijkt dat een vergadering die staand verloopt, minimaal 34 procent sneller gaat.
  2. De deelnemers blijven veel alerter. Dat vergroot de efficiëntie van de vergadering.
  3. Rechtopstaand is het voor de deelnemers veel makkelijker om ook non-verbaal te communiceren. Zo kunnen ze hun standpunt nog beter overbrengen en wordt het dus juister geïnterpreteerd.
  4. Staand vergaderen biedt een gezonde afwisseling op zittend werk. Want we weten dat lang zitten gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.
  5. Nog opvallend: tijdens een staand overleg gedragen collega's zich minder territoriaal. Ze zijn meer geneigd om ideeën te delen en samen te werken.


Er zijn dus heel wat redenen om van die duffe vergaderingen frisse en efficiënte meetings te maken. En is dat eigenlijk niet iets wat iedereen wil?

Als toonaangevend ontwerper en fabrikant van kantoorinrichting helpen we u graag om uw staande vergaderingen te faciliteren. We selecteren voor u de meest geschikte kantoorinrichting die helemaal bij uw manier van vergaderen past. Interesse? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.