100% made in Belgium, en dat al meer dan 50 jaar!  image

100% made in Belgium, en dat al meer dan 50 jaar!

15/07/2021

Ons kleine landje heeft heel wat moois te bieden. En dan hebben we het even niet over de kust, de Ardennen of een van onze prachtige historische steden. Maar wel over de enorme variatie in originele, creatieve en kwaliteitsvolle producten die er in ons land worden geproduceerd. Toch een mooi thema om even bij stil te staan met de nationale feestdag van België in het vooruitzicht, niet?


Op de website van ‘Ik koop Belgisch’ vindt u een bonte verzameling van Belgische artiesten, designers, merken en bedrijven uit de creatieve sector. Ze bieden via dat online platform hun eigen werken of producten aan. En … u raadt het al, wij zijn ook van de partij. Want Pami, dat is op-en-top Belgisch. Luister naar ons verhaal.


Expo 58
Voor ons begon het allemaal in 1958. Het jaar dat ons kleine landje de befaamde wereldtentoonstelling Expo 58 in Brussel organiseerde. We hebben er ons wereldberoemde Atomium aan te danken. En het is dus ook het jaar dat Pami het levenslicht zag, als kleine eenmanszaak. In 1982 zetten we een volgende belangrijke stap. Onze onderneming werd omgevormd tot een naamloze vennootschap. We vestigden ons op het industrieterrein Nolimpark in Pelt. Later openden we een tweede showroom in de gebouwen van Tour & Taxis in Brussel. In 1992 kreeg Pami een nieuwe impuls toen in de zomer de familie Essers het bedrijf overnam. Ze bliezen een frisse wind door het bedrijf en bouwden Pami uit tot een van de grootste onafhankelijke fabrikanten van kantoormeubelen in de Benelux.


Van Belgische bodem
Pami is een echt Belgisch bedrijf met ondertussen meer dan 50 jaar ervaring op de teller. Als familiale kmo zijn we toonaangevend in kantoorinrichting. En dat zelfs in de hele Benelux. Onze missie? Inspirerende en motiverende kantoorinrichtingen creëren met aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Daarvoor rekenen we op ons ervaren en vakbekwame team van werknemers dat elke dag weer topkwaliteit aflevert.


Hartelijk familiebedrijf
Ook onze klanten ervaren ons als een echt Belgisch bedrijf. En als een Limburgs familiebedrijf met een persoonlijke aanpak en hartelijk karakter. Dat bleek uit de focusgroepen die we met onze grootste klanten organiseerden.


Onze productie van kantoormeubilair vindt inderdaad volledig in België plaats. En we voeren ons werk helemaal in eigen beheer uit: zowel de concept-creatie als onze R&D, productie en de logistieke keten. Daardoor hebben we veel expertise en kennis in huis, kunnen we kort op de bal spelen, bieden we maatwerk en zijn we veel minder afhankelijk van externe spelers en producenten.


Blijven investeren
Onze unieke positie en lokaal verankerde identiteit koesteren we. We houden ze vast en versterken ze door te blijven investeren in de toekomst van ons bedrijf. Dat betekent dat we budget reserveren voor de uitbreiding en modernisering van ons machinepark, onze producten en onze showrooms. Alleen al in 2020 stopten we ruim 3 miljoen euro in ons bedrijf. En daarmee dus ook in de economie en de werkgelegenheid in ons land. Een bewuste en strategische keuze, want we hebben de vaste ambitie om verder te groeien als Belgische duurzame onderneming. We willen onze positie als onafhankelijke fabrikant in België blijven versterken.

Zorg voor economie en werk
Wij zijn een 100% Belgisch familiaal bedrijf dat hedendaagse kantoorinrichting produceert. We dragen ons steentje bij aan een sterkere en meer circulaire economie en voorzien in werkgelegenheid. Ook in economisch moeilijke en onzekere tijden blijven we investeren in de toekomst van ons bedrijf en ons mooie land.


Kiest u ons als workspacedesigner? Dan versterkt u de economie van ons land. U ondersteunt de werkgelegenheid. Daar worden we allemaal beter van. Een reden te meer om ons bij uw volgende kantoorinrichtingsproject te betrekken. En om te kiezen voor een bewuste Belgische investering. #ikkoopbelgisch