Tips voor thuiswerk image

Tips voor thuiswerk

07/11/2016

Kreeg u de afgelopen jaren ook de kans om regelmatig van thuis uit te werken? De kans is groot!

Onderzoek heeft uitgewezen dat thuiswerkers zich gelukkiger voelen in hun job, vooral op vlak van work-life balance. Bovendien zijn ze ook productiever. Hoewel thuiswerken vele voordelen biedt, zijn er ook een aantal valkuilen. Vandaar enkele tips om het thuiswerken zo efficiënt mogelijk te maken.

  • Een goed begin is het halve werk! Sta op het normale uur op, net alsof u "echt" naar het werk gaat. Hierdoor maakt u zelf de klik dat het effectief om een werkdag gaat en niet om een dagje thuis. 
  • Stel een planning op. Aangezien u uw werkdag zelf kan invullen is het belangrijk deze structuur te geven. Houd hierbij rekening met de uren waarop uw collega’s op kantoor werken.
  • Richt thuis een ‘home office’ in. Zorg dat u een aangename, ergonomische werkplek hebt (vb. de Pami WorkSpace One thuiswerkplek), een degelijke bureaustoel en alle noodzakelijke benodigdheden. Hierdoor wordt u niet afgeleid door rondslingerend speelgoed van uw kinderen of de magazines op de keukentafel. 
  • Maak aan uw gezin, familieleden en vrienden duidelijk dat thuiswerken evenzeer werken is. 
  • Respecteer uw work-life balance. Hoewel thuiswerken voor sommigen het risico vergroot om helemaal geen werk gedaan te krijgen, omdat ze ‘nog snel de was doen’ of ‘even naar de winkel gaan’, kan het voor anderen betekenen dat ze ’s avonds gewoon doorwerken.