Weerspiegelt uw kantooromgeving het DNA van uw onderneming? image

Weerspiegelt uw kantooromgeving het DNA van uw onderneming?

12/02/2020

Straalt uw werkomgeving het karakter van uw bedrijf uit? Zijn uw medewerkers én bezoekers er graag? Allereerst moet de werkomgeving natuurlijk een functionele plek zijn waar er efficiënt gewerkt kan worden. Maar als ze ook nog eens de cultuur en waarden van uw bedrijf positief reflecteert, dan motiveert u uw werknemers en inspireert u bezoekers.

Hoe pakt u dat nu concreet aan? We zetten u op weg met deze drie tips.

Ken de behoeften van uw medewerkers
Wat hebben uw medewerkers nodig om hun werk goed uit te voeren? Veel overleg? Of net de mogelijkheid om zich af te zonderen en geconcentreerd te werken? De tijd dat werkprocessen in één vorm of formule te gieten waren, is definitief voorbij. Vandaag bestaan er geen allesomvattende oplossingen meer die voor élke onderneming van toepassing zijn. Maatwerk is de boodschap. Creëer daarom een werkomgeving die aangepast is aan de verschillende soorten taken die uw medewerkers uitvoeren. Breng (met ons) daarom allereerst de behoeften van uw medewerkers in kaart. Dat is de basis voor een interieurconcept op maat.

Maak uw corporate identity zichtbaar
Op welke manier maakt u de identiteit van uw bedrijf zichtbaar? Is duurzaamheid bijvoorbeeld een belangrijk beleidspunt voor u? Dan is het mooi om dat ook visueel en praktisch vorm te geven. Hoe doet u dat? Gebruik bijvoorbeeld circulaire materialen in uw interieur en vul ze aan met passende wall visuals. Zo helpt u uw medewerkers om de identiteit van uw bedrijf nog meer eigen te maken en uit te dragen. Ze zullen u met trots vertegenwoordigen.

Kies voor een aantrekkelijke werkomgeving
Bedrijven doen veel moeite om sterk talent aan te trekken. De ‘war for talent’ woedt volop. Hoe trekt u die kieskeurige kandidaat die keuze te over heeft, over de streep? U ontneemt hem de redenen om af te haken als u uw werkomgeving aantrekkelijk maakt. Verleid hem daarom met een gezellige koffiecorner met op vrijdag happy hour! Of met een creatieve ontspanningsruimte inclusief pooltafel en tafelvoetbal. En waarom niet, voorzie een fitnesszaal. Uw bijdrage aan de gezondheid van uw medewerkers ;-)


Wilt u uw corporate identity ook op een creatieve en krachtige manier weergeven in uw kantoorinrichting? Zet onze interieurarchitecten aan het werk. Ze presenteren u graag een concept op maat. Neem contact met ons op voor een eerste vrijblijvend gesprek.