Lockers met witte en houten deurtjes die genummerd zijn, en uitgerust met een slim lockersysteem

Technologie in het slimme kantoor

28/09/2023

Je kantoor op een innovatieve manier benaderen? Kies voor een slim kantoor en zet technologie in om werkplekken efficiënter en effectiever te maken. Van kantoorbezetting tot klimaatregeling. Technologie biedt voor verschillende aspecten een helpende hand.

Slimme lockers: veilig en efficiënt

Een onmisbare aanvulling in ieder hybride kantoor of gedeelde werkruimte zijn slimme lockers. Met behulp van je smartphone of badge open en sluit je de lockers eenvoudig en elimineer je het gedoe met traditionele sleutels of cijfercodes. Ze zijn naadloos verbonden met je IT-netwerk en kunnen snel worden toegewezen en vrijgegeven.

Dankzij de technologie beheer je je opslagruimte dynamisch, veilig én in real-time: van persoonlijke bezittingen tot de levering van pakketten en de bescherming van bedrijfsmiddelen.

Slim omgaan met data: bezettingsgraad en reservering

Een andere toepassing is het gebruik van sensoren om de werkomgeving en -ervaring te verbeteren. Werknemers kunnen digitaal vlot een werkplek of vergaderzaal reserveren. Onzekerheden, zoals de beschikbaarheid, worden weggenomen en informatie is voor iedereen zichtbaar en toegankelijk.

Als facility manager kan je inspelen op de informatie die de sensoren registreren. Denk aan het voorkomen van dubbele boekingen, no-shows en lege vergaderzalen. Of krijg je diepere inzichten. Worden ruimtes gebruikt op de manier waarvoor ze bedoeld zijn? Wat zijn de hotspots? Hoeveel bureaus heb je daadwerkelijk nodig? ...

Data is de sleutel tot het optimaliseren van je kantoorruimte en het verbeteren van de werkervaring. Meten is immers weten.

Slimme klimaatregeling en verlichting

Een comfortabele werkomgeving draagt bij aan de productiviteit en het welzijn van werknemers. Slimme klimaatregeling en verlichtingssystemen passen zich automatisch aan de behoeften van gebruikers. Ze regelen temperatuur, lichtniveaus en ventilatie op basis van de aanwezigheid of voorkeuren van je werknemers.

Door deze en andere technologische tools slim in te zetten maak je efficiënter gebruik van je bedrijfsgebouw en werkomgeving. De toekomst van werkplekken is namelijk slim en adaptief.

Wil je graag weten hoe je deze technologieën implementeert bij je op kantoor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.