Vergaderruimte met grote vergadertafel en audiovisuele technologie

Vergaderruimtes binnen je totale kantoorinrichting

25/10/2023

In hedendaagse kantoren, waar flexibiliteit en hybride werken voorop staan, is het noodzakelijk vergaderruimtes zo efficiënt mogelijk in te richten. Deze ruimtes dienen niet alleen functioneel te zijn, maar ook inspirerend en aanpasbaar aan de veranderende behoeften van werknemers. In deze blogpost delen we enkele ideeën voor het inrichten van types vergaderruimtes binnen jouw kantooromgeving.


De traditionele vergaderzaal
Traditionele vergaderzalen en/of boardrooms blijven een onderdeel van kantoorinrichting en zijn ideaal voor formele vergaderingen en presentaties. De nadruk ligt vaak op formele, gestructureerde communicatie. Kies voor comfortabele vergaderstoelen en een op maat gemaakte, stijlvolle boardroom tafel. Moderne technologie, zoals state-of-the-art videoconferentiesystemen, garandeert een naadloze virtuele deelname van medewerkers of klanten op afstand.

De creatieve brainstormruimte
In tegenstelling tot de traditionele vergaderzaal, draait de brainstormruimte om het inspireren van elkaar. Het kleurenpalet en de decoraties moeten een levendige sfeer creëren. Kies voor dynamische meubelopstellingen zoals bijvoorbeeld een metalen pitch area met tribune en poefs... Voorzie ook mogelijkheden om ideeën visueel te uiten. Denk aan whiteboards of creatieve wanden waarop medewerkers hun ideeën kunnen schetsen of plakken. Zo stimuleer je actieve samenwerking tijdens meetings. Daarnaast draagt natuurlijk licht bij aan een positieve en inspirerende sfeer.

De informele huddle room
Huddle rooms zijn gericht op korte, vaak spontane of virtuele vergaderingen binnen een hybride werkomgeving. Een zit-sta vergadertafel kan hierbij voor de nodige dynamiek zorgen. De audiovisuele technologie moet intuïtief en snel te gebruiken zijn, zodat medewerkers snel aan de slag kunnen. Ideaal voor ad-hoc meetings.

De akoestische cubes
Akoestische cubes, zoals die van onze partner Deblick, zijn een innovatieve toevoeging aan je vergaderruimtes op kantoor. Deze ruimtes bieden een rustige en geluidsdichte omgeving in kantoren waar ruis een probleem kan zijn. Ideaal voor telefoongesprekken, geconcentreerd werken of kleine vergaderingen. Ergonomische meubels en voldoende verlichting zorgen voor comfort en productiviteit in deze compacte ruimtes.

Het inrichten van diverse vergaderruimtes in een moderne kantoorinrichting vereist aandacht voor functionaliteit, comfort en inspiratie. Door rekening te houden met de verschillende behoeften van je medewerkers, creëer je een productieve en aantrekkelijke werkomgeving die het welzijn van je medewerkers bevordert.


Laat je inspireren door deze ideeën en contacteer onze experten voor professioneel advies. Een goed ingerichte vergaderruimte is een investering in de toekomst van je organisatie, waarin hybride werken de norm is geworden.