Kleurrijke stoelen op kantoor

Laat kleuren spreken op je kantoor

30/05/2023

Kleur is emotie en speelt een belangrijke rol in het gevoel dat we ergens bij krijgen. Door kleur op de juiste manier te gebruiken, maak je de werkomgeving aangenamer en verbeter je de werknemerservaring. Daarom is het belangrijk om meer aandacht te besteden aan het gebruik van kleur in je interieur. Maar hoe bepaal je welke kleuren je gebruikt en hoe je ze het beste kan inzetten?

Het opfleuren van je kantoor met een simpele toevoeging van kleur. Makkelijker gezegd dan gedaan. De eerste gedachte gaat naar een likje verf aan de muur. Maar ook meubilair en decoratie zijn geschikt om wat extra pit te geven aan je werkomgeving.

Kleuren beïnvloeden immers de keuzes van je medewerkers maar ook hun humeur, houding, productiviteit tot zelfs spijsvertering. Bedrijven maken dankbaar gebruik van kleurenpsychologie, ook bekend als color psychology.

Wist je dat je kleuren functioneel kan inzetten? Binnen je totale werkomgeving zijn er vaak verschillende zones, elk met een eigen functie. Houd daarom rekening met wat je wilt uitstralen bij het bepalen van je kleurenpalet en stem ze op het ruimtegebruik af. Ook de oriëntatie en dimensies van een ruimte kunnen optisch veranderen. Iets wat je best niet vergeet bij het inrichten van kleinere ruimtes!

Maar welke kleuren gebruik je nu het best? Kleuren roepen emoties en gevoelens op en beïnvloeden ons gedrag. Voor een concentratieruimte gebruik je best rustige, kalmerende kleuren zoals blauw en groen. Wil je eerder energie, creativiteit en inspiratie bevorderen? Kies dan kleuren als geel of oranje. Groene en aardse tinten (hout) zijn dan weer geschikt voor de meeste werkomgevingen omdat ze een huiselijk gevoel en rust creëren. Vaak wordt gebruikt gemaakt van een rustige basiskleur in combinatie met een leuke accentkleur. Neutrale kleuren als beige, grijs, en wit zijn ideaal voor muren of meubels omdat ze rustgevend zijn en niet afleiden. Ze bieden een leeg canvas voor het toevoegen van leuke kleuren in decoratie.

Natuurlijk mag je de harmonie tussen de kleuren niet uit het oog verliezen en moet je evenwicht behouden in je kleurenpalet. Houd het bij een paar kleuren die elkaar complementeren en gebruik ze consequent doorheen de ruimte, verdieping of gebouw. Zo creëer je een visueel aangename en samenhangende werkomgeving voor je werknemers.

Samen met onze interieurarchitecten helpen we je graag verder met het creëren van het perfecte kleurenpalet voor jouw medewerkers en bedrijf. Aarzel niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.