9 redenen waarom groen op kantoor een slimme investering is image

9 redenen waarom groen op kantoor een slimme investering is

28/06/2019

Wist u dat u als werkgever uw medewerkers moet verzekeren van een goede binnenluchtkwaliteit? Daarvoor moet u een risicoanalyse uitvoeren en in kaart brengen welke de mogelijke verontreinigingsbronnen zijn. Vervolgens neemt u de gepaste maatregelen. Ook is elke onderneming al sinds 1996 verplicht om een welzijnsbeleid te voeren. Een beleid dat gericht is op de bescherming van de veiligheid en de gezondheid van de werknemers.

Een heel effectieve methode om aan die verplichtingen te voldoen, is investeren in kantoorplanten. Die leveren u heel wat voordelen op. Wij geven u er alvast negen.


 1. Betere luchtkwaliteit
  Planten zuiveren de lucht en verhogen de luchtvochtigheid. Ze binden geuren, stofdeeltjes en schadelijke stoffen en absorberen kooldioxide uit de omgeving. Ook reduceren ze onzichtbare schimmels in de lucht tot ongeveer de helft. Zo dragen kantoorplanten dus bij tot een betere luchtkwaliteit.

 2. Meer welzijn
  Planten verhogen het welzijn van uw medewerkers. De aanwezigheid van groen wekt een positief gevoel op en maakt mensen gelukkiger en blijer. Met wat planten bouwt u steriele open kantoorruimtes gemakkelijk om tot inspirerende en gezonde kantoortuinen en creëert u een comfortabel huiskamergevoel.

 3. Minder ziekteverzuim
  Planten zorgen voor minder ziekteverzuim doordat ze verschijnselen als moeheid, hoofdpijn, hoesten en geïrriteerde ogen tegengaan. Ze verminderen die klachten met maar liefst dertig procent.

 4. Geluiddempend
  Kantoorplanten hebben een gunstig effect op de akoestiek. Planten met grote bladeren die in clusters gegroepeerd staan, verzachten de nagalmtijd van geluid. De bladeren kaatsen het geluid niet terug maar laten het door. Zo werken ze dus geluiddempend.

 5. Minder werkstress
  Onderzoek door de University of Exeter wees uit dat meer groen op kantoor de hoeveelheid lichamelijke stress vermindert en het geluksgevoel verbetert. Als werknemers zich goed voelen op hun werkplek, presteren ze beter. En dat levert weer betere resultaten op.

 6. Hogere productiviteit
  Planten verhogen de concentratie. Groen op kantoor maakt een werknemer gelukkiger en productiever dan wanneer hij werkt in een kale ruimte. Onderzoek wees uit dat het productiviteitsniveau in drie maanden tijd met zo’n vijftien procent steeg.

 7. Handige ruimteverdeler
  Een ander leuk voordeel is dat u plantenbakken en -systemen ook kunt gebruiken als ruimteverdeler. Deel uw open kantoorruimte in met verschillende soorten systeemwanden. Bijvoorbeeld met een groene wand: een systeemwand waaraan planten bevestigd zijn. Fijn om te weten is dat er ook onderhoudsvrije groene wanden bestaan.

 8. Ruimtebespaarder
  Geen plaats voor plantenbakken op kantoor? Dan kunt u altijd nog een ‘levend schilderij’ aan de muur hangen.. Een groene muur of verticale tuin kan perfect ingezet worden als eyecatcher. Geen mooiere verwelkoming voor uw klanten dan een begroeide muur als eerste aanblik. Mooi en stijlvol.

 9. Imagoversterkend
  We eindigen met de plant als imagoversterker. Want planten zorgen ook voor een bepaalde representatie. Zowel voor werknemers als voor bezoekers is het prettig om een in goed verzorgde, groene kantoorruimte binnen te lopen. Werknemers voelen zich er meer gewaardeerd door en bij bezoekers wordt het vertrouwen in de organisatie versterkt. Sollicitanten kiezen bijvoorbeeld ook sneller voor een werkgever die een verzorgde groene werkomgeving aanbiedt.


Neem snel contact met ons op voor meer informatie of voor een vrijblijvend gesprek over groen in uw kantoorinrichting.