Nieuwe serie accessoires van Dataflex image

Nieuwe serie accessoires van Dataflex

14/03/2018

In februari 2018 lanceerde Dataflex Addit Bento®: een serie ergonomische desktopaccessoires ontworpen voor de huidige manier van werken. Met een elegant ontwerp geïnspireerd op de Japanse lunchtrommel, verandert Bento iedere flexibele werkomgeving in een stijlvolle, georganiseerde en comfortabele werkplek.


Dataflex presenteerde zijn concept voor een nieuwe serie desktopaccessoires tijdens Orgatec 2016, dé beurs voor werkomgevingen. Met zijn op de Japanse lunchtrommel geïnspireerde naam en ontwerp kreeg het Bento-concept veel complimenten en positieve feedback van het deskundige beurspubliek. Feedback die Dataflex optimaal heeft gebruikt om Bento te polijsten en verfijnen tot een zorgvuldig uitgedacht eindproduct wat slaagt op ieder niveau: ergonomisch, esthetisch en organisatorisch.


Onze werkwijze is veranderd

Voor Bento heeft Dataflex samengewerkt met Nederlandse ontwerper Robert Bronwasser. Zijn opdracht was het opnieuw vormgeven van enkele van de meest populaire desktopaccessoires van Dataflex om deze relevanter te maken voor de wereld van nu. “Tijdens het ontwerpen van de Bento-serie, raakten we geïnspireerd door de georganiseerde manier waarop een Japanse lunchtrommel je de werklunch laat inpakken, bewaren en meenemen”, herinnert Robert Bronwasser zich. “We hebben dat concept toegepast op een ergonomisch product en zo is de Addit Bento aan zijn naam gekomen.”


Opgeruimd staat netjes

Of het nu gaat om werken vanuit huis of onderweg, flexwerken of brainstormen, tijdelijke werkruimtes hebben de grenzen van ‘de werkplek’ vervaagd.  Dataflex komt met een antwoord op deze nieuwe realiteit: een serie desktopaccessoires die speciaal ontworpen is om iedere tijdelijke werkplek ergonomisch verantwoord, fysiek opgeruimd en esthetisch doordacht te maken.


Ergonomie voor het werken van nu en morgen

Onderzoek toont aan dat bijna 7 op de 10 kantoormedewerkers de fysieke effecten ondervinden van slechte ergonomie. Dat probleem wordt alleen maar verergerd door de slechte lichaamshouding waartoe men wordt gedwongen in een continu veranderende, geïmproviseerde werkomgeving. De ergonomische desktopaccessoires van Bento zijn echter ontworpen om u een gezonde lichaamshouding te geven, of u nu een desktop, laptop, tablet of oud en vertrouwd papier gebruikt. Dankzij de Bento monitorstandaarden kunt u uw monitor op oogniveau zetten, terwijl de Bento toolbox uw apparaat in één van vier verschillende ergonomische posities plaatst voor uw optimale lichaamshouding.


Less is more

De Addit Bento-productserie bestaat slechts uit een toolbox en monitorstandaarden. Dat lijkt geen uitgebreide lijst, totdat je bedenkt dat de toolbox in feite vier producten in één is: een notebookstandaard, een tabletstandaard, een inline documenthouder en een opbergruimte voor al uw persoonlijke eigendommen.De monitorstandaarden houden uw monitor stabiel en uw bureau krasvrij. En omdat Dataflex optimaal gebruik heeft gemaakt van iedere centimeter, fungeert de monitorstandaard tevens als handige opbergruimte voor de Bento toolbox!


Voor meer informatie, neem contact op!