Uw verouderde kantoormeubilair een tweede leven geven? image

Uw verouderde kantoormeubilair een tweede leven geven?

11/06/2019

Moeder Aarde geeft alles aan zijn bewoners. Haar reserves zijn helaas echter eindig dus moeten we duurzaam omgaan met haar grondstoffen. Dit heeft natuurlijk een grote impact op ons individuele, groeps- en bedrijfsleven.

Het circulaire gedachtegoed 

Om bestaande producten om te bouwen tot nieuwe producten, hebben we veel menselijk vernuft nodig. We moeten creatief en vindingrijk zijn. Als kantoorinrichter zetten wij daar volop op in. Dat doen we niet alleen voor ons eigen economische voortbestaan maar ook uit zorg voor de leefomgeving van onze kinderen en kleinkinderen.

Nieuwe bestemming
Het meubilair dat we ontwerpen, is gemaakt om lang mee te gaan. Heel lang. Het materiaal is duurzaam, stevig en sterk. Meerdere generaties van werknemers kunnen er gebruik van maken. Maar de noden van een bedrijf en de technologie veranderen in die periode. Daardoor kan het gebeuren dat bepaalde meubelstukken niet meer up-to-date zijn. Dan komt het circulaire gedachtegoed om de hoek kijken. Want vanuit het circulaire denken geven we dit meubilair een nieuwe bestemming in de nieuwe kantoorinrichting. Om dat mogelijk te maken pasten we o.a. onze productiewijze aan.

Uniforme draagkaders
We zorgden er bijvoorbeeld voor dat de metalen draagkaders van onze bureaus uniform zijn. Die kaders zijn combineerbaar met verschillende modellen van poten. Door die uniformiteit van onderdelen beschikken onze ontwerpers over een grote creatieve vrijheid. Er is nu veel mogelijk. En omdat verschillende onderdelen op meerdere manieren te gebruiken zijn, kunt u veel gemakkelijker aan restyling doen. Een stel nieuwe poten of een nieuw tafelblad geeft het kantoorinterieur meteen een heel andere uitstraling.

Repurpose en remanufacture
Omdat onze onderdelen herbruikbaar zijn, ontstaan er veel gemakkelijker nieuwe toepassingen en nieuwe producten. Pami-producten zijn gemakkelijk te demonteren. Daarom komen ze perfect in aanmerking voor hergebruik. De onderdelen kunnen opgeknapt worden door ze bijvoorbeeld opnieuw te lakken. Of we geven ze een andere bestemming. Dat noemen we ook wel repurpose of remanufacture.

Hergebruik, het nieuwe normaal
Is uw kantoorinrichting nog in heel goede staat maar wel gedateerd? Vroeger zou u het meubilair misschien weggegooid hebben of in het beste geval te koop gezet hebben. Vandaag beseft iedereen steeds meer dat we spaarzaam en duurzaam met onze grondstoffen moeten omgaan. Dan wordt hergebruik een nieuwe optie en denken we sneller na over een andere bestemming voor onze spullen.

De behoeften veranderen ook. Rolluikkasten blijven leegstaan of worden ergens opgeslagen omdat ze niet meer gebruikt worden. Waarom niet? Omdat we informatie steeds meer digitaal bewaren, ter beschikking stellen en delen. En omdat er steeds vaker flexwerkplekken op kantoor verschijnen. Wat kunt u dan nog met die rolluikkasten doen?

Rolluikkast wordt eigentijdse locker
Daar hebben wij een oplossing voor. Onze slimme R&D-afdeling en onze handige werkmannen bedachten een nieuwe bestemming voor die rolluikkast. Ze maken er moderne lockers van. Die ombouw is trouwens in een mum van tijd gebeurd. Bekijk ons YouTube-filmpje maar eens. Wij maken niet alleen lockers van Pami-kasten. Ook rolluikkasten van andere merken bouwen we, na technische controle, met plezier om tot moderne lockers.

De gulden middenweg
De herbestemming van het kantoormeubilair kan dus wel eens de gulden middenweg zijn. En als uw budget voor kantoorinrichting dan ook nog eens erg afgemeten is, dan is een herbestemming van kantoormeubilair een zeer interessante oplossing.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden om bestaand kantoormeubilair een nieuwe bestemming te geven? Neem vandaag nog contact met ons op voor een verkennend gesprek.