Duurzame, circulaire Stad Brussel

Duurzame Stad Brussel

12/01/2023

De afgelopen vier jaar transformeerde de voormalige Parking 58-site in het centrum van de hoofdstad tot het nieuwe administratieve centrum van Stad Brussel: Brucity. De 1.700 stadsambtenaren kregen eind 2022 een nagelnieuwe thuisbasis. Het is een passief gebouw van 12 verdiepingen (37.000 m2) en heeft de BREEAM kwalificatie Very Good. Als Belgische specialist ter zake nam Pami de volledige kantoorinrichting voor zijn rekening.

Duurzaamheidsbeleid

Stad Brussel wenste met betrekking tot het meubilair de circulaire principes toe te passen. Ze wilden verspilling vermijden door slim om te springen met het materiaal dat er al was en ambieerden een deel van het bestaande meubilair om te bouwen of op te waarderen en zo een nieuwe bestemming te geven. Het bestaande meubilair werd geïnventariseerd en geanalyseerd. Zo werd duidelijk welke meubels opgefrist of aangepast moesten worden om als ‘nieuw’ meubilair te worden geïntegreerd in het interieurconcept. De scope omvatte werkplekken, bureaustoelen, vergader- en multifunctionele stoelen.

Pami als partner met kennis van zaken

Pami speelt al jaren in op de toenemende vraag naar duurzame oplossingen en won deze overheidsopdracht na een grondige screening door Stad Brussel.

Resultaat

Esthetische en circulaire, duurzame doelen werden tijdens het proces continu op elkaar afgestemd. Nieuw en gerefurbished meubilair vullen elkaar perfect aan op vlak van kleurgebruik t.e.m. materialen. Binnen het interieurconcept vormen ze een echte eenheid. Bovendien wordt het positieve imago van de Stad Brussel voor haar milieuaanpak versterkt.

Bekijk het volledige project.