Artifort Pala image

Artifort Pala

26/06/2017

Pala is een volledig gestoffeerde fauteuil op een voet, ontworpen door de Italiaanse designer Luca Nichetto. Dit is het eerste ontwerp van Nichetto voor Artifort. Het volgt de vormen van het menselijk lichaam en combineert Artiforts erfgoed met een eigentijdse benadering.


‘Voordat ik een nieuw project start, kijk ik naar de bestaande collectie van een merk’, legt Nichetto uit. ‘Bij alle ontwerpen van fauteuils van Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt tot Patrick Norguet zag ik een aantal essentiële overeenkomsten: ze zijn allemaal in drieën te verdelen, namelijk zitting, rugleuning en hoofdsteun. Daar begon de inspiratie. Ik onderzocht welke houding ons lichaam aanneemt als we volledig worden opgenomen in een ontspannen omgeving. Met Pala heb ik een fauteuil gecreëerd die deze vorm weerspiegelt. Hij staat voor de afdruk van een menselijk lichaam.’


Deze moderne en karakteristieke fauteuil nodigt uit om de alledaagse spanningen te laten voor wat ze zijn. Het is een plek om thuis te ontspannen en tot rust te komen, maar werkt ook goed in restaurants, hotels en lounges. De fauteuil kan worden gecompleteerd met een poef, of op zichzelf staan.


De Pala fauteuil en de bijpassende poef zijn volledig gestoffeerd. Het interne massieve draadstaal frame is bekleed met vormschuim. De fauteuil is beschikbaar met vaste en draaibare voet.


Pala, 2017 | Designer: Luca Nichetto | Editor: Artifort | © Artifort | Photo: Studio van Assendelft