Een gezonde werkomgeving zorgt voor gezonde werknemers! image

Een gezonde werkomgeving zorgt voor gezonde werknemers!

16/08/2017

Fit en gezond personeel is van levensbelang voor het succes van uw onderneming! Vitale werknemers zijn namelijk 18% productiever en verzuimen 27% minder dan ongezonde. Een gigantisch verschil! Natuurlijk heeft dit zijn invloed op het bedrijfsresultaat.


Gezondheid is hot! Wie streeft er tegenwoordig niet naar een gezonde lifestyle? Als onderneming is het dus belangrijk hierop in te spelen en dit te stimuleren. Maar hoe kan u dit faciliteren? Eenvoudig! Hieronder enkele quick wins!

  • Biedt een gezonde lunch aan in uw bedrijfsrestaurant i.p.v. de warme snack. Of voorzie fruit op iedere afdeling.
  • Investeer in zit-sta werkplekken en ergonomische bureaustoelen.
  • Word samen actief. Leuke fysieke activiteiten leiden bovendien ook tot een hechter team een leukere sfeer op de werkvloer! Denk aan wandelen tijdens de middagpauze of yogasessies. Tip: houd met de afdeling of het hele bedrijf een stappenteller-competitie!
  • Vergader staand. Het houdt de vaart erin en beslissingen worden veel sneller genomen.
  • Neem de trap i.p.v. de lift! Traplopen past eenvoudig in de dagelijkse routine: trappen zijn namelijk vrijwel in ieder gebouw en iedereen moet uiteindelijk naar zijn werkplek.
  • “Take a sitting break”. Een goede afwisseling tussen staan en zitten tijdens het werk is volgens fysiotherapeuten het beste. De spieren en gewrichten worden dan ongeveer evenveel belast. Dat is uiteindelijk het beste voor ons lichaam.