Geconcentreerd werken? Trakteer uw medewerkers op ‘bubbles’! image

Geconcentreerd werken? Trakteer uw medewerkers op ‘bubbles’!

26/04/2019

We leven vandaag in een wereld waarin we permanent online en overal bereikbaar zijn. Veel jobs worden digitaler, waardoor we ons werk niet meer per se op één vaste plek hoeven uit te voeren. Gedeelde werkplekken, coworking spaces en flexwerkruimtes schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond.

Ook op kantoor zien we die tendens. Medewerkers zitten niet langer een hele dag op één plek achter hun bureau. Afhankelijk van de taken die ze uitvoeren kiezen ze een werkruimte die daar het beste bij past. Zo wordt de ideale werkplek de som van werkruimten die het best bij bepaalde taken passen.

Holistische kantooromgevingen
Kantoorinrichters spelen op die tendens in door nieuwe vormen van kantooromgevingen te bedenken. Werkplekken die zijn afgestemd op de verschillende taken die kantoorwerkers in de loop van de dag vervullen. Ook wel ‘holistische kantooromgevingen’ genoemd, want de inrichting houdt rekening met de mens én met de taak die hij uitvoert. Een holistische aanpak dus.

Multifunctionele werkplekken
Ook voor taken die veel concentratie vragen, zijn er vandaag mooie interieurconcepten op de markt. Deze zogenaamde concentratiewerkplekken of bubbles bieden de mogelijkheid om in alle rust ongestoord te werken voor een bepaalde periode. Ze zijn trouwens multifunctioneel:

  • Ze zijn de perfecte ruimte om een vertrouwelijk telefoongesprek te voeren.
  • Medewerkers kunnen er individueel of met enkele personen deelnemen aan een conferencecall.
  • Grotere concentratiewerkplekken zijn ook de ideale vergaderruimte voor kort overleg tussen twee tot drie personen.
  • Individuele concentratiewerkplekken kunnen dienstdoen als aanland- of touchdownwerkplekken voor mobiele medewerkers.


Deze bubbles verhogen de efficiëntie en productiviteit van de werknemers, want zo kunnen ze zich veel beter concentreren en gerichter werken.

Doordacht maatwerk
Als kantoorinrichter bieden wij concentratiewerkplekken in verschillende vormen en groottes. We bekijken steeds eerst wat uw bedrijf en uw werknemers nodig hebben. Op basis hiervan ontwerpen we de ideale kantoorinrichting voor uw werkcontext. Altijd met als basis ons hedendaagse meubilair en onze slimme ontwerpen.

Wilt u graag meer weten over onze concentratiewerkplekken of bubbles? Of bent u benieuwd hoe wij kunnen zorgen voor een kantoorinrichting die het best past bij de taken van uw medewerkers? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.