Een kantooromgeving met verschillende zitgelegenheden en een vrouw die een magazine leest op een bank

Flexibiliteit, méér dan een buzzword

29/08/2023

Binnen de hybride realiteit is flexibiliteit essentieel. De werkomgeving moet snel kunnen mee evolueren met de wensen en noden van je medewerkers, de cultuur van je organisatie en de veranderingen doorheen de tijd.

Het uitwerken van een hybride werkomgeving gebeurt bij Pami vanuit een human centered benadering. Je verschillende teams en individuele werknemers staan hierbij centraal. Dit start al bij een bedrijfscultuur waarin werknemers de ruimte krijgen om hun verwachtingen en noden aan te geven aan hun managers. Maar evengoed is een duidelijk beleid belangrijk. Zo stel je je werknemers in staat om optimaal (samen) te werken, op kantoor én thuis.

Afhankelijk van hun taken en het moment van de dag of week hebben je teams en werknemers verschillende voorkeuren. Wat werkt voor de één, werkt niet per se voor de ander. Door een variatie aan werkplekken aan te bieden, geef je hen de vrijheid en flexibiliteit om een werkplek te kiezen afhankelijk van hun behoeften. Denk aan stille werkplekken voor geconcentreerd werk, belcellen of collaboratieve ruimtes voor vergaderingen en brainstormsessies. 

Door bij de inrichting met modulair en multifunctioneel meubilair te werken, speel je snel in op nieuwe situaties, zonder grote investeringen. Werkplekken worden aangepast en geherconfigureerd om individueel werken, samenwerken of vergaderen te ondersteunen. Hierdoor ontstaat een dynamische omgeving. En bovendien is het een duurzame oplossing!

Ook ruimteflexibiliteit speelt een rol. Een voorbeeld hiervan is dat je je cafetaria op een bepaalde dag omtovert tot vergaderruimte, trainingslokaal of sociale lounge. Telkens afhankelijk van de behoeften van die dag. Dit maximaliseert het gebruik van beschikbare ruimte en je kantoorfaciliteiten worden efficiënter benut.

Flexibiliteit binnen een hybride werkomgeving gaat echter verder dan alleen het aanpassen van enkele meubels of indelingen. Het omvat het creëren van een omgeving die rekening houdt met de behoeften van individuele medewerkers, teams en de organisatie als geheel. Maak gebruik van modulaire, multifunctionele en human-centered ontwerpelementen gecombineerd met geavanceerde technologische oplossingen. Zo kan je hybride werkomgeving zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en optimaal bijdragen aan de productiviteit, samenwerking en het welzijn van alle betrokkenen.

Investeer in een flexibele kantoorinrichting en wees voorbereid op de toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.