Dankzij slimme technologie coronaproof werken op kantoor!

Dankzij slimme technologie coronaproof werken op kantoor!

13/10/2020

In een vorige blogpost vertelden we u over het ‘hybride werken’, de combinatie van thuiswerken én werken op kantoor. Als werkgever staat u voor de uitdaging om dat op een veilige en efficiënte manier te organiseren, rekening houdend met de coronamaatregelen. Wist u dat de boekings- en registratiesoftware van GoBright u daarbij een grote dienst kan bewijzen?


Deze softwaretool helpt u bijvoorbeeld om de sociale afstand op uw bedrijf te managen. U spreidt de aankomsttijden van uw personeel gemakkelijker en bepaalt zélf wie toegang krijgt tot welke kantoor- en vergaderruimte. Zelfs de schoonmaak en desinfectie van uw burelen regelt u in een vingerknip. In deze blogpost overlopen we met u de vele mogelijkheden van deze software.

Een bureau reserveren
Uw medewerkers zoeken en reserveren via de GoBright-app of het online portaal een bureau naar voorkeur. Dat doen ze vóórdat ze naar kantoor komen. Alleen ‘boekbare’ bureaus zijn beschikbaar. Die zijn schoongemaakt en staan op de juiste afstand van elkaar. Een mogelijke interne regel hierbij kan zijn: geen reservering is geen toegang. Als werkgever houdt u ondertussen het overzicht en kunt u gemakkelijk bijsturen via het duidelijke en gebruiksvriendelijke platform van GoBright.


Wilt u GoBright Work 100% ervaren? Kies dan voor de Desk Connect/Glow (zichtbare bezettingsstatus van een werkplek) en Desk Detection Sensoring (automatisch bezettingsdetectie). Een goedkoper alternatief zijn NFC-stickers.


Veilige afstand houden
Beperk als werkgever de capaciteit van uw kleine en grote vergaderzalen door stoelen zowel fysiek als in het digitale systeem te verwijderen. De nieuwe capaciteit van de ruimten is raadpleegbaar via de Room Display van GoBright, maar bijvoorbeeld ook via veelgebruikte software als Outlook, Office 365... Werknemers die op zoek zijn naar een geschikte vergaderplek, krijgen alleen zalen te zien die het aantal bezoekers veilig kunnen plaatsen, met respect voor social distancing.

In de ruimte zelf voorkomt GoBright Control dat u afstandsbedieningen of presentatiedisplays moet aanraken. Dankzij een sensor zijn er zelfs geen fysieke handelingen meer nodig. Enkele minuten voor het begin van de vergadering gaan de verlichting en het presentatiedisplay automatisch aan. Verandert het beleid, dan zijn alle ruimten en zitplaatsen snel weer off- en online beschikbaar te maken.

Uw bezoekers registreren 

Vraag uw medewerkers om hun bezoekers vooraf te registreren. Deze ontvangen per e-mail dan een QR-code en veiligheidsinstructies bij hun afspraakbevestiging. Bij aankomst meldt de bezoeker zich contactloos aan met zijn persoonlijke QR-code. Helemaal corona- en GDPR-proof. U kunt dit systeem met QR-codes trouwens ook gebruiken om de toegang tot uw bedrijfsrestaurant te regelen met tijdvensters, zowel voor werknemers als voor bezoekers.

De reiniging coördineren
De software van GoBright helpt u zelfs bij uw schoonmaakbeleid. Zodra uw medewerker een bureau verlaat, licht deze paars op. De paarse ‘needs cleaning’-status is voor de schoonmaakploeg het signaal om het bureau te poetsen. Daarna is deze werkplek weer beschikbaar en kan ze terug geboekt worden. Zo werkt iedereen altijd aan een hygiënisch en veilig bureau.

Eenrichtingsworkflows creëren
Met de digitale wayfinding-functie geeft u op een eenvoudige manier de veiligste en snelste route aan naar vergaderruimtes of het bedrijfsrestaurant. U kunt deze optie ook gebruiken om eenrichtingsverkeer in het gebouw vorm te geven.

Overzicht houden
Het GoBright-systeem biedt u dus heel veel mogelijkheden in deze coronatijd. De uitgebreide rapporteringsmogelijkheden geven u een goed beeld van de werkelijke bezettingsgraad en het aantal no-shows op kantoor. Dankzij deze gebruiksvriendelijke tool zorgt u voor een optimaal georganiseerd en coronaproof kantoorleven!

Wilt u graag weten hoe u deze technologieën implementeert bij ú op kantoor? Of krijgt u liever eens een livedemo? Neem dan vandaag nog contact met ons op.