Waarom een flexibel kantoor uw bedrijf efficiënter maakt  image

Waarom een flexibel kantoor uw bedrijf efficiënter maakt

16/01/2020

Houdt uw kantoorinrichting rekening met de verschillende taken die uw medewerkers uitvoeren? Waar zet uw medewerker zich neer als hij zich in stilte wil concentreren? En waar vindt hij even tijd voor ontspanning met een kop koffie? Als u uw kantoor inricht volgens het activity-based working-principe, dan vindt uw medewerker voor elk soort taak de juiste werkplek.

Maar waarom zou ú uw kantoor laten omtoveren tot een flexibel kantoor? Nadat u dit artikel hebt gelezen, weet u waarom.

Inspannen en ontspannen
Dat uw medewerkers hun werk efficiënt moeten kunnen uitvoeren is een evidentie. Maar ondertussen worden de sfeer en omstandigheden op de werkvloer ook steeds belangrijker. Die kunnen het verschil maken om de ‘war for talent’ te winnen. Hebt u naast de kantoorruimten waar uw medewerkers zich inspannen ook plaatsen waar ze zich kunnen ontspannen? Ontspanning is immers essentieel als je productief en creatief wilt blijven tijdens je dag. Werk en ontspanning lopen naadloos tegenwoordig in elkaar over.

Een beetje privacy graag
Sommige werknemers functioneren minder goed als er te veel afleiding en ‘lawaai’ is. Ze hebben last van storende omgevingsgeluiden waardoor ze zich moeilijker kunnen concentreren. Dat weegt uiteraard op hun prestaties. Zulke medewerkers hebben behoefte aan een rustige omgeving en wat meer privacy.


Een flexibele kantoorinrichting speelt in op die specifieke behoeften. Ze biedt hen bijvoorbeeld een werkplek waar ze geconcentreerd aan een belangrijk dossier kunnen werken. Of zorgt voor akoestische bubbles waar in alle rust korte besprekingen kunnen doorgaan, zonder dat collega’s gestoord worden. Voor informele praatjes kan iedereen ondertussen steeds terecht in de loungehoek of koffiecorner. Zo is er voor ieder (en elke taak) wat wils.

Het juiste evenwicht
Voorziet u op een evenwichtige manier ruimten voor inspanning en ontspanning? Dan bezorgt u elke werknemer een comfortabel gevoel. U creëert sfeervolle kantoorruimten die in de behoeften van uw medewerkers voorzien. U zult zien dat de productiviteit van uw medewerkers verhoogt en de teamspirit verbetert!

Benieuwd hoe we uw kantoor kunnen omtoveren tot een flexibel ingericht kantoor? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.