Groep Pami overgenomen

Groep Pami overgenomen

16/03/2022

Goswin Fijen wil bedrijfscapaciteit maximaliseren dankzij groei op Duitse en Nederlandse markt.

Dertig jaar geleden stapten de broers Hendrik en Lode Essers in Pami. In die periode transformeerden ze het bedrijf van ‘traditionele fabrikant van kantoormeubilair’ tot een ambitieuze ‘totaalinrichter van kantoorprojecten’. Met die toekomstgerichte strategie lieten ze het bedrijf uitgroeien tot Belgische marktleider op het vlak van kantoorinrichting, met 150 medewerkers en een omzet van 26 miljoen euro.

Vandaag dragen de gebroeders Essers de fakkel over aan Goswin Fijen. Met een verleden bij onder andere kantoorinrichter Ahrend en als directeur van Novaka, de Nederlandse werkgeversorganisatie voor de kantoorbranche, is hij gepokt en gemazeld in de sector. De zoektocht naar de overnemer werd vakkundig begeleid door de afdeling M&A van EY en door de juristen van Monard.

“Zijn bijzonder goede kennis van de Nederlandse, en vooral de enorme Duitse markt, maakte van Fijen de juiste man op het juiste moment”, verduidelijkt Lode Essers. “Samen met hem kunnen we Pami een volgende groeispurt geven. En we legden de lat meteen hoog genoeg: we verwachten een forse omzetgroei in de komende jaren.”

“Onze productiecapaciteit laat dat toe”, bevestigt Hendrik Essers. “En, minstens zo belangrijk, we hebben de juiste mensen aan boord. De kennis en de ervaring op de werkvloer zijn aanwezig op alle niveaus. Net daarin ligt onze echte toegevoegde waarde en ons succes van de voorbije decennia.”

“Als we onze ambities willen waarmaken zullen we al dat aanwezige talent dus meer dan nodig hebben”, stelt Fijen duidelijk. “En zullen we wellicht nog mensen moeten aanwerven. Om onze positie als marktleider in België als onafhankelijk bedrijf te bestendigen, en om definitief door te breken in onze exportmarkten, gaan we daarom resoluut voor groei op basis van continuïteit.”

Het beslissingscentrum van de Groep blijft in Pelt en ook Hendrik en Lode Essers blijven nog een aantal jaren op post, om samen met de overnemer de toekomst van het bedrijf en zijn medewerkers op lange termijn te garanderen. Daarbij dragen de ondernemers milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel, zowel wat betreft producten als productiefaciliteiten. Ook daar zal de komende jaren, net als in het verleden, dan ook structureel verder in geïnvesteerd worden.