Telenet

Klaar voor morgen

Telenet klopte bij Pami aan tijdens het selectieproces van leveranciers voor dit uitdagende project. Meerdere partijen werden aangesproken, maar Pami viel op door de presentatie van waarden, normen en werkwijze. Deze sloten ontzettend aan bij de normen en waarden van Telenet. “Ook het feit dat Pami een Belgisch bedrijf is, speelde een rol in het beslissingsproces”, vertelt Peter Minnen, projectmanager bij Telenet. “Pami bood het beste antwoord op de wensen van Telenet door actief mee te denken en maatwerk te ontwerpen dat voldeed aan onze behoeften. Pami is meer dan alleen een leverancier. Als partner zaten ze samen met Telenet aan de tekentafel en bedachten ze oplossingen op vlak van inrichting, meubilair of maatwerk.“

 

Volgens Kris Legroe, Employee Services Director bij Telenet, is de belangrijkste functie van hun kantoor de ontmoetingsplek geworden. “Doordat medewerkers veel meer thuiswerken, stimuleert het kantoor de verbinding tussen medewerkers onderling en daarnaast ook met de cultuur van Telenet. Samen met Pami, als workspace designers, werkten we verschillende concepten uit om hybride en agile werken te ondersteunen. De kantoren bij Telenet functioneren als een soort stad, waar het atrium dient als centraal plein, vergelijkbaar met de Grote Markt. Hier ontmoeten mensen elkaar en verplaatsen ze zich 'across' de verschillende departementen.” Op de verdiepingen werden verschillende soorten werkplekken uitgewerkt, zoals brainstormruimtes, creatieve meetingruimtes en één-op-één-ruimtes. Daarnaast zijn er ook de traditionele bureaus waar mensen op zichzelf werken of telefoongesprekken voeren. Om focuswerk te faciliteren, ontwierp Telenet samen met Pami de bibliotheek. Hier hebben medewerkers de mogelijkheid om volledig geconcentreerd te werken, voor een uur, halve dag of zelfs een volledige dag. 

 

“De samenwerking verliep zeer vlot. Aan de start van het project hebben Pami en Telenet lang gespard over de uitwerking van de verschillende concepten, maar uiteindelijk is alles binnen tijd en budget opgeleverd. En dat tot ieders tevredenheid. Niet alleen van het projectteam, maar ook van alle medewerkers van Telenet. Het resultaat wordt zeer goed onthaald en de werknemers voelen zich helemaal thuis op de specifiek voor hen ingerichte verdiepingen. Telenet is klaar voor morgen!”, besluit Kris Legroe.