Stad Hasselt

Ruim 500 werkplekken in nieuwe stadhuis Hasselt

In de zomer van 2018 verhuisden de Hasseltse stads- en OCMW-diensten naar een nieuw stadhuis, ondertussen genoegzaam gekend als ‘t Scheep. Het uitgesproken ontwerp van Jaspers-Eyers Architects, SAQ Architects, MASS Architects en Michel Janssen laat erfgoed letterlijk reflecteren in vooruitstrevende architectuur.

Voor de inrichting van de ruim vijfhonderd werkplekken en de diverse vergaderzalen deden de aannemers beroep op de expertise van Pami. De Workspace Designers uit Pelt kregen hiervoor een lijvige briefing die werd samengesteld op basis van consultatierondes bij personeelsleden van de diverse stadsdiensten, een participatietraject met inwoners van de stad en werkgroepen van specialisten.

Als familiebedrijf hecht Pami bijzonder belang aan persoonlijk contact met de klant. Voorontwerpen en kantoorconcepten werden daarom altijd uitvoerig besproken met de opdrachthouders en getoetst aan het lastenboek. Meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en installeren van kantoor inrichtingen op maat zijn op die momenten uiteraard een troef van onschatbare waarde. De nauwe samenwerking met alle betrokkenen leidde ertoe dat er in het nieuwe Hasseltse stadhuis nauwelijks of geen standaardmeubilair werd gebruikt. Standaardmeubels werden telkens maximaal aangepast aan specifieke noden en functies van de uiteenlopende werkruimtes. Het meest zichtbaar is dat ongetwijfeld in de inrichting van de vergaderruimtes. Het design van de vergadertafels reflecteert subtiel de vormentaal van de ruimte die ze omgeeft en integreert naadloos alle noodzakelijke technologie. Form follows function, maar dan op maat van iedere werkruimte en het comfort van de gebruikers.

Iedere werkplek werd ingericht met het oog op maximaal welbevinden voor elke medewerker en op een optimale dienstverlening voor elke bezoeker. Van ‘touch-downplekken’ met bijhorende krukjes tot zit-statafels voor dynamisch werken. Akoestische panelen, licht, kleur en opstelling van individuele bureaus of benchwerkplekken voor twee, vier of zes personen creëren ruimtes waar het aangenaam werken is.

Elk Pami-interieurproject is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen eigen ontwerpers, accountmanagers, maatwerkers, monteurs en afwerkers. En elk Pami-meubel dat de ateliers in Pelt verlaat op weg naar een klant is 100% made in Belgium.

We zijn erg trots om hieraan te hebben mogen meewerken en ook fier op het resultaat!