Sabam

Dynamisch samenwerken

Het 10.000m2 grote kantoorgebouw van Sabam, de Belgische Vereniging van Auteurs, Componisten en Uitgevers, bleek na onderzoek te groot, te duur en te oud. Het beantwoordde niet meer aan de huidige noden van een moderne auteursvereniging. Sabam ging op zoek naar een nieuwe, kleinere locatie die meer warmte, creativeit en cultuur uitstraalde. 
 
Parel in Brussel
Hun oog viel op een parel in hartje Brussel. Het buitengewoon originele bouwwerk dateert uit 1964 en diende voorheen als het hoofdkantoor van de politieke partij cdH. Het is een creatie van de architecten René Aerts en Paul Ramon, en valt direct op door zijn opmerkelijke façade. Deze bestaat uit 228 panelen van oranje glaspolyester, gevormd als vintage televisieschermen. Een dergelijk gebouw, deel van ons creatieve erfgoed, paste perfect bij de geest van Sabam en haar auteurs. 
 
Verhuizen naar een kleinere locatie is een impactvolle verandering. Sabam nam daarom PROCOS Group onder de arm om hen hierbij te begeleiden.
 
Origineel, functioneel én flexibel
Binnen de nieuwe kantooromgeving lag de focus op gastvrijheid, openheid en hybride werken. Het kantoor moest voor verbondenheid zorgen tussen medewerkers onderling, maar ook met de Sabam-leden. PROCOS Group creëerde hiervoor een gezellige, flexibele, maar ook functionele omgeving met een uiteenlopend aanbod van type werkplekken. Van vergaderruimtes die samenwerking bevorderen tot individuele werkplekken om zelfstandig en geconcentreerd te werken. Medewerkers kiezen vanaf nu hun werkplek afhankelijk van de taak en het moment waarop ze deze uitvoeren.

 

PROCOS Group en Sabam vertrouwden hierbij op de expertise van Pami voor de productie en installatie van het los meubilair van de kantoorinrichting. Het eindresultaat werd een moderne, smaakvolle werkomgeving met veel ruimte voor interactie.

 

Foto's: PROCOS Group / Vivec - Katie Verkinderen