Partena Ziekenfonds

Gezond en vitaal werken.

Partena Ziekenfonds nam in 2014 hun intrek in de Blue Towers, vlak naast de Ghelamco Arena. De twee torens met een opvallende blauwe schijn zijn samen goed voor 28.000 vierkante meter kantoorruimte. Partena was de eerste “grote” bewoner in de toren die het verst van het stadion van AA Gent ligt.

Een 480-tal medewerkers namen het gelijkvloers, de eerste, tweede, derde verdieping in. Op de tiende verdieping genieten ze ’s middags van hun middagpauze. Dining with a view!

Pami richtte de verdiepingen in, rekening houdend met de specifieke behoeften. Enerzijds werd met het gebruik van glas en het open kantoorlandschap een gevoel van ruimte gecreëerd. Anderzijds was er natuurlijk ook noodzaak aan voldoende rust om geconcentreerd te werken. Akoestische kasten, trendy gordijnen en concentratie units… zorgen voor de nodige geluidsdemping en privacy.

Werknemers kunnen zich ook altijd even terugtrekken in de verschillende vergaderruimtes, uitgerust met de modernste communicatietechnologieën. De verhuis was voor de werknemers een grote verandering. Met het interne project rond Het Nieuwe Werken wil Partena zijn werknemers meer laten bewegen. Mooi voorbeeld zijn o.a. de directiekantoren. Deze werden allemaal ingericht met elektrische zit/sta werkplekken. Ook de werknemers hebben de mogelijkheid om staand te werken. Per bench van 4 personen is er steeds 1 zit/sta werkplek.

Leuk detail: er is maar plaats voor 80 procent van de werknemers in het gebouw. Flexibiliteit troef!