Fost Plus

Het leven door een groene bril.

Fost Plus promoot, coördineert en financiert de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België. Een groen bedrijf pur sang dat zelf zo duurzaam mogelijk onderneemt. Logisch dus dat Fost Plus het gebruik van duurzame materialen vooropstelde toen het op zoek ging naar kantoormeubilair voor haar nieuwe kantoren op de Olympiadelaan in Evere.

 

In Pami vond Fost Plus zijn gelijke. Voor Fost Plus was de verhuis naar het nieuwe gebouw veel meer dan alleen maar een nieuwe werkplek. Het was meteen ook een kans: om anders te gaan werken, om meer samen te werken. ‘Dat we nu allemaal in 1 ruimte zitten, bevordert sowieso het samenwerken. Daarnaast mogen onze medewerkers sinds we hier zitten ook niet meer op hun bureau eten. We stimuleren samen eten, want zo leren mensen elkaar beter kennen en dat bevordert ook de teamgeest’, zegt Kurt Tierens, Director Finance & HR bij Fost Plus. En dat is meteen ook de reden waarom u de eetruimte van Fost Plus maar moeilijk een cafetaria of refter kan noemen. Nee, deze lounge gaat veel verder dan dat: met kleurrijke stoeltjes en tafeltjes, een hoekje waar u tafelvoetbal kan spelen, een prachtig zicht op de omgeving. Er is zelfs een aparte bibliotheek waar u rustig een krant of boekje kunt lezen na uw boterham.

 

Ook het benchsysteem dat Pami voorstelde past perfect bij de nieuwe manier van werken. ‘We zitten per 2, per 4, per 6, … en kunnen uitbreiden of verkleinen in functie van het team, omdat het een modulair systeem is’, licht Kurt toe. ‘En wie even rustig wil overleggen, kan terecht in een van de kleurrijke lounges die uitgerust zijn met de Alcove-zeteltjes van Vitra.

 

Moet u een confidentieel gesprek voeren of geconcentreerd aan een bepaalde taak werken, dan zijn er nog de bubbels: minivergaderzaaltjes waar u zich zonder lawaai kan afzonderen.’ Die vergaderzaaltjes zijn overigens bewust erg mini. Zo bleef er immers meer ruimte over voor een open en ruimere werkplek. ‘Het grappige is’, lacht Kurt, ‘dat bijvoorbeeld onze finance manager nu méér geconcentreerd kan werken dan vroeger. Toen hij in een apart kantoor zat, kwamen mensen hem vaak storen wanneer hij aan het cijferen was. Nu gaat hij apart zitten in een bubbel, mensen zien hem daar zitten en wéten dat ze hem dan beter niet storen…’