Pami behaalt het hoogste certificaat met label ‘Goud’ van EcoVadis voor haar MVO beleid. image

Pami behaalt het hoogste certificaat met label ‘Goud’ van EcoVadis voor haar MVO beleid.

06/11/2017

Afgelopen vrijdag ontvingen we een erg positief bericht van onze klant GlaxoSmithKline. We citeren even:


"GlaxoSmithKline wil u graag bedanken voor het deelnemen aan de MVO-evaluatie. Uw firma behaalde niveau van erkenning "Goud". Dit voortreffelijke resultaat plaatst uw firma in de top 5% van alle leveranciers en firma's die werden geëvalueerd door EcoVadis. Gefeliciteerd!"


Weinig aan toe te voegen! Proficiat iedereen!


EcoVadis
EcoVadis is een internationaal onafhankelijk bureau dat de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt op het gebied van milieu, goede arbeidsomstandigheden, duurzaam inkopen en eerlijk zakendoen.


Omdat er enorm veel leveranciers zijn, is het monitoren van al deze milieuaspecten voor de inkoper een lastige taak. Daarnaast worden de leveranciers ook geconfronteerd met constant veranderende standaarden (vb: ISO 26000, MVO Prestatieladder etc. ) en met bedrijven die op hun beurt ook weer bepaalde verwachtingen hebben op bepaalde MVO thema’s. Binnen deze enorme hoeveelheid aan informatie biedt EcoVadis een oplossing. 


EcoVadis evalueert leveranciers op basis van de verschillende duurzaamheidscriteria die ook terugkomen in de ISO 26000. Op basis van deze evaluatie krijgen ze een scorecard. Op deze scorecard staat de rating van hun prestaties (goud, zilver of brons). Naast dit doel dient de scorecard ook voor benchmarking. Dit houdt in dat je de prestaties van andere bedrijven op het gebied van milieuaspecten kan vergelijken met die van jezelf.